4 asiaa, joita miehenä toivon kumppaniltani

Mitä mies toivoo naiseltaan? Tämä kysymys on kiehtova ja uskoisin, että se herättää monenlaisia tuntemuksia ihmisissä. Moni ei ole välttämättä koskaan kysynyt tätä tärkeää kysymystä.

Unohdamme usein, että tämä aika jota elämme ja kuinka siinä toimimme, ei ole ollut koskaan tämmöistä. Ei ihme, että olemme hieman hukassa ja etsimme uutta suuntaa. Biologia, kulttuuri, historia, uskomukset ja odotukset määrittävät paljon sitä mitä miehen tulisi olla.

Mies on toiminut lähes koko historian ajan biologian pohjalta tehden miesten hommia ja toiminut miehen lailla, eli metsästänyt, ollut paljon miesten kesken ja reagoinut uhkiin väkivaltaisestikin. Enää asia ei ole näin, tai ainakaan ei kaikissa tilanteissa ole sopivaa olla.

Mies ei pelkästään ole ympäristön tulos, vaan hän itse pystyy määrittämään ympäristön elementtejä, jotka muokkaavat häntä miehenä. Koska ymmärrämme nykyisin enemmän kuin koskaan, on tärkeämpää kuin koskaan kysyä tärkeitä kysymyksiä. Mitä mies toivoo naiseltaan on yksi noista kysymyksistä.

Koska en voi puhua kaikkien miesten puolesta, teen lyhyen listauksen mielestäni tärkeistä asioista. Ennen sitä haluan kuitenkin muistuttaa, että miehen tarpeet ja halut vaihtelevat kulloisenkin elämän hetken mukaan. Osa haluaa ainoastaan seksiä, osa ainoastaan ymmärrystä, osa kumppanuutta. Kuitenkin uskoisin näiden seuraavien olevan tärkeitä jokaiseen ihmissuhteeseen.

1. Arvostus

Tämä vaikuttaa jollain tasolla itsestäänselvältä, mutta jostain syystä en näe sitä kulttuurissamme kovin voimakkaana.

Kerron salaisuuden: miehet janoavat arvostusta sekä miehiltä että naisilta. Erityisesti rakkailtansa. Ennen tätä ei ole välttämättä sanottu suoraan, mutta silti se tarve on siellä, usko pois.

Mies haluaa kokea, että hän on arvokas, hänellä on merkitys ja ihmiset arvostavat hänen panostaan. Sen sijaan, että keskittyisimme aina niihin asioihin mitä mies EI OSAA, mitä jos keskittyisimme niihin mitä HÄN OSAA.

Kun mies kokee olevansa arvostettu, hän on huomattavasti vastaanottavaisempi, halukkaampi ”yhteistyöhön” sekä kasvuun ja kehitykseen. Mikäli mies kokee, että häntä ei arvosteta, hän vetäytyy. Jos ainoa asia, mistä mies kuulee ovat ne asiat, joita hän ei osaa tai tee, on vetäytyminen jo käynnissä. Arvosta sitä, mitä hän on ja mitä hän jo osaa (tai yrittää). Ihan varmasti niitä asioita on. Arvosta niitä ja huomaa, miten arvostuksesi vaikuttaa mieheen.

2. Ymmärrys

Usein mies puhuu hieman eri kieltä, mutta hänen halunsa palvella on vahva. Hän haluaa antaa, hän haluaa palvella rakkaitaan. Mikäli arvostus on olemassa, tuo halu on vahvempi, eikä mies vetäydy niin helposti. Niinpä ymmärrys tulee äärimmäisen tärkeäksi asiaksi.

Harvoin mies ja nainen (tai kumppani) puhuu samaa kieltä täysin. Mies voi TEKEMÄLLÄ yrittää osoittaa rakkauttaan. Ennen se on tarkoittanut metsälle tai sotaan menemistä, sen jälkeen töihin menemistä perheen vuoksi. Nykyisin se voi tarkoittaa fyysisten eleiden tekemistä, jotka on helppo jättää huomioimatta, koska emme välttämättä aina ymmärrä miksi toinen tekee mitä tekee.

Ymmärrä, että mies kaipaa

  • omaa aikaa eli vetäytymistä. Luota siihen, että päästämällä miehen menemään, annat hänelle mahdollisuuden tulla takaisin.
  • tyhjentymistä, jota voidaan toteuttaa television, urheilun seuraamisella tai vaikka meditaatiolla, metsässä olemisella tai vaikka ystävien kanssa saunoen oluen kera.
  • arvostusta ja hyväksyntää hänen tekemistään kohtaan (tällä on sudenkuoppansa, kaikkea ei tietenkään tarvitse hyväksyä. Jokainen on edelleen vastuussa omista lupauksistaan ja näiden lupausten pettämistä ei tarvitse tekoina hyväksyä, mutta ymmärrys auttaa silti hyväksymään ihmiset). Arvosta ja hyväksy hänen elämänpolkunsa. Emme voi omistaa toista ihmistä, ainoastaan kulkea heidän kanssaan pienen palan matkaa.

