Juha Larm: Nämä 5 asiaa auttavat riittämättömyyden tunteen kanssa

Valon pisaroita podcast

Julkkisyrittäjä Juha Larm kertoo Valon pisaroita – Hidasta elämää -podcastissa yrittäneensä elää ulkoisesti täydellistä elämää noin 10 vuotta sitten. Mikään ei tuntunut riittävän ja täydellisen elämän tavoittelu alkoi uuvuttaa. Näin Juha kuvailee tuota ajanjaksoa:

”Sain paljon aikaan ja olin silloin joskus hyvässä kunnossa, mutta en nauttinut mistään. Piti olla tietty rasvaprosentti ja tarpeeksi rahaa tilillä, sellaset vaatteet ja tällaset asiat… Kaikki ulkoset asiat oli tärkeämpiä kuin sisäiset.”

Lopulta uupumus syveni niin, että Juhan lähimuisti meni. Hän marssi työterveyslääkärin paikkeille ja sai yllättävän neuvon. Lääkäri määräsi hänelle lääkkeeksi meditaatiota.

”Se oli alkuun shokki”, Juha sanoo.

Tuosta hetkestä alkoi kuitenkin muutos. Nämä asiat Juha on oivaltanut uupumuksen jälkeen:

  1. Sinä riität juuri noin. ”Sinä riität on ehkä klisee, mutta se on viesti, jota ei koskaan voi sanoo tarpeeks. Että ihmiset oikeesti ymmärtäis katsoa sinne sisimpäänsä rakkaudellisesti. Vaan todeta, hyväksyä ja arvostaa sitä. Sitten kun se jonkinlainen oivallus syntyy, ni sit ulkonenkin alkaa näyttää hyvältä, eikä siltä että mikään ei riitä.”
  2. Rakasta itseäsi. ”Rakkaus muuttaa kaiken. Alitajuisesti toteutin sellaista, että kun teen kaikkii näitä asioita, niin musta tulee rakkauden markkinoilla arvokas, mä löydän sen oikean elämääni tai tapahtuu jotain maagista niinn kuin elokuvissa. Mutta sehän ei tapahdu, ennen kuin voi rakastaa itteensä ja muita ehdoitta. Se on hemmetin vaikeeta, mut jos sitä kohti pyrkii niin on jo paljon lähempänä sellasta rakkauden kokemusta, mikä kestää.”

    Valon pisaroita -podcastin vieraana Juha Larm. Haastattelijana Sanna Wikström.
  3. Kiitollisuuden merkitys. ”Kiitollisuus on hyvä työkalu siihen et oppii arvostamaan ja hyväksymään itseään kaikkine puolinensa. Kun kohtaa itsensä lempeästi, voi löytää uusia puolia ja kohdata itsensä uteliaasti, et hei minkälainen mä oonkaan. Sehän on aika mahtavaa tää elämä.”
  4. Löydä oma tapasi hiljentyä. ”Meditaatio on sitä että alat luopua, ainakin niistä haitallista jutuista. Ehkä tuut eka vähän tietoseks ja sitten voit luopua. Onhan se vähän semmosta oman ohjelmoinnin purkamista. Toisaalta ei meditaatio oo ainoo keino. Meille suomalaisille luonto on tosi lähellä, luonnossa ajan viettäminen on sama asia. Siellä pitäisi olla aistit hereillä ja tietosesti läsnä. Nykyään kaikilla on puhelimet kädessä ja podit korvilla, ei se läsnäolo oo se juttu vaan pikemminkin häiriöiden lisääminen.”
  5. Kuuntele sisintäsi. ”Kuuntelemalla omaa sisäistä maailmaa jotain tasapainoisempaa alkaa ilmetä ja jännästi se ulkonenkin kiire alkaa asettuu aloilleen. Niin kauan kuin ollaan ton ulkoisen maailman vaatimuksissa ja siellä suoriutumisessa, niin se saa sellasen vauhtisokeuden aikaan. Ihminen ei löydä rauhaa, ennen kuin rauhan löytää sisältään. Ei se tuu ennenku sinne sisälle uskaltaa kattoo ja pysähtyy.”

Mitä työterveyslääkärin luona tapahtui? Miten Juhan kunnianhimo on vuosien myötä muuttunut? Mikä häntä on auttanut arvottomuuden kokemuksen kanssa? Kuuntele koko jakso Storytelistä.

Etu Hidasta elämää -lukijoille: 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa uusille Storytelin käyttäjillä kun rekisteröidyt täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image