Kaali-juuresmehu


Tuorepuristettu mehu ei ehkä ole se talvisin reseptin aihe, mutta koska mehureseptejä minulta pyydetään usein, niin jaan niitä nyt muutamatkin. Ja mikäs sen parempi lääke pimeyden tuomaan väsymykseen tai flunssakauteen kun viher- tai juuresmehu terveyttä edistävine ominaisuuksineen. Asiaa mehustuksen hyödyistä ja aiempia mehureseptejäni löydät täältä, täältä ja täältä.

Itse tehtyjä mehuja käytän nykyjään lähes päivittäin immuniteetin tukemiseen. Niiden vireyttä lisäävän tehon huomaa, varsinkin silloin kun päivän mehu on jäänyt väliin. Nyt talviaikaan olen keskittynyt juuresmehuihin, sillä juurekset on talvikauden ruokaa, niitä saa suhteellisen edullisesti ja ne toimivat mehussa loistavasti. Käytän juuresten lisäksi mehustuksessa paljon erilaisia kaaleja kuten parsa- kukka-, kyssä-, kiinan- ja keräkaalia. Ne sopivat mehuihin hyvin ja niiden ravintoarvot ovat varmasti kohdillaan. Varsinkin valkokaalimehu on myös hellä vatsalle ja on oivallinen raa’an perunan kanssa mehustettuna vatsakatarria tai muuten vaan vatsan poltteita poteville.

Tässä resepti helppoon kaali-porkkanamehuun. Suosittelen käyttämään luomulaatuisia raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan, sillä näin vältyt torjunta-aineiden haitoilta. Lisään mehujen joukkoon usein myös pähkinää tuomaan samettisuutta, sekä hyviä rasvoja mehuun. Parapähkinä on paras mahdollinen seleenin lähde. Jo 20g parapähkinöitä riittää kattamaan päivän seleenin tarpeen. Jos et omista mehupuristinta vaan mehulingon, niin pähkinät kannattaa lisätä mehuun jälkeenpäin sauvasekoittimella tai blenderissä. Pähkinät voi hyvin korvata myös sekoittamalla lopuksi kookosmaitoa mehun joukkoon.

Pienellä palalla inkivääriä saa todellisen lisätehoa mehuun kun mehuun ja makeutta kaipaavien kannattaa lisästä joukkoon luomuomenaa, päärynää tai vaikka passionhedelmää. Lehtivihreää mehuun saa helposti lisäämällä esim. tuoretta pinaattia, lehtikaalia, persiljaa tai jotain muuta itsellesi mieluista yrttiä.

Mehu

300 g luomuporkkanaa

150 g kukkakaalia (luomu)

300 g valkokaalia (luomu)

1 – 2 luomuomenaa

150 g luomukesäkurpitsaa

1 luomunauris (jätä pois, jos et pidä nauriin mausta)

1 passionhedelmä (ei välttämätön, voi korvata esim. pienellä palalla luomusitruunaa)

1 kourallinen parapähkinöitä tai kookoskermaa (myös muut kuten cashew- tai saksanpähkinät käy)

Pese mieluusti luomulaatuiset juurekset, kasvikset ja hedelmät huolellisesti. Pilko sopiviksi paloiksi ja mehusta mehulingolla tai -puristimella. Jos et omista mehupuristinta, niin lisää lopuksi pähkinät tai kookoskerma mehun joukkoon blenderissä tai tehosekoittimella. Nauti yksi lasi mehua heti ja säilytä loput jääkaapissa ja nauti sitä pitkin päivää.

Vinkki! Mehusta jäänyt mäski kannattaa säilyttää ja käyttää sitä leivonnassa jauhojen tavoin. Postaan lähiaikoina loistavan mehumäskileivän reseptin. Sillä saa kaikki arvokkaat kuidut talteen viimeistä murua myöten!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image