Miksi parisuhde ahdistaa? – 4 mahdollista syytä

Luultavasti jokainen on joskus kokenut, että parisuhde ahdistaa – tai jokin asia suhteessa ahdistaa. Läheisriippuvaisuuteen taipuva kokee sitä luultavasti varsin herkästi.

Mutta miksi parisuhde ahdistaa?

Joitakin syitä siihen, miksi parisuhde ahdistaa

  1. Turvaton kiintymyssuhde ja turvaton vuorovaikutus – suhteessa on epävarmuutta sitoutumisen, saatavilla olon ja tunneyhteyden alueella.
  2. Suhde nostaa esiin omia käsittelemättömiä asioita. Kaikilla meillä on näitä, mutta miten tietoisia olemme menneisyyden haavojemme vaikutuksesta? 
  3. Parisuhde on jossain kasvun tai kriisin vaiheessa, kuten siirtymässä symbioosivaiheesta ns. itsenäistymisvaiheeseen
  4. Parisuhteessa on aktivoituneena joku alitajuinen ilmiö, kuten lapsi-vanhempi- tai ylivastuullinen-alivastuullinen-kuvio

Ahdistuksen syyn ymmärtäminen voi auttaa pääsemään kontaktiin myös haavoittuvaisempiin tunteisiin, joita tilanne itsessä herättää. Ahdistus on suojaava tunne, se pyrkii viemään huomion pois esimerkiksi pelolta, loukkaantumiselta, pettymykseltä, surulta tai vihalta. 

Katso lisää aiheesta videolta!

Parisuhteen haasteista on mahdollista mennä läpi. Mutta olisi luultavasti epärealistista odottaa, että se on kaikissa suhteissa mahdollista. Ei se ole. Valitettavasti. Silti voimme oppia paljon, itsestämme, syvemmistä tarpeistamme ja toiveistamme ja siitä, miten itse ilmaisemme niitä. Ethän hylkää enää itseäsi.


LUKUVINKKI: Jos koet suhteessasi tunteita, joiden syytä et oikein ymmärrä, tai jos haluat muuten ymmärtää paremmin itseäsi ja sitä kautta parisuhdettasi, Eevin kirja Tunne itsesi parisuhteessa voi olla hyvä apuväline.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image