Sisäinen rauha pysyy, vaikka ulkona myrskyää

Sisäinen rauha ei koskaan katoa, vaikka ympärillä myrskyääkin

Mitra Vasara - sisäinen rauha

Mitä sisäinen rauha tarkoittaa?

Sisäinen rauha on sinun todellinen itsesi, se kohta sinussa joka kokee aina rauhaa ja rakkautta, vaikka ympärilläsi tapahtuisi mitä. Siitä puhutaan myös esimerkiksi sanoilla Rakkaus, tietoisuus, todellinen itse, sydäntietoisuus, Elämä, tyyneys, Oleminen.

Olennaisin asia sisäisessä rauhassa on se, että se ei koskaan katoa. Et ehkä aina koe samaa rauhaa kun joogatunnin jälkeen tai saunottuasi, mutta se ei tarkoita, että sisäinen rauha olisi kadonnut johonkin. Ajatukset tuntuvat joskus valtaavan mielen, jolloin rauhan tunne katoaa. Silloin sinun kannattaa muistaa, että pystyt tarkkailemaan ajatuksiasi ja tuntemuksiasi koska tahansa, myös keskellä tunnemyrskyä. Vaikka ajatukset tuntuisivat valtaavan sinut kokonaan ja ne vaikuttaisivat aivan “tosilta”, voit aina katsahtaa niiden taakse.

Täysin todelta tuntuva ajatus: “En vaan PYSTY rauhoittumaan tässä tilanteessa.” muuttuukin tällaiseksi: “Minussa nousee tunne siitä, etten pysty rauhoittumaan juuri nyt.”

Aina kun pääset tunteen tai ajatuksen taakse, palaat sisäiseen rauhaan. Tämä ei välttämättä ole lainkaan helppoa, mutta se on mahdollista. Se on ikuisesti tyyni osa sinua, joka havaitsee kaiken tapahtuvan, muttei reagoi siihen tunteella. Jos et oikein saa kosketuspintaa siihen, mitä tämä neutraali oleminen on, kokeile seuraavaa:

  • Hengitä syvään. Tämä avaa hämmästyttävän monta lukkoa!
  • Sulje silmäsi, jotta sinun olisi helpompaa syventyä sisäiseen maailmaan ulkoisen sijaan.
  • Anna ajatustesi ja tunteidesi kulkea ikään kuin ohitsesi. Älä tartu tai samastu niihin, vaan hyväksy ne ja anna niiden jatkaa matkaansa. Vastustaminen estää sinua kokemasta sisäistä rauhaa.
  • Keskity sydämessäsi tuntemaasi kiitollisuuteen, rauhaan, iloon tai rakkauteen.
  • Oleile luonnossa – sen rauha saa sinutkin hiljentymään.

Havainnoiva, neutraali oleminen on oikeastaan sen vastakohta, että terävä ja ehtiväinen mielesi tutkii ja analysoi tilanteita. Mieli on hyvä työkalu, mutta se on useimmilla meistä niin aktiivinen, että jatkuva ajatteleminen jopa uuvuttaa meitä. Mieli pitää hiljentää, jotta kuulemme miten laaja sisäinen rauha todella on.

Muista, että ajatuksilla ei ole voimaa, jos kukaan ei ole uskomassa niitä.

Voimaa, iloa ja valoa sinulle – nyt ja aina!


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image