Kun kuormitusta on liikaa, tämä voi auttaa säästämään voimavaroja ja pysäyttämään uupumuksen ajoissa

Jos ajattelet kokonaista päivääsi, missä huomiosi päivän aikana on? Muiden toiveissa, vaatimuksissa ja huolehtimisessa? Aikatauluissa pysymisessä? Median ja somen seuraamisessa? Ympäristössä (äänet, näköhavainnot)? Itsessä – omissa tuntemuksissa, kehon kuuntelussa?

Usein monen ihmisen päivä kuluu niin, että huomio on pääosin itsen ulkopuolisissa asioissa. Ja ihmisen mieli on rakentunut niin, että se etsii ympäristöstään mahdollisia uhkia ja syitä taistella, paeta ja selviytyä. Näin siksi, että aivomme ovat evoluutiossa kehittyneet toimimaan näin, jotta ihminen on lajina selviytynyt hengissä. Mitä painokkaammin huomio on ulkopuolellamme, sitä enemmän löydämme syitä pelätä, stressata ja tuntea painetta.

Kun kuormitusta on liikaa, alamme nähdä uhkia

Kun ulkoisessa maailmassa on kuormaa ja uhka-skannerimme aktivoituu, olokin on kuormittuneempi. Nykypäivän ihmisen elämä ei kuitenkaan ole uhattuna ihan joka hetki, vaikka mieli (ja uutiset) niin sanookin.

Kun olo on tosi kuormittunut, alamme löytää painekattiloita yhä pienemmistä asioista. Mielelle ne ovat suuria asioita – ja totisinta totta. Siksi myös tunteemme reagoivat uhkakuviin, mitä mielemme (tai ulkoisen maailman uhkakuvat) tuottaa. 

Emme voi vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme ja maailmassa tapahtuu, mutta voimme vaikuttaa siihen, että opetamme omaa mieltä rauhoittumaan. Välillä on hyvä katkaista ympäristön häly ja veto, ja suunnata huomio oman kehon tuntemuksiin, mielenliikkeisiin ja tunnemaailmaan. Jos jokainen maailman ihminen tekisi näin, meillä olisi myös maailmanrauha.

Ulkoinen maailma pysyy kyllä sellaisenaan ilman sinun huomiotasi, eikä mikään romahda muutaman minuutin aikana, kun pidät itsestäsi huolta. Ja sitä paitsi oman mielenrauhan ja sisäisen turvan tunteen kehittäminen ei ole muilta pois – päinvastoin. Kyky rauhoittaa keho ja mieli säästää voimia ja voimavaroja myös toimimiseen tarpeen vaatiessa. Jos uuvutamme itsemme sisäisen maailman paineisiin, emme ole toimintakykyisiä enää silloin, kun toimintaa tarvitaan. Tai toiminta on tehotonta, koska olemme uupuneita.

Tee vaikka nämä 3 harjoitusta päivän mittaan, niin saat pieniä sisäisen turvan kokemuksia pitkin päivää.

Aamulla:

Harjoitus Stressinhallointakortit-pakasta, joka sisältää 50 stressiä helpottavaa harjoitusta.

Päivällä:

Harjoitus Stressinhallointakortit-pakasta, joka sisältää 50 stressiä helpottavaa harjoitusta.

Illalla:

Harjoitus Unirkortit-pakasta, joka sisältää 45 rauhoittumista ja nukahtamista helpottavaa harjoitusta.

 

TOIMITUKSEN VINKKI: Hellitä stressistä ja nuku paremmin

💎 Stressinhallintakortit sisältävät 51 helppoa harjoitusta, jotka on suunniteltu osaksi tavallista arkea: voit tehdä harjoituksen työpisteellä, bussissa tai vaikka kassajonossa. Stressinhallintakortteja hyödyntävät työssään jo monet työterveyslääkärit, psykologit, psykiatrit, psykoterapeutit ja kouluttajat.

Stressinhallintakortit ovat Sinulle, joka…

…kaipaat keinoja stressireaktion rauhoittamiseen.

…haluat tasapainoa elämääsi – sopivassa suhteessa tekemistä ja olemista.

…etsit tapoja rentouttaa itsesi arjen keskellä.

Tutustu Stressinhallintakortteihin TÄÄLLÄ.

💎 Unikortit on suunniteltu rauhoittamaan oloa iltaisin, kun alat valmistautua nukkumaan. Ne sisältävät kehoa rentouttavia ja mieltä keventäviä harjoituksia, joiden avulla lievität päivän jännityksiä ja paineita.

Unikortit sopivat Sinulle, joka…

…et osaa rauhoittua sängyssä, koska ajatukset juoksevat ja keho käy kierroksilla.

…kaipaat parempaa suhdetta nukkumaanmenotilanteeseen.

…koet, että on vaikea nukahtaa.

Tutustu Unikortteihin TÄÄLLÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image