Tuletko aina puolitiehen vastaan, vaikka toinen seisoo paikallaan? – Hyvään ihmissuhteeseen kuuluu vastavuoroisuus

Oletko huomannut ajautuvasi usein tilanteisiin, joissa olet valmis joustamaan kerta toisensa jälkeen, mutta toinen ihminen ei koskaan jousta omista periaatteistaan? Moni meistä kamppailee samanlaisten tilanteiden kanssa työelämässä ja jopa läheisimmissä ihmissuhteissamme. Kaikissa ihmissuhteissa tarvitsee tehdä kompromisseja, mutta ilman vastavuoroisuutta tilanne on epäreilu.

Erityisesti kiltit, herkät ja tunnolliset ihmiset joustavat usein liikaa ja väärissä tilanteissa, jopa oman henkisen hyvinvointinsa kustannuksella. Omista rajoista täytyy pitää huolta, koska muuten koko elämä on vain muiden ihmisten miellyttämistä.

Työpaikoilla ongelmat näkyvät helposti. Jotkut työntekijät ovat aina valmiita tekemään ylitöitä, vaihtamaan työvuoroja tiimikaverin kanssa tai tekemään osan myös muiden ihmisten töistä, kunhan työt saadaan tehtyä. Hyvässä työyhteisössä kaikki toimivat samojen periaatteiden mukaan. Usein käy kuitenkin niin, että vastuu kaadetaan yhden tunnollisen työntekijän harteille.

Mieti, että kuinka usein muut ihmiset ovat suostuneet joustamaan töissä sinun pyynnöstäsi?

Älä anna muiden pitää sinua itsestäänselvyytenä. Huolehdi siitä, että myös sinun toiveita kuunnellaan ja sinun mielipiteitäsi arvostetaan.

Läheisimmissä ihmissuhteissa tilanne on usein vaikeampi. Olemme tottuneet tietynlaiseen tapaan toimia kumppanin, perheenjäsenen tai vaikka hyvän ystävän kanssa. Emme halua olla ihmissuhteissa itsekkäitä, tahdomme että toisella on hyvä olla. Jos emme tee niin kuin toinen toivoo, meille voi tulla helposti olo, että olemme liian itsekkäitä.

Moni meistä ottaa varsinkin parisuhteessa vaivihkaa vastuunkantajan roolin. Kotityöt jakautuvat epätasaisesti, toisen vapaa-ajasta tulee arvokkaampaa kuin toisen. Jos olette molemmat sopineet kumppanin kanssa menonne päällekkäin, joustatteko tilanteissa vuorotellen? Jos olet itse aina tulossa puolitiehen vastaan ja toinen seisoo paikallaan, suhteessa on ongelmia.

Muista, että sinulla on oikeus piirtää omat rajasi. Sinä saat tavoitella omia unelmiasi. Sinun menosi ovat ihan yhtä tärkeitä kuin muiden. Sinun elämäntehtäväsi ei ole miellyttää muita.

Itsensä arvostaminen ei ole itsekkyyttä, se on rakkautta.

 

TOIMITUKSEN VINKKI: Kiltti ja tunnollinen, ethän unohda itseäsi

Miten sanoa ei, kun sen aika on? Miten asettaa rajat ja pitää niistä kiinni? Miten oppia arvostamaan itseään niin, että ei koe niin voimakasta tarvetta joustaa ja miellyttää muita?

Kiltin voimakortit toimivat rohkaisijana, ajatusten herättäjänä ja lempeänä muistuttajana siitä, että aina ei tarvitse miellyttää muita ja jokainen meistä ansaitsee tulla kohdelluksi arvostavasti.

Nämä kortit ovat Sinulle, joka…

…laitat usein muiden tarpeet itsesi edelle
…et osaa sanoa “ei”
…koet usein tulevasi muiden ihmisten tallomaksi
…opettelet tervettä rajanvetoa
…haluat oppia pitämään myös itsestäsi hyvää huolta.

Tutustu kortteihin TÄÄLLÄ.

Kiltin voimakortit

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image