Saiko lapsesi hurjat raivarit? – Näin autat itseäsi ja lasta rauhoittumaan

Työpaikalla täytyy olla tunnin päästä, tuli torkutettua vähän liian pitkään ja nyt täytyisi nopealla aikataululla viedä lapset hoitoon. Voi kun kaikki sujuisi nyt joustavasti ja mukavasti tänä aamuna. Tämä tilanne ja toive aamujen sujuvuudesta on tuttu monessa lapsiperheessä. Lapsi kuitenkin aistii kiireen tunnun ja turhautuu jatkuvasta hoputuksesta. Tilanne on valmis, kun ei kiireessä löydykään mukaan juuri sitä lelupäivän lelua, jonka lapsi haluaisi viedä tänään päiväkotiin ja edessä on hurjat itkupotkuraivarit.

Lapsi ei ole tahallaan hankala

Lasten aivojen tunteiden säätelyn keskus on kehittymisen vaiheessa. Kun lapsi saa raivarit, hän ei ole tahallaan hankala, vaan hänen aivojensa alueet, jossa mm. tunteiden säätely tapahtuu ei ole vielä niin kehittynyt, jotta hän pystyisi selvitä tästä tilanteesta samaan tapaan kuin aikuinen pystyy. Lapsi tarvitsee aikuisen apua säätelemään tunteensa ja lainaamaan aikuisen tunteiden säätelyn taitoja, kunnes ne pikkuhiljaa kehittyvät lapsen varttuessa ja taitojen kasvaessa. Aikuisen täytyy aina auttaa lasta säätelemään voimakas tunne.

Rauhoita ensin itsesi

Jo pelkästään tämä tieto, että lapsi ei ole tahallaan hankala, vaan hänen aivojen tunteiden säätelyn alueet eivät vielä pysty säätelemään tunnetta, voi auttaa meitä vanhempia pysymään rauhallisena ja säätelemään omia tunteitamme. Tämä ei kuitenkaan ole aina helppoa. Varsinkin, jos katastrofiajatukset alkavat jyllätä siitä, miten tulee myöhästymään töistä ja saa vielä myöhästelijän maineen tai itsekriittiset ajatukset heittävät bensaa liekkeihin, että etkö sinä ikinä opi olemaan torkuttamatta, saati sitten muista ajoissa jo illalla varautua lelupäivään, olet maailman huonoin äiti.

Itsemyötätunto rauhoittaa

Itsemyötätuntokursseillani lähdemme harjoittelemaan taitoa, kuinka omien haastavien tunteiden äärellä voimme ottaa itsemme myötätuntoiseen lempeään syliin ja kuiskata omaan korvaan ne sanat, jotka eniten auttaisivat sillä hetkellä, kuten ”ei hätää, kaikki järjestyy. Kukaan vanhempi ei ole täydellinen”. Itsemyötätunto rauhoittaa meitä.

Rauhoita myös lapsi ensin, ratkaise tilanne vasta sitten

Rauhallisen aikuisen on helpompi toimia ja saada yhteys lapseen sekä rauhoittaa häntä sanoittaen lapsen tunnetta lapselle ja osoittaen samalla myötätuntoa lasta kohtaan kuten ”ymmärrän, että tunnet surullisuutta ja vähän ehkä vihaisuuttakin, että lelua ei löydy. Ei hätää, kyllä kaikki järjestyy. Olen tässä, tule syliini.”  Vasta tämän jälkeen lapsen pikku hiljaa rauhoituttua voidaan lähteä miettimään ratkaisua tilanteeseen. 


Hannen itsemyötätunto- ja mindfulnesskursseihin voi tutustua tästä 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image