Henkinen valmentaja Aaro Löf: ”Todellinen muutos tapahtuu vain, kun tulet näkyväksi itsellesi”

Jokainen on joskus kuullut elämässään muutoksen kutsun. Muutos kulkee tiettyjä askelmia pitkin: Ensin olemme unessa, sitten herätyskellot soivat, vastustamme muutosta ja lopulta myönnymme. Viimein, jos olemme tarpeeksi rohkeita, rakastumme elämäämme.

Näin muutosprosessia kuvaa henkinen valmentaja, pitkäaikainen Hidasta elämää -sivuston kirjoittaja Aaro Löf. Hänen uutuuskirjansa Rohkea elämä – 7 askelta todelliseen muutokseen opastaa lempeästi polulle, jota kulkemalla todellisen muutoksen voi saavuttaa.

”Todellinen muutos on kääntänyt elämäni selviytymistarinasta rakkausnäytelmäksi sekä minut kaikessa epätäydellisyydessäni rakkauden arvoiseksi palvelijaksi. En enää koe, että elämäni valuu hukkaan ja tapahtuu vailla sen todellista tarkoitusta”, sanoo Aaro.

Tässä Aaron 5 syytä, miksi kannattaa olla rohkea.

1. Kun uskallat olla rohkea, saat lisää elämänvoimaa.

Rohkeus tarkoittaa sitä, että uskallat katsoa elämääsi uudesta näkökulmasta. Uskallat huomata, että olet oman elämäsi keskeisin vaikuttaja – ilman itsesi syyttelyä. Kysy itseltäsi, missä asiassa siirrät edelleen vastuun toisaalle. Entä jos saisitkin lisää voimaa näkemällä, miten sinä itse olet osallinen tilanteeseen? Totta puhuen aluksi on usein pelottavaakin nähdä, kuinka iso vaikutus meillä on kaikkeen elämässämme. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja syylliset vähissä, kun avaamme silmiä sille, millaisia valintoja teemme. Omat valintamme määräävät, mihin huomiomme ja energiamme kohdistuu.

2. Uusi elämä paljastuu sinulle, joka uskaltaudut seikkailuun. 

Kuten Cheek sanoo ”Rohkeus ei oo sitä ettei pelota. Vaan et uskaltaa hyppää vaik ei tiedä selviikö elossa”. Jos jäämme odottamaan, että olemme varmoja, pelottomia tai selvillä kaikesta ennen kuin ryhdymme kokeilemaan ja elämään itseämme kuunnellen, pidätämme elämää paljastumasta meille. Kuten Cheek jatkaa ”Suljen silmät, kuvittelen et lennän. Mun täytyy luottaa, ja antaa vaan mennä”. Kysy siis itseltäsi, mitä asiaa yhä odottelet. Anna odottelun sijaan elämälle ja itsellesi mahdollisuus nähdä, kuinka oma seikkailusi avautuu, kun uskallat mennä kohti muutosta.

3. Vain kulkemalla pelkoasi kohti voit voittaa epävarmuutesi. 

Rohkeus on sitä, että olemme avoimia kaikelle sille, mitä pelkäämme. Pelko kertoo usein siitä, mitä pelkäämme itsessämme. Sitä kohti kulkemalla voimme kasvaa kokonaisemmiksi ihmisiksi. Epävarmuus kertoo usein siitä, että edessämme on tie, jolle haluaisimme astua, mutta joudumme kasvamaan, jotta voisimme kulkea sitä. Jännitys taas voi kertoa siitä, että luvassa on jotain, joka innostuttaa ja koskettaa sydäntämme. Mitä siis pelkäät itsessäsi? Minkä suhteen koet epävarmuutta? Entä mikä sinua jännittää?

4. Kun löydät oman rohkeutesi, voit lakata näyttelemästä rohkeaa. 

Rohkeus on yksi elämän, syvimmän itsemme, olomuodoista. Kun haluamme saada yhteyden elämään ja ilmentää sitä arjessamme, rohkeus on yksi asia, jonka voimme pitää mielessä. Emme halua näytellä rohkeaa, mutta haluamme olla rohkeasti olemassa sinä ihmisenä, jonka kohtaamme, kun annamme itsemme aistia, tuntea ja havaita sen, mitä koemme tässä hetkessä. Eli ollessamme läsnä.

5. Todellinen muutos tapahtuu vain, kun uskallat olla oma itsesi. 

Todellinen muutos, ihmisenä kasvaminen ja oman henkisyyden löytäminen tapahtuvat meille vain sen kautta, että tulemme näkyväksi itsellemme. Tämä näkyväksi tuleminen tarkoittaa sitä, että uskallamme olla olemassa sellaisena kuin olemme ja olemme avoimia sille jatkuvalle muutokselle ja löytämiselle, mikä meissä tapahtuu, kun olemme läsnä ja avoimia elämälle. Mikään ei edellytä meiltä niin paljon rohkeutta kuin se, että olemme aidosti olemassa.

Kurkkaa kirja:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image