10 hyvän mielen vinkkiä

Mitra Vasara

Negatiivisuus tahmaa joskus olosi aivan turhaan. Älä jää siihen kiinni! Negatiivisten ajatusten ei läheskään aina ole jotakin syvällistä syytä, johon sinun kannattaa paneutua.

Joskus negatiivisuus vain iskee, yleensä silloin kun olet väsynyt, nälkäinen tai ylikuormittunut. Negatiivisuus voi itse asiassa olla tärkeä viesti sinulle, esimerkiksi siitä että tarvitset lepotauon. Älä siis turhaan syytä itseäsi siitä, että olet ”negatiivinen ihminen”, vaan näe ärtyisä ajatus viestinä, joka on vain hieman kömpelösti toimitettu!

1. Keskity kiitollisuuteen

Kiitollisuus lisää onnellisuutta ja lieventää stressiä, asiaa on tutkittukin. Mikäs sen helpompi tapa vähentää turhaa napinaa omassa päässä kuin kiittää elämän ihanista asioista!

2. Syö jotain

Pakko myöntää, että myös näin oikeana aikuisena oma märinän määrä lisääntyy ekspotentiaalisesti, kun välipalasta on kulunut kriittinen määrä aikaa.

3. Lähetä kiva viesti

Kun olet mukava, tunnet olosi mukavaksi. Kun ajattelet hyvää toisista, koet olosi rakkaudelliseksi. Ja pian saat ilahtuneen vastauksenkin, ja olosi sen kuin paranee entisestään.

4. Hymyile

Hymyily vapauttaa aivoissa neuropeptidejä, joka saa dopamiinin, serotoniinin ja endorfiinit jylläämään. Näinkin helpolla voit siis aidosti parantaa myös kehosi olotilaa.

5. Kuuntele ihana kappale

Tiedät kyllä, miten hyvältä tuntuu kuulla jokin lempikappaleesi, mitä se saa aikaan niin kehossasi kuin mielessäsikin.

6. Ajattele kauniisti itsestäsi

Anna itsellesi rakkautta ja armoa! Älä syyttele itseäsi pahasta mielestä, vaan ole itsellesi lempeä.

7. Lepää hetki

Joskus pahan mielen takana on väsymys tai mielen ylikuormittuminen. Lepää hetki sohvalla, tai vaikka bussissa laput korvilla (yhdistät tällöin kivasti myös kohdan 5 osaksi ihanaa hetkeäsi 🙂 ).

8. Kerro ystävällesi, että olet maassa

Mieti, tarvitseeko sinun kertoa, mikä sinua ärsyttää, vai onko tärkeämpää kertoa, että olosi on nyt rasittunut. On ihmeellistä, miten vähällä pienet huolet haihtuvat, kun niistä mainitsee ystävälle.

9. Meditoi, joogaa, rauhoitu, tee harjoitus

Joskus on helppoa rauhoittua, joskus taas siihen pitää ikään kuin tyrkätä itsensä. Aseta tavoite matalalle: joogaan 5 minuuttia. Usein negatiivisuus unohtuu miltei samantien – ja silti rauhoittuminen on niin mukavaa, että joogaamista tai meditaatiota tekee mieli jatkaa. Henkisiä harjoituksia löydät netistä, täältä HE-sivustolta sekä esim. Sisäisen rauhan käsikirjasta.

10. Lähde kävelylle

Monet murheet saavat aivan toiset mittasuhteet heti, kun lähdet ulos ja saat hieman ilmaa ympärillesi – ja luonnon läheisyyttä.

Negatiivisuus saa meidät usein kääntymään pois hyviltä asioilta, joten ainoa haasteesi on muistaa tehdä jokin näistä asioista, kun tarvitset niitä. Laita siis tähän artikkeliin vaikkapa kirjanmerkki, jotta löydät vinkit varmasti!


Osta Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image