2 erilaista tapaa puhua kumppanin kanssa seksistä – Mitä aidommin uskallat avautua, sitä palkitsevamman suhteen saat

Seksi on tärkeää ja ihanaa. Joskus siihen liittyy luonnollisesti myös hankalia tuntemuksia. Koska seksi on niin intiimiä, siitä voi olla hankalaa keskustella. Jos asiat tai tunteet vaivaavat, ei olo ole aivan vapaa, eikä yhteytenne niin heleä ja puhdas kuin se voisi olla. Siksi rohkaistuminen kannattaa. Totuuden voima on uskomaton. Kun totuus sanotaan ääneen, jännitys vapautuu. Kyse voi olla hyvin yksinkertaisista asioista, kuten: ”Minua ujostuttaa tulla lähellesi nyt.” tai ”Kaipaan sinua niin kovasti.”

Puhukaa rehellisesti, vaikka se jännittäisikin!

Tärkein pohja keskustelulle on se, että olette rehellisiä. Tämä vaatii rohkeutta, mutta on myös valtavan vapauttavaa. Älä lannistu, vaikka sinua ujostuttaisi – kaikkia ihmisiä ujostuttaa puhua todellisista tunteistaan. Syvällinen yhteys kumppanusten välillä lähtee aina sydämestä. Mitä aidommin uskallat avautua, sitä palkitsevamman suhteen saat. Kun puhutte rehellisesti, kummankaan teistä ei tarvitse arvailla, mitä toinen mahtaa oikeasti tarkoittaa. Tämä on valtava helpotus ja lisää luottamusta.

Rehellinen puhe ei ole välttämättä tylyä, ja koska aihealue on hyvin herkkä, mieti hetki miten asiasi muotoilet. Liian negatiiviset kommentit, kuten: ”En pidä siitä, että sivelet aina selkääni. Se vaan kutittaa.” latistavat kumppania, kun taas positiiviset kannustavat: ”Kylkeni ovat selkää herkemmät. Pidän siitä, että tartut niihin tiukasti. Olisi myös kiva kokeilla, miltä tuntuisi jos suutelisit kylkiäni.”

Koettakaa keskustella avoimesti ja nähdä tilanne tästä hetkestä eteenpäin. On turha murehtia, että et ole kolmeen tai kahteenkymmeneen vuoteen tiennyt, että kumppanisi kyljet ovat eroottisesti herkät. Näe mieluummin mahdollisuus tästä eteenpäin. Saatte syventyä, muuttaa ja vapauttaa seksielämäänne yhä enemmän.

Miten keskustella seksistä ja siihen liittyvistä tunteista kumppanin kanssa ilman, että keskustelu tuntuu hankalalta tai syyllistävältä?

Koettakaa kumpaakin näistä keskustelutavoista. Tekninen keskustelutapa voi tuntua aluksi oudolta. Varsinkin miehille on helpottavaa saada konkreettisia vinkkejä siihen, mikä tuntuu parhaalta: ”Tämä kohta on herkempi kuin tuo.” Kun opitte toisistanne yhä enemmän ja enemmän, uskallatte heittäytyä sydämellä, ettekä tartu ajatuksiin: ”Voikohan näin tehdä?”

1. Puhtaan tekninen tapa

”Katso, tässä on herkkä kohta. Kosketa sitä näin. Tämä taas on liian lujaa.”

Näytä ja ohjaa kumppanisi kosketusta kädellä. Älkää pelätkö tehdä virheitä. Teidän ei tarvitse yrittää luoda romanttista tunnelmaa tai pyrkiä seksiin. Tämä hetki on informaation jakamista varten. Keskustelkaa myös muista asioista kuin koskettamisesta, esimerkiksi: Mikä ajankohta tuntuu yleensä kutsuvalta erotiikalle? Onko valaistuksella merkitystä? Onko mukavampaa saada orgasmi ennen kumppania vai toisinpäin? Tällaisen tiedon jakaminen vähentää paineita, sillä opitte tuntemaan toisianne eikä tulkinnalle ole enää tarvetta.

2. Tunnelähtöinen tapa

”Kaipaan eniten sitä, kun katsot minua haluavasti. Et ehkä tiennyt, mutta se on minulle hyvin tärkeää.”

Kertokaa siitä, miltä kosketus tuntuu. Miltä läheisyys tuntuu? Mitä arvostat seksissä, mikä taas saa olosi herkille sen suhteen? Huomatkaa, että vastauksenne voivat poiketa toisistanne täysin. Toinen teistä voi arvostaa ennen kaikkea hellyyttä, toiselle taas intohimo voi olla puhuttelevinta. Niin saa olla. Kokemuksenne saavat olla erilaisia. Voitte ilahtua siitä, mikä toista innostaa, kiihottaa, sykähdyttää. Ja saatte itse jakaa sen, mikä teistä on sillä hetkellä kiinnostavaa ja nautinnollista. Tällainen keskustelu lisää läheisyyttä ja luottamusta.

Viettäkää ihania hetkiä yhteisten keskusteluiden parissa!


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image