Kun ahdistaa, stressaa ja jumittaa, pysähdy näiden ajatusten äärelle

Syksy tuo monille mukanaan paljon uutta, ja syksyn edetessä moni havahtuu siihen, että elämä ei tunnukaan mielekkäältä vaan suurelta kaaokselta. Kun tuntuu, että pahan olon kierre jatkuu jatkumistaan, pysähdy hetkeksi näiden ajatusten äärelle.

Mikä sinua stressaa, mitä voit tehdä? Jos et voi vaikuttaa asiaan juuri nyt, miksi kohdentaa jo vähissä olevia voimavaroja siihen? Asia järjestyy, kun on sen aika.

Jos ahdistavia asioita on paljon, voitko jättää jotain pois? Se vaatii rohkeutta, mutta kun päätös on tehty, olo helpottaa.

Mikä ajaa sinut stressaamaan kerta toisensa jälkeen? Onko taustalla vaikeus kieltäytyä, minkä seurauksena elämässä on liikaa liikkuvia palasia? Ehkä haluat miellyttää tai saat touhukkuudesta ja hyvistä suorituksista onnistumisen ja hyväksynnän tunteita? Itsemyötätunto, itsellensä lempeästi puhuminen myös silloin, kun ei jaksa, on tärkeää. Oman väsymyksen myöntäminen on helpompaa kuin loputon sinnittely.

Onko elämäntilanne tällä hetkellä sellainen, että mitään ei ole tehtävissä? Muista, että kaikki on ohimenevää ja tulevaisuudessa on vielä aikoja, jolloin on helpompi hengittää. Elämässä on ajanjaksoja, jolloin pysähtyminen tuntuu mahdottomalta, mutta hidastamisen hetki tulee eteen varmasti, sillä keho on viisas ja osaa pysäyttää sinut, jos  et huomaa pysähtyä ajoissa.

Mitä pieniä rutiineja voisit vaalia, jotta arjesta tulisi mielekkäämpää? Se, että menet tukka putkella 16 tuntia päivässä ei ole ihailtavaa. Ihailtavaa on se, että osaat ja ehdit pysähtyä pienten asioiden äärelle. Ihailtavaa on tehdä elämässä sen verran, että jaksat myös nähdä pienet, mutta tärkeät ilon aiheet. Esimerkiksi luonnon kauneuteen hakeutuminen laskee tutkitusti stressitasoja — luonnon värit, äänet ja tuoksut kiinnittävät huomaamatta ajatuksesi asioihin, jotka ovat hyvin siinä hetkessä. Lyhyt päivittäinen aamukävely luonnossa on yksi esimerkki hyvinvointia tukevasta rutiinista. Aamuherääminen vaatii hieman sitoutumista ja uudelleenasennoitumista, mutta pitkällä tähtäimellä huomaat hyödyt. Tärkeintä on, että löydät arkeesi sellaisia ankkureita, jotka tukevat omia arvojasi ja tavoitteitasi.

Elämä on tässä — miksi murehtia huomista palaveria iltateen äärellä tai jännittää seuraavan viikon aikatauluja viikonloppuna? Asiat tapahtuvat niissä hetkissä joka tapauksessa; palaveri tulee ja menee, viikko hurahtaa ohi hetkessä — niin myös se hetki iltateen äärellä tai viikonloppu ystävien seurassa. Miksei siis nauttia täysillä niistä hetkistä, joista voi nauttia täysillä?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image