7 suloista tapaa nostaa ystävyys parisuhteessa uudelle tasolle

Ystävyys parisuhteessa on tärkeä ja ihana voimavara. Se mahdollistaa sen, ettette keskity pelkästään suhteenne romanttiseen puoleen. Ystävyys parisuhteessa lisää myös sekä luottamusta että iloa.

  1. Hassutelkaa ja naurakaa yhdessä. On tärkeää kokea, että teillä on hauskaa yhdessä. Parisuhde ei ole pelkästään romantiikkaa tai käytännön asioiden hoitamista yhdessä (kuten joskus kiireisissä elämänvaiheissa voi tuntua). Nauraminen luo välillenne yhteyttä ilon kautta.
  2. Pelatkaa jotain lautapeliä tai keksikää oma sanaleikkinne. Leikkisyys tuo elämään iloa ja auttaa myös päästämään irti turhista kiistoista.
  3. Liikkukaa yhdessä – menkää metsälenkille, kiipeilemään, sulkapalloilemaan tai kokeilkaa parijoogaa.
  4. Puhukaa toisillenne kuin ystävälle. Kun kuuntelet hyvää ystävääsi, sinun on varmasti helppoa pitää ystäväsi asioihin pientä etäisyyttä – hänhän elää omaa elämäänsä. Oman kumppanin puheet tuntuvat henkilökohtaisemmilta, jolloin ne on helpompi kyseenalaistaa. Ystävyystason keskustelussa annamme sekä itsellemme että kumppanillemme mahdollisuuden puhua suodattamatta ja rehellisesti: Mikä sinua oikeasti rasittaa? Ai se, että kotiin tullessasi siellä on aina joku etkä saa saapua kotiin rauhassa? Vaikka jotkut asiat ovat ehkä vaikeita kuulla, ystävyystaso auttaa pitämään asiat oikeassa perspektiivissä. Kumppani on toinen, erillinen ihminen joka ilmaisee omia tunteitaan. Ystävyystaso ei ole sitä, että välittää toisesta vähemmän vaan sitä, että osaa pitää toisen omiin asioihin sopivaa etäisyyttä.
  5. Käykää jossakin uudenlaisessa paikassa tai tapahtumassa. Samat kaavat ja rutiinit tylsistyttävät ja saavat arjen tuntumaan tympeältä. Sitä kautta jopa kumppani saattaa tuntua tylsältä, vaikka vika ei olisi hänessä vaan arjen rutiininomaisessa toistumisessa. Uudenlaiset asiat rikkovat kaavat ja auttavat välttämään suorittamista.
  6. Tehkää jotain, mitä toinen teistä toivoo. Joskus on hyvä tehdä kompromisseja, mutta toisinaan voi olla silmiä avaavaa ja rakentavaa tehdä  jotain vain toiselle teistä tärkeää. Tehkää näin vuorotellen! Kumppanista voi paljastua uusia puolia. Tämä myös rikkoo rutiineja siinä, miten olette yhdessä. Ei kumppania tietenkään kannata raahata hänelle kaikkein epämieluisampaan ympäristöön – se tuskin tuo haluttua lopputulosta!
  7. Puhukaa seksistä ystävyystasolla. Älkää varoko jokaista sanaa miettien, miltä ne kuulostavat kumppanin korvin vaan sanoittakaa oma kokemuksenne. “Tiedätkö, minusta on usein vaikea keskittyä esileikkiin.” kertoo toisen omasta kokemuksesta. Se ei leimaa kumppania tai parin seksielämää. Toinen voi vastata yksinkertaisesti: “Kerro lisää”.

Mitä muita tapoja keksit ystävyytenne vahvistamiseen? Kerro kumppanillesi, mistä nautit ystävyydessänne erityisen paljon!


Löydät Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image