Huomaatko tulevasi usein puolitiehen vastaan, vaikka toinen seisoo paikallaan? – Hyvään ihmissuhteeseen kuuluu vastavuoroisuus

Oletko huomannut ajautuvasi usein tilanteisiin, joissa olet valmis joustamaan kerta toisensa jälkeen, mutta toinen ihminen ei koskaan jousta omista periaatteistaan? Moni meistä kamppailee samanlaisten tilanteiden kanssa työelämässä ja jopa läheisimmissä ihmissuhteissamme. Kaikissa ihmissuhteissa tarvitsee tehdä kompromisseja, mutta ilman vastavuoroisuutta tilanne on epäreilu.

Erityisesti kiltit, herkät ja tunnolliset ihmiset joustavat usein liikaa ja väärissä tilanteissa, jopa oman henkisen hyvinvointinsa kustannuksella. Omista rajoista täytyy pitää huolta, koska muuten koko elämä on vain muiden ihmisten miellyttämistä.

Työpaikoilla ongelmat näkyvät helposti. Jotkut työntekijät ovat aina valmiita tekemään ylitöitä, vaihtamaan työvuoroja tiimikaverin kanssa tai tekemään osan myös muiden ihmisten töistä, kunhan työt saadaan tehtyä. Hyvässä työyhteisössä kaikki toimivat samojen periaatteiden mukaan. Usein käy kuitenkin niin, että vastuu kaadetaan yhden tunnollisen työntekijän harteille.

Mieti, että kuinka usein muut ihmiset ovat suostuneet joustamaan töissä sinun pyynnöstäsi?

Älä anna muiden pitää sinua itsestäänselvyytenä. Huolehdi siitä, että myös sinun toiveita kuunnellaan ja sinun mielipiteitäsi arvostetaan.

Läheisimmissä ihmissuhteissa tilanne on usein vaikeampi. Olemme tottuneet tietynlaiseen tapaan toimia kumppanin, perheenjäsenen tai vaikka hyvän ystävän kanssa. Emme halua olla ihmissuhteissa itsekkäitä, tahdomme että toisella on hyvä olla. Jos emme tee niin kuin toinen toivoo, meille voi tulla helposti olo, että olemme liian itsekkäitä.

Moni meistä ottaa varsinkin parisuhteessa vaivihkaa vastuunkantajan roolin. Kotityöt jakautuvat epätasaisesti, toisen vapaa-ajasta tulee arvokkaampaa kuin toisen. Jos olette molemmat sopineet kumppanin kanssa menonne päällekkäin, joustatteko tilanteissa vuorotellen? Jos olet itse aina tulossa puolitiehen vastaan ja toinen seisoo paikallaan, suhteessa on ongelmia.

Muista, että sinulla on oikeus piirtää omat rajasi. Sinä saat tavoitella omia unelmiasi. Sinun menosi ovat ihan yhtä tärkeitä kuin muiden. Sinun elämäntehtäväsi ei ole miellyttää muita.

Itsensä arvostaminen ei ole itsekkyyttä, se on rakkautta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image