Sopiva määrä muutosta tekee elämästä maukasta – Uskalla kokeilla ja koe elämä täydempänä.

“Pidätkö yllätyksistä?”

“Tottakai”

“Hevonpuppua! Pidät niistä yllätyksistä joita olet itse toivonut. Niitä joita et itse valinnut, kutsut ongelmiksi!”

Näin aloittaa Anthony Robbins esitellessään vaihtelun tarvetta. On totta, että tarvitsemme turvallisuutta ja etsimme sitä monin tavoin. Tämän lisäksi tarvitsemme kuitenkin myös haasteita, kokemuksia ja ärsykkeitä, joita emme osanneet odottaa. Miksi? Koska tarvitsemme elämäämme jotain uutta ja odottamatonta tai kyllästymme.

Elämän suola, vaihtelu, syntyy kun koemme muutoksen fysiologisessa ja psykologisessa tilassamme. Kuten aiemmissa postauksissa olen maininnut, meissä on tarve vaihtelulle ja täytämme tätäkin tarvetta, jokainen omalla tavallamme.

Törmään harvemmin ihmisiin, joilla vaihtelu olisi ohjaavin tarve, ehkä kulttuurilla on jotain tekemistä asian kanssa. Tavallisempaa on, että vaihtelu tai esimerkiksi kiinnittymättömyys ovat tapoja täyttää turvallisuuden tarvetta. On turvallisempaa pysyä etäällä asioista, jotka potentiaalisesti voisivat aiheuttaa myös surua tai pettymyksiä. Niitäkin on, joille vaihtelu on tärkeintä.

Elämänmakuinen elämä syntyy kun koemme sopivasti muutosta. Jos syvällä tavalla täyttävät kokemukset ovat ristiriidassa varmuuden ja turvallisuuden tarpeen kanssa, päädymme etsimään vaihtelua asioista, jotka ovat turvallisia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi television katselu, kirjojen lukeminen ja liikunta. Ne voivat tarjota vaihtelua ja haasteitakin, turvallisesti.

Osalle meistä tällainen vaihtelu riittää, mutta toiset haluavat myös ripauksen turvattomuutta. Epämukavuusalueellekin meneminen voi palkita kokemuksellisesti ja täyttää samalla myös kasvun tarvetta. Nämä kaksi tarvetta ovatkin usein linkittyneinä toisiinsa.

Pohdi hetki mielessäsi sitä, miten turvallisuuden ja vaihtelun tarve ilmenevät elämässäsi. Luovutko joskus mausteista varmistaaksesi ruoan syömäkelpoisuuden vai oletko aina luova ja rohkea kokki? Entä miten voisit lisätä vaihtelua elämääsi sinulle sopivalla tavalla?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image