5 lempeää ja samalla rohkeaa askelta kohti omaa totuuttasi

Yksi elämäni tärkeimpiä tekoja on ollut se, että olen alkanut olla rehellinen – ensin itselleni, sitten myös muille.

Oma totuutesi on voimakkainta, mitä voit maailmalle antaa.

Viisi lempeää ja samalla rohkeaa askelta kohti omaa totuuttasi

1. Kysy itseltäsi, mikä sinulle on totta juuri nyt. Mikä on sinulle tärkeää? Mitä tunteita tunnet? Mitä kehosi ja sydämesi haluavat sanoa? Millaisia uskomuksia tunteisiisi liittyy? Millaista tarinaa kerrot tilanteestasi? Ole täysin rehellinen. Olet ansainnut sen itseltäsi.

2. Kysy lisää: kysy, mitä tunteidesi ja totuutesi takaa löytyy. Mitä on päällimmäisten tunteiden takana? Mitä sisimmässäsi tarvitset, toivot ja pelkäät?

3. Kuuntele itseäsi avoimin mielin ja sydämin. Anna vastauksen näyttäytyä joko sanoina, mielikuvina tai tuntemuksina. Tunne ne tunteet, joita totuutesi nostaa pintaan, vaikka ne olisivat kivuliaitakin.

4. Tuo tuntemuksesi esiin siinä mittakaavassa kuin sinulle tuntuu juuri nyt turvalliselta. Jaa totuutesi lähimmille ihmisillesi. Avoin jakaminen on mahdollisuus suhteiden syventämiseen. Voit myös kanavoida totuutesi luovaan tekemiseen: kirjoittamiseen, maalaamiseen, musiikkiin, tanssiin… miten voisit jakaa totuutesi muille, joka ehkä jakavat saman kokemuksen?

5. Ala tehdä tekoja, jotka ovat linjassa totuutesi kanssa. Miltä totuutesi näyttää arkisina tapoina? Entä suurempina elämän valintoina? Mille haluat tästä eteenpäin sanoa ei? Entä mille haluat sanoa kyllä?

Kun istut oman totuutesi äärelle, hoidat eri puolia itsessäsi ja autat itseäsi tuntemaan olosi kokonaiseksi. Aina kun uskaltaudut tuntemaan oman totuutesi herättämät tunteet, olet vapaampi kuin ennen.

Tämä on erityisen tärkeä askel naisten voimaantumisessa, sillä naisten ääntä on vähätelty ja vaimennettu pitkään. Mutta miehet hyötyvät näistä askelista yhtä lailla.

Nyt on aitouden, tunteiden ja ihmisenä olemisen haasteiden aika tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Lisää aiheesta voit lukea Katri Syvärisen kirjasta Sinun tarinasi voima. Saatavilla myös äänikirjana!
Kuva: Paula Ojansuu (kirjasta Löydä elämän taika)

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image