Mitä elämä olisikaan ilman sielun siskoja – 6 voima-ajatusta naiselta naiselle

Kirsti Kuosmanen. Kuva Jonne Räsänen/ Otava 2020.

Monet naiset ovat heränneet siihen, kuinka tärkeää on, että tuemme toisiamme. Voimauttavat naistenpiirit, kirjakerhot, äitiryhmät ja modernit ompeluseurat ovat tärkeitä inspiraation ja innostuksen lähteitä. Urbaanit sankarittaret kokoontuvat myös internetin välityksellä yhteisen tulen äärelle – kuten esiäitimme aikoinaan.

Naistenpiirit parantavat ja hoitavat yksilöitä ja yhteisöä. Ne saavat meidät kukoistamaan ja vahvistavat yhteyttä itseemme, toisiimme, sukuumme ja luontoon. Näyttelijä, psykoterapeutti Kirsti Kuosmasen uutuuskirja Hehkuvan naisen salaisuuksia kutsuu jokaista naista nauttimaan kehostaan ja aistillisuudestaan. Kirjan tarinat ja monipuoliset harjoitukset auttavat sinua löytämään sisäisen hehkusi, herkkyytesi ja rohkeutesi.

Tässä Kirstin 6 voimauttavaa ajatusta naiselta naiselle:

1. Sielun sisaret ovat tärkein tukesi. Unohda vanhat uskomukset siitä että toiset naiset olisivat kilpailijoita. Nainen ei ole naiselle susi. Meidät naiset on laitettu keinotekoisesti kilpailemaan toisiamme vastaan. Perinteisesti valta on ollut miehillä, joten naisten on pitänyt oppia kilpailemaan miesten huomiosta ja siitä vähäisestä vallasta mikä heillä on. Opimme manipuloivia keinoja koska emme pystyneet suoraan ilmaisemaan mitä haluamme. Sen aika on ohi: ”Nyt käännyn sisarteni puoleen.”

2. Nauti siskojesi kehumisesta. Voit olla peilinä siskollesi, kun hän opettelee vastaanottamaan hyvää. Me naiset olemme hyviä antamaan muille. Sen täytyy kuitenkin olla tasapainossa vastaanottamisen kanssa. Muuten olemme kuin kuivunut lähde, joka yrittää kärsien juottaa janoisia viimeisillä pisaroillaan. Entäpä jos olisimme maljoja, jotka ovat niin täynnä että ne pursuavat yli rakkautta ja runsautta?

3. Anna siskollesi positiivista ja kannustavaa palautetta hänen saavutuksistaan, pienistä ja suurista. Kehu hänen viisauttaan, ulkonäköään, energiaansa ja luonnettaan. Pian siitä tulee luonnollinen tapa juhlistaa sisaruutta. ”Sisareni, sinä olet kuningatar, jonka malja on aina täysi.”

4. Harjoitellaan yhdessä rehellistä puhetta ja tilan ottamista. Olemme oppineet pienentämään itseämme ja varomaan sanomisiamme. Olemme oppineet pysymään turvassa pysymällä näkymättömänä tai yritämme kontrolloida tilanteita niin vahvasti, että astumme toisten rajojen ylitse. Siskojen kannattelussa voit opetella ilmaisemaan syvimpiä tarpeitasi ja halujasi. Tulet aidosti nähdyksi ja kuulluksi herkimpienkin tarpeittesi kanssa arjessa, töissä ja makuuhuoneessa. ”Sisareni, saat täyttää tämän tilan hehkullasi ja puhua totuutesi.”

5. Kannattele siskosi tunteita. Me saamme ilmaista tunteitamme syvästi. Nainen ei ole hysteerinen, jos hän ilmaisee voimakkaasti tunteitaan. Tunteiden ilmaisu on ominaista feminiinisyydelle ja se saa voimasi virtaamaan, kun olet juurevassa yhteydessä kehosi kanssa. Kuinka nautinnollista tai helpottavaa onkaan nauraa, itkeä ja raivota yhdessä sielun siskon kanssa, joka ymmärtää kaiken sen mitä tunnet ja koet. ”Meillä on erilaiset tarinat, mutta me sielun sisaret tunnemme toisemme taianomaisesti.”

6. Sisaren kosketus hoitaa ja parantaa. Feminiinisyys on hyvin aistillista ja janoaa kosketusta. Vaikka kulttuurissamme arastellaan koskettamista, sielun siskojen antamat halaukset ovat kultakin kalliimpia. Voisitko rohkaistua siihen, että pyytäisit siskoasi pitämään sinua sylissä tai silittämään sinua? Monet eivät saaneet tällaista huolenpitoa äidiltään. ”Hoidamme toistemme haavoja rakkaudellisella läsnäololla ja kosketuksella.”

Loppujen lopuksi me kaikki naiset olemme sielun siskoja toisillemme tässä naisten sukupolvien ketjussa.

Kurkkaa kirja: 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image