Rajojen asettaminen herättää usein surua ja syyllisyyttä – ja se on ihan okei

Usein rajaaminen herättää (varsinkin aluksi) vaikeita tunteita. Syyllisyys, jota on rajaamattomuudessaan peittänyt miellyttämällä, suorittamalla ja itseä sivuuttamalla nouseekin pintaan ja kohdattavaksi, kun ei enää toimi sen ajamana vaan alkaa ohjautua itsestään ja tarpeistaan käsin. Silloin toksinen syyllisyys purkautuu – ja siitä johtuu se esiin nouseva syyllisyys ja huono fiilis, kun asettaa rajoja. Tarkoitus on KOHDATA ja kannatella syyllisyyttä, kyseenalaistaa se, vapauttaa ja vapautua omille tarpeilleen, eikä enää sälyttää niitä ja arvoaan toisille. ⁠


Se, että rajatessa herää vaikeita tunteita, ei tarkoita, että tekee väärin

 

 

On silti ihan eri asia, kuinka rajat asettaa – vai asettaako (vetäytyykö, hyökkääkö, syyllistääkö sen sijaan, että ilmaisee tarpeensa itsestään ja tunteistaan vastuullisesti.) Jos tarpeitaan ja rajojaan on oppinut sivuuttamaan, on usein oppinut myös alistumaan. Se ei välttämättä tarkoita, että kukaan meitä alistaa vaan että emme ole itse voimautuneet. Voimautuminen tarkoittaa sitä, että ei enää vastuuta oloistaan ketään toista. Alkaakin kypsyä tunnetasolla ja ottaa koppia tarpeistaan; kohdata syyllisyyttä tai mitä tahansa haastavia tunteita, joita omien tarpeidensa näkyväksi tekeminen alkaa nostaa. Mitä kaikkea joutuukaan – tai saa vihdoinkin – kohdata ja elämältä ihanasti vastaanottaa, kun alkaa selvittää itselleen, mikä mulle käy ja mikä ei käy. Mitä haluan ihmissuhteiltani ja elämältäni?

Haastavat tunteet rajatessa ovat ihan normaaleja ja niitä voi oppia harjoituksen kautta handlaamaan. Itseään ei tarvitse enää pienentää, jotta jollakin toisella olisi helpompaa. Tai jotta itsellä olisi näennäisesti helpompaa.

Kurkkaa kirja:


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image