Vähävaraisten nuorten 10 toivetta tulevalle kesälle – “Uusi polkupyörä ja perheelle uunilohta sekä perunamuussia”

Suomessa 150 000 lasta elää vähävaraisissa perheissä. Heille koulujen ja päiväkotien kesäloma tarkoittaa sitä, että apua tarvitaan nyt enemmän kuin tavallisena arkena. Kesällä euroja on venytettävä entisestään – eivätkä rahat aina silti riitä edes välttämättömyyksiin. Esimerkiksi muutaman kympin hintainen lääkekuuri voi romahduttaa perheen budjetin koko kesäksi.

Kesälomalla lapsiperheissä rahaa kuluu ruokaan enemmän kuin talvella, mutta silti pitäisi pärjätä samalla summalla kuin ennenkin. Syksyllä kun kaverit koulussa kertovat kesälomistaan, vähävaraisten perheiden nuoret ovat hiljaa. Hävettää kertoa, että oltiin koko kesä kotona, kun ei ollut rahaa mennä mihinkään.

Tässä 10 poimintaa vähävaraisten nuorten kesätoiveista. Toiveet on esitetty Hope ry:lle, joka auttaa Suomessa tänä vuonna noin 20 000 lasta, toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo.

  1. Olisi kiva saada jotain spesiaalia, josta kertoa koulukavereille loman jälkeen. (Poika, 12)
  2. Toivoisimme, että ruokaa ja vaatteita olisi riittävästi joka päivälle. Haluaisimme kylpylään tai laivaristeilylle, jotta äidin masennus ja väsymys helpottaisi. Olisi myös kiva päästä Burger Kingiin syömään ja saada leffalippuja. (Poika, 16 ja poika, 15)
  3. Uusi polkupyörä, perheelle uunilohta sekä perunamuussia ruoaksi (Poika, 13)
  4. Pääsylippu vesipuisto Serenaan. (En ole koskaan ollut uimahallissa.) (Poika, 13 )
  5. Kesälomalle johonkin ihanaan paikkaan, esimerkiksi mökille (Tyttö, 15)
  6. Suurin toive olisi päästä pohjoiseen mummon ja serkkujen luokse kalastamaan, lentoliput Kemiin ja takaisin olisi siis unelma. (Poika, 12)
  7. Säännöllisesti puheaikaa puhelimeen, bussilippu jotta pääsee näkemään kavereita, oma puhelin. Iso unelma on ulkomaanmatka tai päästä joskus kauppaan ostamaan niitä vaatteita, joita haluaa. (Tyttö, 14)
  8. Lahjakortti Ikeaan vaatelipastoa varten, lahjakortti vaatteisiin tulevaa konfirmaatiota varten, lahjakortti uusiin lenkkareihin. (Tyttö, 14)
  9. Toiveena olisi saada harrastus, josta tykkäisi, jotta pysyisi poissa vaikeuksista. (Poika, 13)
  10. Toivon todella paljon omaa aikaa äidin kanssa. Haluaisin mennä syömään hienoon ravintolaan ja elokuviin ihan kahdestaan. (Tyttö, 12)

 

Jos haluat auttaa vähävaraista nuorta toteuttamaan toiveensa, voit tehdä sen Hope ry:n välityksellä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image