Kun kuormitusta on liikaa, tämä voi auttaa säästämään voimavaroja ja pysäyttämään uupumuksen ajoissa

Jos ajattelet kokonaista päivääsi, missä huomiosi päivän aikana on? Muiden toiveissa, vaatimuksissa ja huolehtimisessa? Aikatauluissa pysymisessä? Median ja somen seuraamisessa? Ympäristössä (äänet, näköhavainnot)? Itsessä – omissa tuntemuksissa, kehon kuuntelussa?

Usein monen ihmisen päivä kuluu niin, että huomio on pääosin itsen ulkopuolisissa asioissa. Ja ihmisen mieli on rakentunut niin, että se etsii ympäristöstään mahdollisia uhkia ja syitä taistella, paeta ja selviytyä. Näin siksi, että aivomme ovat evoluutiossa kehittyneet toimimaan näin, jotta ihminen on lajina selviytynyt hengissä. Mitä painokkaammin huomio on ulkopuolellamme, sitä enemmän löydämme syitä pelätä, stressata ja tuntea painetta.

Kun ulkoisessa maailmassa on kuormaa ja uhka-skannerimme aktivoituu, olokin on kuormittuneempi. Nykypäivän ihmisen elämä ei kuitenkaan ole uhattuna ihan joka hetki, vaikka mieli (ja uutiset) niin sanookin.

Kun olo on tosi kuormittunut, alamme löytää painekattiloita yhä pienemmistä asioista. Mielelle ne ovat suuria asioita – ja totisinta totta. Siksi myös tunteemme reagoivat uhkakuviin, mitä mielemme (tai ulkoisen maailman uhkakuvat) tuottaa. 

Emme voi vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme ja maailmassa tapahtuu, mutta voimme vaikuttaa siihen, että opetamme omaa mieltä rauhoittumaan. Välillä on hyvä katkaista ympäristön häly ja veto, ja suunnata huomio oman kehon tuntemuksiin, mielenliikkeisiin ja tunnemaailmaan. Jos jokainen maailman ihminen tekisi näin, meillä olisi myös maailmanrauha.

Ulkoinen maailma pysyy kyllä sellaisenaan ilman sinun huomiotasi, eikä mikään romahda muutaman minuutin aikana, kun pidät itsestäsi huolta. Ja sitä paitsi oman mielenrauhan ja sisäisen turvan tunteen kehittäminen ei ole muilta pois – päinvastoin. Kyky rauhoittaa keho ja mieli säästää voimia ja voimavaroja myös toimimiseen tarpeen vaatiessa. Jos uuvutamme itsemme sisäisen maailman paineisiin, emme ole toimintakykyisiä enää silloin, kun toimintaa tarvitaan. Tai toiminta on tehotonta, koska olemme uupuneita.

Tee vaikka nämä 3 harjoitusta päivän mittaan, niin saat pieniä sisäisen turvan kokemuksia pitkin päivää.

Aamulla:

Harjoitus Stressinhallointakortit-pakasta, joka sisältää 50 stressiä helpottavaa harjoitusta.

Päivällä:

Harjoitus Stressinhallointakortit-pakasta, joka sisältää 50 stressiä helpottavaa harjoitusta.

Illalla:

Harjoitus Unirkortit-pakasta, joka sisältää 45 rauhoittumista ja nukahtamista helpottavaa harjoitusta.

Ps. Muistathan marraskuun Osta 3 maksa 2 -korttitarjouksen!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image