Kiltti ei aina uskalla sanoa, mitä oikeasti ajattelee – Jälkikäteen saattaa harmittaa, mutta ethän ole liian ankara itsellesi

Käykö sinullekin joskus niin, että saat kärsiä kiltteydestäsi? Jälkeenpäin mietit, että olisi pitänyt osata toimia päättäväisemmin. Tässä joitain tilanteita, joissa kiltti ihminen saattaa jäädä toiseksi.

  • Pyrit toimimaan niin, että otat muut huomioon. Kaikki eivät kuitenkaan toimi samoin, vaan ajavat häpeilemättä omaa etuaan.
  • Näet paljon vaivaa ilahduttaaksesi jotakuta, mutta elettäsi ei arvosteta.
  • Asetat toisten tarpeet omiesi edelle, ja osa ihmisistä käyttää sitä tietoisesti hyväkseen.
  • Autat auliisti, muttet aina saa apua kun tarvitset sitä.
  • Päädyt ostamaan sinnikkäältä myyjältä jotain sellaista, mitä et oikeasti halua, jotta pääsisit tukalasta tilanteesta.

Itse olen harmitellut moneen otteeseen sitä, että olisi pitänyt joissain asioissa olla itsekkäämpi ja jämäkämpi. Vasta kun joku ”tiukka” tilanne on jo ohi, mieleen tulee miten olisi kannattanut reagoida ja mitä sanoa. Etenkin voimakastahtoisten ihmisten kanssa olen ollut usein pulassa. Tästä syystä valmistauduin kerran tärkeään keskusteluun etukäteen niin, että kirjoitin paperille, mitä haluan saada sanotuksi, ja mistä asioista en ole valmis tinkimään. Keskustelu meni hyvin ja olin tyytyväinen itseeni. Kerrankin en antanut jyrätä itseäni!

Vaikka turhankin kiltti ihminen ei aina osaa puolustaa itseään tai ilmaista rohkeasti mielipidettään, kiltteys ei ole huono ominaisuus. Kiltteys kaipaa vain rinnalleen tervettä itsearvostusta ja rajojen asettamisen kykyä. Kiltteydessä on kaunista mm. 

  • tahto ajatella muiden hyvää
  • kyky joustaa tarpeen mukaan
  • halu pyrkiä sopuun
  • kyky toimia epäitsekkäästi

Kun kiltteys ilmenee tasapainoisella, myös itseä kunnioittavalla tavalla, sillä saa aikaan paljon hyvää tässä maailmassa. Viisaasti kiltti ihminen huokuu ystävällisyyttä, tervettä nöyryyttä, luotettavuutta, avoimuutta, myötäelämisen taitoa ja välittämistä. Hän osaa myös luoda ympärilleen turvaa. Sopivasti kiltillä ihmisellä on yleensä myös läheisiä elämää rikastuttavia ihmissuhteita ja se on hyvinvoinnille äärimmäisen tärkeää. Ollaan siis ylpeästi kilttejä!

Kurkkaa uutuuskirja:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image