Turvattomuuden tunne voi estää nauttimasta elämästä – Näin voit vahvistaa luottamusta elämää kohtaan

Saamme lapsuuden kiintymyssuhteista evääksemme joko turvattomuutta tai turvallisuutta. Hämmentävän paljon juuri tuo kokemus vaikuttaa siihen, miten nautinnollista elämästämme tuleekaan. Jos maailma ja ihmiset näyttäytyvät epäluotettavina emmekä uskalla odottaa itsellemme juuri mitään, harvoin mitään saammekaan. Jos taas tunne kertoo arvokkuudesta ja ihmisten luotettavuudesta, niin meillä on mahdollisuus odottaa elämältä sen tuovan monin tavoin nautintoa tullessaan.

Turvattomuudesta turvallisuuteen

Emme ole lapsuuttamme valinneet, vaikka sieltä paljon tiedostamatta ja tiedostaen mukanamme kannammekin. Mutta kokemuksien orjaksi ei tarvitse jäädä. Ensimmäinen askel on katsoa polkua, joka on tähän kohtaan elämää sinut tuonut. Mitä se on maailmasta ja ihmisistä opettanut? Turvallisuutta ja luottamusta vai epävarmuutta ja turvattomuutta?

Kun tiedostamme ja ymmärrämme taustamme, pääsemme vihdoin tähän hetkeen ja tulevaan

Jos taustasi on opettanut, ettet ole arvokas, merkityksellinen ja tärkeä, alkaa muutostyö, jossa pääset vahvistamaan sitä, että tuosta kaikesta tulee totta. Jos lapsuudessasi ei vastattu tarpeisiisi, on erityisen tärkeää ymmärtää selvittää ne nyt ja vastata niihin itse tässä hetkessä. Jos katselet maailmaa pelon kautta, on tärkeää löytää rakkauden viesti itsestä ja vahvistaa sitä ensin pienin ja hennoin askelin, sitten voimakkaammin, kun vahvistut.

Turvallisuutta rakentamassa

Jotta voit nauttia elämässä, et voi pelätä kaiken aikaa. Rajaa elämästäsi mahdollisuuksien mukaan asiat, jotka tuottavat epävarmuutta ja pelkoa. Ota aikaa tutkimusmatkalle itseesi. Älä vertaile muihin, vaan katsele hyväksyvästi ja rakkaudella, niin sitä kaikkea kaunista, kuin varjoistakin puolta sinussa. Opeta sisäiselle puheelle uutta kieltä, jonka sointi on kaunis, vahvistava, lempeän armollinen ja nautintokeskeinen. Tee ainutlaatuisesta elämästäsi keskiö, jossa sinä tarjoilet lempeä ja lämpöä ainakin itsellesi loputtomiin. Ja sitten niille muille, jotka tekevät elämästäsi hyvää.

Turvallisuuden emme voi täysin olla omavaraisia, vaan tarvitsemme muita ihmisiä. Ketkä tuovat sinulle hyvää oloa, pysyvät kannustaen ja vahvistaen rinnallasi tai saavat sinut innostumaan, ilahtumaan ja nauttimaan? Kenelle soitat, kun on hätätilanne tai tarvitset apua? Turvaihmiset ympärillä voivat olla ystäviä, läheisiä, sukulaisia, kollegoja tai ammattiauttajia, joihin voit nojata, kun maailma murjoo.

Turvallisuus rakentuu halusta kokea turvaa ja itselle luodusta turvallisuussuunnitelmasta

Turvallisuuden pohjalta pääsemme nauttimaan

Kun turvattomuus on pohja mille rakennamme, joudumme kaiken aikaa varmistelemaan pohjaa, joka ei anna vapautta keskittyä kevyempään. Turvallisuus on ihmisen perustarve, ja sen on täytyttävä, jotta saamme lupaa elää muidenkin tarpeiden äärellä. Kun sisäinen turvallisuus on riittävällä tasolla keho ja mieli aukeavat vastaanottamaan suojaamisen ja muurien pystyttämisen sijaan. Lupa ja mahdollisuus nautinnolle on siis itsessämme, kunhan saamme turvallisuuden vahvan pohjan rakennettua.

Nautinto on elämän voimaa, mielihyvää ja hyvän kokemista kaikin aistein. Tärkeintä siinä on olla itselleen rehellinen, uskallus toteuttaa nautintoa omalla tavalla ja vahva ymmärrys siitä, että on kaiken nautinnon arvoinen ihan vain koska on ihminen. Nautinto on elämän suola ja sokeri, mutta parhaimmillaan syy elää. Harva meistä on tullut tänne vain selviämään ja kärsimään. Jos voimme valita, niin olemme tulleet nauttimaan. Ja valitahan me voimme.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image