Ja se on vielä tärkeää ymmärtää, että kaikkea ei tarvitse lakaista maton alle ja jättää sanomatta. Joskus parasta, mitä mies voi kuulla, on ne asiat joissa hän “laiskottelee”. Eli asioita, joissa hän ei elä oman suurimman potentiaalin mukaansa. Tee palvelus molemmille ja sano se suoraan, muistaen myös asiat joissa hän jo elää arvojensa mukaisesti.

3. Hyväksy itsesi

Mikäli tämä kohta saadaan toteutumaan, ollaan jo pitkällä. Mikäli pystyt miehen kumppanina hyväksymään ITSESI, todennäköisempää on, että hyväksyt myös kumppanisi.

Kerron toisen salaisuuden: yksi kiehtovimmista ominaisuuksista, mitä sinulla miehen kumppanina voi olla, on itseluottamus ja rakkaus elämääsi kohtaan. Mikäli olet hyväksynyt itsesi, kehosi ja elämäsi, jokainen mies tulee huomaamaan tuon.

Jokainen vähänkään hereillä oleva mies tulee kiehtoutumaan tuosta, haluten olla seurassasi. Mikäli hyväksyt itsesi, tulet ilmentämään sinussa asuvaa elämänvoimaa ja se on yksi kiehtovimmista asioista ikinä. Usko minua, miehet (minä ainakin!) rakastavat sitä.

4. Rakkaus ja läheisyys

Yksi onnellisuuden kulmakiviä on läheisyyden ja rakkauden kokeminen. Usein ajatellaan, että naiset ovat niitä, jotka tarvitsevat näitä enemmän. Miehet janoavat myös sitä, usein vain ilman sen ilmaisemista.

Moni mies tarvitsee läheisyyttä ja usein seksuaalista kohtaamistakin oman rakkauden aukaisemiseen. Tämä on iso aihe ja tulen käsittelemään sitä laajemmin syksyllä ilmestyvässä kirjassani. Lyhykäisyydessään miehet kaipaavat sekä rakkauden kokemista, että rakastetuksi tuntemista. Usein mies, joka ei saa riittävästi läheisyyttä, voi olla jopa agressiivinen. Läheisyys, seksuaalisuus ja kosketus tuovat myös miehelle tasapainoa elämään.

Sen sijaan, että tukahduttaisimme elämänvoimamme ja oman ilmentämisemme, mitä jos kunnioittaisimme sen suurenmoista mahdollisuutta. Mitä jos hyväksyisimme itsemme seksuaalisina olentoina ja iloitsisimme sen tuomista uusista ulottuvuuksista. Mitä jos oman nautinnon jahtaamisen sijaan lähtisimme tarkastelemaan seksuaalisuutta, joka tuo täyttymyksen. Seksuaalisen täyttymyksen, joka avaa sydämemme ja sitä kautta tekee meistä parempia ihmisiä.

Klassinen yleistys on, että mies tarvitsee seksiä kokeakseen rakkautta, kun taas nainen tarvitsee rakkautta kokeakseen halua seksiin. Aina asia ei tietenkään ole näin mustavalkoinen, mutta usein mies on helpommin avautuva, jos hän saa kokemuksen ennen kaikkea rakkaudellisesta seksuaalisesta kokemuksesta.

Tämä ei aina tarkoita seksiä, vaan kokemusta, jossa läsnäolo, rakkaus sekä yhteys toiseen ihmiseen tuo on olemassa. Iso osa miehistä kaipaa rakkautta ja läheisyyttä, mutta ei välttämättä vielä osaa taitoja noiden asioiden ilmentämiseen. Voit kumppanina olla tässä apuna ja toteuttaa edellisiä kohtia, jolloin myös tämä varmasti helpottuu.

Toivon, että tämä auttaa taas hieman kommunikaatiota ihmisten kesken. Usein asiat lähtevät meistä itsestämme, emmekä voi olettaa toisen ihmisen muuttuvan vain koska itse haluamme.

Pidän kuitenkin tärkeänä sitä, että kerromme ja jaamme omia toiveitamme, ilman takertumista ja riippuvaisuutta siihen, toteutuvatko ne vai ei. Onnellisuutemme ei ole niissä kiinni, mutta rehellisyytemme ja avoimuutemme ovat.

Toivottavasti muistat, että sinulla on ihmeellisiä ihmisiä elämässäsi, joiden elämään voit vaikuttaa positiivisesti, tukevasti ja rakkautta osoittaen. Ne ovat valintoja, joita teemme päivittäin.

Kurkkaa Teemun kirja Miehen vuoro tuntea:

 

Tutustu myös seksuaalisen nautinnon kortteihin:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image