Nämä 5 asiaa auttavat tekemään unelmasta totta – ja niiden puuttuminen saa haaveet hiipumaan

Ei tarvitse mennä kuin pari vuotta taaksepäin, kun katselin vierestä ihmetellen, ihaillen ja kadehtienkin kuinka ystävät, tutut ja tuntemattomat toteuttivat unelmiaan.

Moni teki juuri niitä asioita, joita minä olisin halunnut tehdä, mutta joita en uskonut pystyväni tai osaavani. Ei ole mahdollista minulle, koska… Selityksiä oli enemmäin kuin tekoja, edes pieniä aikomuksia haluamaani suuntaan.

Noiden ajatusten ja kokemusten jälkeen on kuitenkin tapahtunut jotain. Ja se joku on minussa itsessäni. Huomaan, kuinka vuosien takaiset toiveeni ovat alkaneet konkretisoitua. Yksi kerrallaan, vähitellen, ryppäinä tai pitkälläkin viiveellä.

Aiemmin uskoin (tai oikeastaan TIESIN), että asiat ovat mahdollista muille, ei minulle. Ja kuinkas kävikään… Koska jotain sisälläni on muuttunut.

Olen oppinut, että seuraavat asiat vaikuttavat kaikkein eniten siihen, lähtevätkö unelmat muuttumaan todeksi:

1. Uskomukset

Omat uskomukseni ovat olleet tosi syvässä. Syvimmällä on ollut omaan arvoon ja osaamiseen liittyviä uskomuksia, jotka ovat tosi vahvasti aiheuttaneet häpeää, joka on estänyt toimimasta. Vaikka olisi halunnut, ei ole kyennyt.

Omat uskomukset ovat olleet itselle niin totta. Kunnes totuutta on saanut muutettua itselleen…

 

2. Mielikuvitus

Kaikki on joskus ollut pelkkää kuvitelmaa, pelkkä hullu ajatus, boksin ulkopuolinen välähdys. Olemme niin voimakkaasti oppineet käyttämään rationaalista mieltä, että lapselle ominanen luomisen väline, mielikuvitus, on hyssytelty hiljaiseksi. Ja kuitenkin: jos haluaa luoda jotain, on ensin osattava kuvitella se. Auto, puhelin tai internet on ollut ensin vain jonkun hullu ajatus.

Ennen häpesin omaa mielikuvitustani, joka lensi niin nopeasti, että muut eivät pysyneet perässä eivätkö aina ihan ymmärtäneet minua. Nyt olen oppinut hyödyntämään sitä – jopa yhteistyössä rationaalisen mielen kanssa. Siinä on voimaa!

 

3. Tunteet

Vedämme puoleemme sitä, mitä olemme, emme sitä, mitä haluamme. Siksi oma sisäinen työ omien tunteiden kanssa on tärkeää. Kun lähtee muuntamaan pelkkiä ajatussiemeninä olevia unelmiaan iduiksi ja puiksi, on sitouduttava kastelemaan siementä. Jos pelkää tai epäilee siemenen itämistä ja kasvua puuksi, kastelu unohtuu.

Niin kauan kuin häpeän, pelkään tai epäilen jonkin asian onnistumista, en suuntaa koko aikomustani siihen, enkä myöskään motivoidu riittävästi. Siksi on tärkeää saada sisäinen tunnekipinä syttymään motivaation synnyttämiseksi. Silloin liikumme huomaamattamme oikeaan suuntaan!

red balloons on the background of blue sky

4. Alitajunta

Alitajunta lukee elämän pelikenttää paljon laajemmalla skaalalla kuin rationaalinen mielemme. Alitajunta syöttää meille paljon tietoa, jota emme osaa lukea, koska se ilmenee usein epämääräisinä mutu-tuntemuksina tai väreinä tai kuvina. On opittava antamaan tilaa sille ja opeteltava lukemaan sen kieltä.

Kun olen oppinut itse ottamaan vastaan alitajunnan viestejä – ja ennen kaikkea oppinut luottamaan niihin –  unelmien toteuttamisesta on tullut paljon helpompaa. Tiedän milloin on oikea hetki – milloin odottaa ja milloin toimia.

 

5. Läsnäolo

Unelmien toteuttaminen vaatii vahvaa läsnäolon taitoa: olla yhteydessä itseen ja olla yhteydessä siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Ilman läsnäoloa unelmat jäävät vain totetumattomiksi pilvilinnoiksi.

On opittava lukemaan elämänpeliä kokonaisvaltaisemmin, ja se ei onnistu jos elämmme rationaalisen mielen siivittämänä menneessä tai tulevassa.


Suositusta Unelmakarttakirjasta on nyt ilmestynyt uusittu juhlapainos 💜 Tämä kirja on Sinulle, joka kaipaat uskoa itseesi, omiin mahdollisuuksiisi ja kipinää unelmiesi toteuttamiseen. Kurkkaa kirja täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image