3 tapaa ankkuroitua itseensä – jos et ole kotonasi sinussa, olet jatkuvasti maailman armoilla

Mainosyhteistyö – Artikkelin tarjoaa Namaste Himos -joogafestivaali

Voimakuva somessa kannustaa nyt, että ole rohkeasti oma itsesi. Maailma kuitenkin kasvatti toisin. Sinutkin on luultavasti palkittu rohkeuden ja aitouden sijaan miellyttämisestä, tottelemisesta, sopeutumisesta siihen, mikä on yleisesti hyväksyttyä. On vaikea olla oma itsensä, jos omaa itseä ei ole vuosikymmeniin ollutkaan.

Kun ihmisen sielu ohjataan tiettyihin uomiin, fyysinen olemus seuraa perässä. Keho ei uskalla olla enää vapaa, leikkisä ja joustava, niin kuin se lapsena oli. Keho oppii, että senkin on oltava tietynlainen, jotta se tulee hyväksytyksi: istua kiltisti paikallaan, treenata lujaa, näyttää mallinukelta, jota ei oikeasti ole olemassa. Tällöin keho asettuu muottiin ja sielu katoaa sen uumeniin, hukkuu tästä maailmasta kokonaan. Yhteiskunnassa ei ehkä ole ollut paikkaa sen kaikille ainutlaatuisille piirteille, ajatuksille, luovuudelle ja unelmille.

Mutta entä jos kehosi ja sielusi luontaiset ominaisuudet päästettäisiin vapaaksi? Entä jos ne tuotaisiin yhteen niin, että kaikki se mitä sisimmässäsi olet, näkyy sinusta jo kauas?

Sielusi ei olisikaan enää piilossa päiväkirjan salaisilla sivuilla, vaan syvimmät toiveesi ja elämäntarinasi, kaikki se mitä todella tunnet ja koet, tulisi näkyväksi ja virtaisi vapaasti koko kehosi lävitse.

Kehosi saisi luvan välittää syvimpiä tunteitasi: iloa, vapautta, elämisen riemua, joskus pelkoja ja epävarmuuttakin. Ehkä se ei haluaisikaan toistaa tuttua treeniohjelmaa tai istua toivottomassa lysyssä sohvannurkassa, vaan juosta mieluummin kesäsateen halki ja hypätä lätäkköön, opetella tekemään kärrynpyöriä, tanssia villisti ja maata nurmikolla. Ehkä se haluaa unohtaa kaikki säännöt ja ilmaista vain sen ominta energiaa!

Sielun ja kehon vahva yhteys tarkoittaa oman voimansa löytämistä ja itsensä rohkeaa ilmaisemista. Jos sinun on vaikea ankkuroitua itseesi elämän melskeessä, näillä kolmella pienellä harjoituksella tuot kehosi ja mielesi yhteen. Voit valita harjoituksista yhden tai tehdä vaikka kaikki peräkkäin, tässä järjestyksessä. Viisi minuuttia kuhunkin harjoitukseen riittää mainiosti.

  1. Hengitä ja rentoudu. Asetu selinmakuulle ja anna kehon olla. Lähde hengittämään vuorotellen kohti eri kehon osia. Sisäänhengityksellä täytä keuhkot, uloshengityksellä puhalla rentoutta ja läsnäoloa käsiin, jalkoihin, lantioon, vatsaan, hartioihin… Käy koko keho läpi ja ole läsnä jokaisessa solussasi.
  2. Valitse vapaa liike. Laita suosikkibiisisi soimaan ja lähde liikkeelle. Älä yritä tanssia minkään mallin mukaan vaan anna kehon ohjata liikettä. Yksi liike johtaa toiseen, toinen kolmanteen, anna kehon ja mielen jumien vapautua luvan kanssa.
  3. Luo rajat. Kun ulkomaailman odotukset kaatuvat päälle, istu alas ja sulje silmät. Tuo huomiosi kehon rajojen sisäpuolelle. Jokaisella hengityksellä anna painosi laskeutua maata vasten, mutta säilytä rento ryhti. Tunne, miten keräät oman voimasi kehoosi. Anna voiman vahvistua.

Omana itsenään oleminen tarkoittaa sitä, että elät sydämesi viestejä todeksi koko olemuksellasi: sanoissasi, tunteissasi, kehossasi. Olet aito esimerkki siitä, mitä sanot ja mihin uskot. Näytät, mitä tarkoittaa aito ja rehellinen itsensä rakastaminen. Silloin sinua eivät maailman myrskyt heilauta.


Katri Syvärinen ohjaa Namaste Himos -joogafestivaaleilla pe 20.7. elämyksellisen yin- & yang-joogaharjoituksen, joka auttaa ankkuroitumaan omaan itseen sekä liikkumaan harmonisessa suhteessa ympäristöön. Luvassa on myös luento teemalla Taikaelämää – luottamusta ja hyväksyntää elämän pyörteisiin. Tutustu uuden joogafestivaalin ohjelmatarjontaan täällä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image