Tyly ja ärsyttävä neuvo, joka muutti elämäni

Olen laulaja & lauluntekijä. Sanoitan ja sävellän omia kappaleita sekä suomeksi että englanniksi. Olin kirjoittanut kappaleita nuoresta asti, mutta pitkään aikaan minulla ei ollut mitään paikkaa, jossa treenata tai keikkailla. En päässyt eteenpäin, ja olin siitä surullinen ja ärtynyt.

Tapasin ohimennen erään ihmisen, joka puhui olleensa juuri bändinsä kanssa keikalla. Nyökkäilin hänen kertomukselleen, mutta sisälläni kuohui. Tämäkin ihminen oli saanut huikeita mahdollisuuksia! Miksi minä en saanut mitään?

(Mielestäni) tyly neuvo

Kun keikkatarina oli lopussa, sanoin nyreästi, että minäkin haluaisin laulaa, mutta minulla ei ole mitään mahdollisuuksia siihen. En tuntenut uudesta kotikaupungistani ketään muusikoita, eikä minulla ollut mitään bändiä.

“Sun pitää perustaa.”

tuttavani sanoi tylyllä äänensävyllä, sellaisella jolla usein kuulee ihmisten sanovan “Siinähän se etsimäsi tavara on, silmiesi edessä – katso niin näet”. Mikä ärsyttävä tyyppi, ja miten epäempaattinen suhtautuminen! ajattelin aluksi. Hänen olisi pitänyt olla ymmärtäväinen ja päivitellä kanssani tilannettani.

Kun pääsin kotiin, aloin onneksi miettimään asiaa hieman aikuismaisemmin. Ehkä tuttavani puhui kokemuksesta. Ehkä hän ajatteli oikeasti olla kannustava ja osoittaa minulle ilmiselvän suunnan – tee jotakin asialle!

Niinpä rohkaistuin. Laitoin ilmoituksen muusikoiden.net -sivustolle ja etsin soittokavereita. Ensimmäinen hakija oli juuri passeli basisti, joka ymmärsi mitä halusin musiikillani saavuttaa. Kaiken lisäksi olimme molemmat vasenkätisiä, joten kumpikin meistä piti soitintaan “väärinpäin” eivätkä oman kitarani ja basson kaulat törmänneet. Soitimme yhdessä yli 5 vuotta.

Voi olla hyvin jännittävää, jopa pelottavaa, miettiä mitä ihan oikeasti haluaa. Mitä jos asiat menisivätkin niin kuin haluat ja haaveilet? Miltä elämä näyttäisi ja mitä siihen kuuluisi? Miltä se tuntuisi?

Mieli siirtää onnellisuutta aina seuraavaan tavoitteeseen, eikä oikeastaan haluakaan saavuttaa kaikkea – sittenhän pitäisi vaan olla tyytyväinen ja onnellinen!

Jos et ole tyytyväinen johonkin, muuta se!

on nykyään yksi rakkaimmista elämänohjeistani.

Keskityn siihen tilanteissa, joissa

  • minun tekee mieli uhriutua
  • en näe heti ulospääsyä
  • keskityn pohtimaan tilanteen hankaluutta

Mitä minä voin tehdä tilanteen muuttamiseksi? Mitä voin tehdä itse, jotta tilanne olisi parempi? Mitä voin itse tehdä, riippumatta siitä mitä muut tekevät?

Bannerin kuva: Täysii-seminaarin 2020 aloitusnumero, kuvaaja Ansku S.


Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja voit tilata tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image