Vältteletkö sinäkin hyvää oloa huomaamattasi? – Nämä helpot keinot jäävät usein trendikuurien varjoon

Kun muutama vuosi sitten kävin kiropraktikolla hoidattamassa jumittavaa rankaa, yllätyin. Olin aiemmilla hoitajilla tottunut paljon voimakkaampaan käsittelyyn, mutta nyt nikamia ei niksauteltu. Hoidoksi riitti huomioiva, lämmin kosketus. Sain kotihoito-ohjeeksi hengitysharjoituksia.

Me ihmiset olemme ristiriitaisia olentoja. Jumitamme vanhoissa tutuissa tavoissa, koska ne ovat helppoja ja mukavia (ja muutos on ärsyttävän työlästä), mutta sitten kun päätämme, että elämäntapoja tarvitsee muuttaa tai vaivoja hoitaa, haluamme näyttävää ja trendikästä, emme samaa vanhaa ja tylsää. Vanha kelpaa niin kauan, kun ei yhtään huvita muuttua – mutta kun ryhdytään muuttamaan jotain, muutoksen pitää näkyä ja tuntua!

Luonnollista on, että uusi ja näyttävä kiehtoo. Se tuo tässä äärikokemusten maailmassa tunteen siitä, että nyt jotain on todella muuttumassa. Suorittamiseen tottunut miettii, että nyt minä ainakin teen jotain.

Parhaat ohjeet itsensä hoitamiseen voivat kuitenkin olla vaatimattomia ja epäseksikkäitä. Riittävä uni. Itse valmistettu ruoka. Luonnossa liikkuminen. Niin ja se hengittäminen. Ne eivät ole suuria mullistuksia vaan paluuta luonnolliseen, yksinkertaiseen ja helppoon olemisen tilaan, jossa keho ja mieli hakeutuvat kohti tasapainoa automaattisesti.

Hyvinvointi syntyy lopulta yksinkertaisesti: pienistä tavoista, joita toistat riittävän usein. Se vaatii kärsivällisyyttä ja sitoutumista, ja sitä kiireisessä dopamiiniryöppyjen täyttämässä oravanpyörässä monellakaan ei ole. Pikavoittojen tavoittelun sijaan meidän olisi syytä hengittää syvään, niin tänään, huomenna kuin ensi viikollakin. Uskon, että kiropraktikon ohjeella ratkeaisi moni asia. Ei ehkä näyttävästi fanfaarien kera vaan huomaamatta, melkein kuin itsestään.

Kirjassani Vuoden paras päivä muistutan:

”Oma taika-aika ei vaadi tunteja päivässä. Parhaus alkaa pienestä, joten opettele antamaan itsellesi huomiota edes pikkuruisina annoksina. Aloittaminen on usein vaikeinta, joten madalla kynnystä. Yksi venytys on tarpeeksi. Kun huomaat, mitä pieni hetki antaa, alat tehdä tilaa enemmälle. Oma tilasi kasvaa suuremmaksi kuin itsestään.”

Kun haluat arkeesi enemmän pieniä (suuria) tapoja itsesi hoitamiseen, tutustu kirjaan Vuoden paras päivä. Voit myös kuunnella lisää ajatuksiani aiheesta Taikaelämää-podcastin uudesta jaksosta. Rentoudu ja oivalla! 

Kuva Vuoden paras päivä -kirjan kuvitusta: Emilia Ikäheimo

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image