Miksi parisuhde ahdistaa? – 4 mahdollista syytä

Luultavasti jokainen on joskus kokenut, että parisuhde ahdistaa – tai jokin asia suhteessa ahdistaa. Läheisriippuvaisuuteen taipuva kokee sitä luultavasti varsin herkästi.

Mutta miksi parisuhde ahdistaa?

Joitakin syitä siihen, miksi parisuhde ahdistaa

  1. Turvaton kiintymyssuhde ja turvaton vuorovaikutus – suhteessa on epävarmuutta sitoutumisen, saatavilla olon ja tunneyhteyden alueella.
  2. Suhde nostaa esiin omia käsittelemättömiä asioita. Kaikilla meillä on näitä, mutta miten tietoisia olemme menneisyyden haavojemme vaikutuksesta? 
  3. Parisuhde on jossain kasvun tai kriisin vaiheessa, kuten siirtymässä symbioosivaiheesta ns. itsenäistymisvaiheeseen
  4. Parisuhteessa on aktivoituneena joku alitajuinen ilmiö, kuten lapsi-vanhempi- tai ylivastuullinen-alivastuullinen-kuvio

Ahdistuksen syyn ymmärtäminen voi auttaa pääsemään kontaktiin myös haavoittuvaisempiin tunteisiin, joita tilanne itsessä herättää. Ahdistus on suojaava tunne, se pyrkii viemään huomion pois esimerkiksi pelolta, loukkaantumiselta, pettymykseltä, surulta tai vihalta. 

Katso lisää aiheesta videolta!

Parisuhteen haasteista on mahdollista mennä läpi. Mutta olisi luultavasti epärealistista odottaa, että se on kaikissa suhteissa mahdollista. Ei se ole. Valitettavasti. Silti voimme oppia paljon, itsestämme, syvemmistä tarpeistamme ja toiveistamme ja siitä, miten itse ilmaisemme niitä. Ethän hylkää enää itseäsi.


LUKUVINKKI: Jos koet suhteessasi tunteita, joiden syytä et oikein ymmärrä, tai jos haluat muuten ymmärtää paremmin itseäsi ja sitä kautta parisuhdettasi, Eevin kirja Tunne itsesi parisuhteessa voi olla hyvä apuväline.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image