Sinun sanoissasi on voimaa – 5 tapaa, joilla kirjoittaminen voi helpottaa oloa

Kirjoittamisen voima voi olla todella suuri – vaikka et omasta mielestäsi edes osaisi kirjoittaa. Tässä 5 esimerkkiä siitä, miten kirjoittaminen voi auttaa jaksamaan ja voimaan paremmin.

1. Kun ajatuksia ja tunteita pukee sanoiksi paperille, niiden pyörinä ja hyörinä helpottaa. Kirjoittaminen voi olla keino järjestellä omaa päätä ja ajatuksia – ja se rauhoittaa.

2. Kirjoittamalla voi ottaa etäisyyttä vaikeisiinkin asioihin. Etäisyys puolestaan auttaa suhtautumaan rauhallisemmin ja katsomaan asioita uudenlaisesta kulmasta. Saattaa jopa tuntua siltä, että voimakkaat tunteet tai kokemukset eivät enää murskaa alleen.

3. Kirjoittaminen voi auttaa tyhjentämään mielestä häiritseviä ajatuksia, jotka vievät kaiken huomion ja estävät keskittymästä muuhun.

4. Kirjoittaminen voi auttaa selvittämään, miksi minusta tuntuu tältä tai mitä oikeastaan haluaisin elämässäni tehdä.

5. Kun kirjoitat itsellesi, ei pilkuilla, yhdyssanoilla, lukihäiriöllä tai kenenkään muun mielipiteellä ole mitään merkitystä. Tärkeää on vain se, miten oma tekstisi vaikuttaa sinuun.

Kirjoittaessa anna tekstin tulla vapaasti mitään sensuroimatta tai liikaa miettimättä. Älä siis murehdi oikeinkirjoitusta tai käsialaa. Muistathan, että kirjoitat vain itseäsi varten.

Tärkeintä ei ole se, miten paljon tai miten hyvin kirjoitat vaan se, mikä on sinulle totta tässä hetkessä. Lue lopuksi, mitä olet kirjoittanut ja halutessasi poimi sieltä itsellesi tärkeimmät asiat lauseella tai parilla.


Susanna Jussilan Sielun sopukoita -kirjoituskorteista löydät 45 kirjoitusharjoitusta ja Sielun sopukoita -runoa, jotka kannustavat käsittelemään tunteita ja ajatuksia kirjoittamalla, vahvistavat itsemyötätuntoa, itsetuntemusta ja oman tarinasi voimaa tai auttavat avaamaan luovuuden lukkoja. PS. Kortit ovat puodissa OSTA 3 – MAKSA 2 -tarjouksessa 30.6. asti.

 

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image