Pää tukossa työpäivän jälkeen? Nämä 6 tapaa auttavat sinut takaisin elävien kirjoihin

Tiedätkö sen tunteen, kun työpäivän jälkeen pää tuntuu lähinnä kasalta epämääräistä hyytelöä? Johtui se sitten siitä, että olet tuijottanut kahdeksan tuntia ruutua huonossa asennossa tai ollut intensiivisesti läsnä muille ihmisille – nämä 6 tapaa auttavat palautumaan ja selättämään aivosumun.

1. Ota päiväunet. Jos onnistut nitistämään kotivelvollisuuksiltasi 20 minuuttia, käytä se päiväuniin. 20 minuutin päikkärit työpäivän jälkeen hellivät aivojasi ja elvyttävät sinut takaisin elävien kirjoihin. Varo kuitenkin, ettet nuku liian pitkään ja päästä itseäsi syvään uneen. Tällöin on riski, että olosi on uudestisyntyneen sijaan mallia juuri haudasta noussut.

2. Mene metsään. Keskimääräisen nykyihmisen pää joutuu päivän aikana vastaanottamaan niin paljon informaatiota, että ei ihme, että välillä prosessori hyytyy. Notifikaatioäänten sinfonian kuuntelemisen ja somettamisen sijaan mene rauhalliselle kävelylle metsään tai puistoon ilman päämääriä ja tavoitteita. Pelkkä luonnon läsnäolo rauhoittaa kuormittunutta kehoa ja mieltä. P.S. Metsäretkestä ei ole pakko tehdä instapäivitystä.

3. Harrasta liikuntaa. Joskus paras lääke aivosumuun on rehellinen hikoilu ja sykkeen nostattaminen. Mieluisan liikuntamuodon harrastaminen tuottaa aivoille mielihyvää ja antaa olemukseen uutta ryhtiä. Kehomme on tehty liikkumaan ja lihakset työskentelemään.

4. Tee jotain luovaa. Esimerkiksi luova kirjoittaminen, jonkun instrumentin soittaminen tai piirtäminen on kuin leppoisaa päivätoimintaa päällesi. Varo kuitenkin, ettet sorru liialliseen tavoitteellisuuteen, vaan keskityt nauttimiseen.

5. Harjoittele itsemyötätuntoa. Rasittuneena sitä usein soimaa itseään jos vaikka mistä. Totuus on kuitenkin, että jokainen meistä kestää vain tietyn määrän kuormitusta. Tähän voi vaikuttaa jonkin verran elintavoillaan, mutta lopulta vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Paras lahja itsellesi on antaa itsesi levätä ja palautua silloin kun se on tarpeen – ilman huonoa omaatuntoa.

6. Älä ota itseäsi niin vakavasti. Meillä ihmisillä on taipumus ottaa itsemme ja tekemisemme melko vakavasti. Välillä voi tehdä hyvää ottaa asioihin perspektiiviä ja tutkailla itseään esimerkiksi kosmisesta näkökulmasta. Kun katselet maapalloa avaruudesta käsin, et edes huomaa itseäsi. Ei elämä siis voi olla ihan niin vakava laji ja joskus voi myös nauraa tälle maanpäälliselle sähläilylle.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image