Kvinoa-avokadosalaatti pursuaa vitamiineja ja kutkuttaa makuhermoja koukuttavasti

Ihastu salaattiin, jossa kvinoan rapeus kietoutuu kermaisen pehmeästi avokadoon. Tämä lounasvaihtoehto suorastaan pullistelee upeita ravintoarvoja ja saa sinut lusikoimaan lautasellesi aina vain lisää kehoa hellivää herkkua.

Avokadon hedelmäliha on paitsi lempeän herkullisen makuista, se on myös täynnä upeita ravinteita. Avokado sisältää runsaasti pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa. Pehmeä rasva on elimistölle hoitavaa ja se auttaa muun muassa alentamaan kolesterolia. Avokado sisältää myös kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiineja.

Kvinoa puolestaan on ihastuttava, hieman pähkinäisen makuinen, proteiinipitoinen siemenkasvi, joka on hyvien ravintoarvojen lisäksi täysin gluteenitonta.

KVINOA-AVOKADO-LEHTIKAALISALAATTI

Ohjeesta tulee noin 5 annosta

10 dl punaista kvinoaa 

3 luomu avokadoa

1 luomu sitruuna

1 ps lehtikaalia

suolaa

VAIHE 1) Huuhtele kvinoa siivilässä ja keitä kypsäksi ohjeen mukaan suolassa maustetussa vedessä. Huuhtaise kypsä kvinoa.

VAIHE 2) Revi lehtikaalista noin suupalan kokoisia paloja leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Jätä varsi käyttämättä. Lorauta kaalien pintaan oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Levitä huolellisesti sormia apuna käyttäen öljy-suola seos kaalien pintaan ja paahda uunin keskiosassa 180 asteessa kunnes kaalin palat rapistuvat hieman.

VAIHE 3) Halkaise avokadot ja poista siemen. Lusikoin sisus leikkuulaudan päälle ja muusaa kevyeksi muusiksi. Purista pintaan sitruunan mehu sekä ripaus suolaa ja sekoita.

VAIHE 4) Yhdistä kaikki aineet kolhossa, lisää tarvittaessa suolaa.

 Salaatin energiasisältö/ 100g

263 kcal

Proteiinia 9 g

Hiilihydraatteja 36,3 g

Rasvaa 7,7 g

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image