Hassutteluvartti ja 8 muuta vinkkiä onnellisempaan oloon

Haluaisitko lisää onnellista oloa elämääsi? Mieltä kannattaa jumpata ja onnellisuutta harjoittaa, sillä se vahvistaa aivoissasi onnelliseen oloon liittyviä neuronipolkuja. Mitä useammin ja säännöllisemmin onnellisuuttasi harjoitat, sitä helpommaksi tulee kytkeytyminen sisälläsi olevaan onnellisuuteen. Tässä yhdeksän käytännöllistä vinkkiä onnellisuuden harjoittamiseen:

1. Pidä päivittäin hassutteluvartti, varsinkin jos sisälläsi jäytää jatkuva virheettömyyden vaatimus. Toteuta spontaaneja mielihalujasi tai tee jotain itsellesi iloa tuottavaa. Hulluttele lasten tai lemmikkisi kanssa, naura ja käkätä vitseille, piipahda kotimatkalla herkkukaupassa tai loikoile juoksulenkin jälkeen hetki eteisen matolla mitään tekemättä.

2. Harjoittele avun vastaanottamista, varsinkin jos energiasi suuntautuu koko ajan muiden auttamiseen ja tukemiseen. Sinä tiedät, kuinka hyvä ja lämmin olo tulee muiden auttamisesta. Salli myös muiden kokea iloa ja onnistumisen tunteita sinua auttaessaan. Anna itsesi tuntea muilta tuleva lämpö ja arvostus. Vapaudu tuntemaan aitoa iloa ja mielihyvää kaikesta, mitä sinulle annetaan.

3. Ryhdy salaiseksi hyvyyden agentiksi, varsinkin jos sisälläsi polttaa ainainen menestymisen tarve. Tee hyvää muille ilman, että kukaan lähipiirissäsi tietää toiminnastasi. Voit hykerrellä itseksesi ja nauttia hyvän tekemisen onnellistavasta tunteesta ilman, että sisäinen piiskurisi ryhtyy kiillottamaan imagoasi, paistattelemaan onnistumisen tunteessa ja nostattamaan sen avulla arvoasi.

4. Laita aktiivisuutesi ja energisyytesi virtaamaan, varsinkin jos tunteillasi on taipumus jäädä vellomaan. Sitoudu johonkin sinulle merkitykselliseen, tavoitteelliseen tekemiseen. Edistä projektia, jossa olet jo mukana. Tai ota tavoitteeksesi kuvata päivittäin jotain kaunista kotonasi tai ympäristössäsi. Tai tee saannollisesti kävely‑ tai pyöräilylenkkejä sinua inspiroiviin kohteisiin.

5. Hengitä yhteys kehoosi, varsinkin jos huomaat usein eristäytyneesi kiireiseen mieleesi. Yksinkertaisimmillaan löydät yhteyden kehoosi seuraamalla hengitystäsi, miten ilma liikuttaa kehoasi ja tuntuu sieraimissasi virratessaan sisään ja purkautuessaan ulos. Hyödynnä odottamishetket ja tiedosta hengityksesi aina liikennevaloissa, kaupan kassajonossa tai tietokoneohjelman avautuessa.

6. Poikkea tietoisesti rutiineistasi ja valitse kiinnostava uusi juttu, varsinkin jos tunnet usein houkutusta turvautua tuttuun ja turvalliseen. Tilaa ravintolassa rohkeasti jotain, mitä et ole koskaan maistanut. Valitse kotimatkalle ennestään tuntematon reitti. Tai kutsu ystäväsi perinteisen torstain teen sijaan sunnuntaina pitkälle aamiaiselle. Uuden asian kokeminen saa aivosi hykertelemään tuoreista virikkeistä.

7. Anna kiitollisuuden pysäyttää, varsinkin jos mielesi juoksee alituiseen edellesi ja fiilistelee jo seuraavaa kivaa juttua. Löydä arjestasi ihan tavanomaisia asioita, joista voit tuntea suurta kiitollisuutta. Jää hetkeksi havainnoimaan, mitä hyvää juuri tässä hetkessä on. Anna hyvän ja kauniin ympärilläsi koskettaa sisintäsi. Venytä kokemustasi tietoisesti ja nauti siitä mahdollisimman pitkään.

8. Hiljenny luonnossa ja anna sen tasapainottaa sinua, varsinkin jos tunnet pakottavaa tarvetta uurastaa ja olla aina vahva. Keskity kuuntelemaan luonnon ääniä, tunne tuulenvire poskellasi ja tunnustele sammalta tai rannan hiekkaa. Huomaa, miten kaikki kasvit ja eläimet toteuttavat pakottomasti omaa luontoaan. Saman luonnollisen ja ponnistelemattoman tasapainon löydät hiljentyessäsi myös itsesi sisältä.

9. Tutustu omaan arvoosi ja sisäiseen kauneuteesi, varsinkin jos sinulla on jatkuva taipumus vähätellä itseäsi, mielipiteitäsi tai osaamistasi. Tunnista – ja täytä unelmakarttakirjaasi – mitä haluat, mitä tarvitset, mistä olet kiinnostunut, mistä unelmoit, mitkä ovat tavoitteesi ja mihin haluat käyttää aikaasi. Kun tiedät suuntasi, käytä voimavarojasi itsesi ja taitojesi kehittämiseen. Olet oman aikasi ja panostuksesi arvoinen.

Vinkit on poimittu kirjasta Onni asuu jo sinussa – 9 tapaa olla onnellinen, josta löydät oman luontaisimman tapasi olla onnellinen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image