Meillä on jo kaikkea, mutta miksi olo tuntuu silti usein tyhjältä?

Meillä suomalaisilla on keskimäärin kaikkea ja vielä vähän päälle.

On turvalliset ja vakaat elinolosuhteet. On puhdasta vettä. On koulutus. On katto pään päällä. On matkoja. On tilaa ja mahdollisuuksia. On koti ja siellä muutama design-esine. On hienoja vaatteita ja brunsseja.

Silti olo saattaa tuntua tyhjältä. Miten tässä näin kävi?

Pienestä pitäen meitä on kasvatettu tietyn reseptin mukaan. Meille on uskoteltu, että voidaksemme olla onnellisia tarvitsemme tietyt asiat. Tarvitsemme tietyn aseman. Koulutuksen, työpaikan, oman kodin, omat lapset, säännölliset ulkomaanmatkat. Tietyt tavarat, iittalat ja marimekot.

Olemme noudattaneet reseptiä tunnollisesti. Mutta kun elämä on valmis nautittavaksi, emme ehkä kuitenkaan osaa nauttia siitä. 

Kaiken suorittamisen ja hankkimisen keskellä olemme saattaneet eksyä. Eikä se ole ihme. Materialistinen yhteiskunta syytää tajuntaamme jatkuvalla syötöllä suoria viestejä siitä millaisia meidän pitäisi olla ja mitä meidän pitäisi hankkia. Olisi suoranainen ihme, jos pystyisimme meitä ympäröivässä älämölössä kuulemaan kirkkaasti sisimpämme äänen.

Mutta mitä tapahtuisi, jos ottaisimme vallan takaisin itsellemme? 

Niin kauan kuin olemassaolomme perustuu materialismiin, elämyshakuisuuteen ja muiden odotuksiin, emme voi olla todella vapaita. Niin kauan kuin juoksemme viimeisimpien tavaroiden ja trendien perässä, annamme jonkun muun käsikirjoittaa elämäämme. Niin kauan kuin elämme niin kuin kuuluu, sen sijaan miltä meistä tuntuu, ajaudumme vain kauemmas itsestämme.

Meidän täytyy opetella uudestaan kyky kokea. Kyky nauttia niistä kuuluisista, pienistä asioista. Kyky iloita hengittämisestä ja askelista. Kyky löytää onni pelkästä olemisesta. On nimittäin hyvin todennäköistä, ettemme koskaan löydä onnea tavarapaljouden keskeltä, ympäripyöreistä työpäivistä tai vastaamalla muiden odotuksiin. 

Onni osaa kätkeytyä ja sen löytäminen vaatii tilaa ja hiljaisuutta. Se piilottelee arjen pienissä ohikiitävissä hetkissä ja kauniissa kohtauksissa. Kun alamme löytää näitä hetkiä, tiedämme olevamme oikealla polulla.

Silloin kykymme kokea ylittää kaikenlaiset kokemukset ja silloin meillä on oikeasti kaikkea.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image