Kukkaniitty

Hanki keveä kesämieli – Näin pääset eroon mieltäsi painavasta pitäisi-listasta


Tänään olen kuullut päässäni lukuisia kertoja sanan pitäisi. Tuleva loma tuntuu vain vauhdittavan pitäisi-listan kertymistä. Ja jokainen pitäisi on kuin uusi kivi mieleni reppuun.

Ego-mieli on jännä toimija. Se huutaa halusta päästä rentoutumaan. Samalla se kuvittelee, että rentoutuminen ja loman viettäminen on sallittua vasta, kun kaikki työt on tehty. Ja apuna se käyttää täysin toimimatonta pitäisi-listaa. Sillä ehdollinen muoto (-isi) pitää jo sisällään ajatuksen, että tehtävä tuskin tulee tehdyksi. Muuta tulosta ei synny kuin voimattomampi olo ja raskaampi mieli. Pitäisi syö kohtuuttomasti energiaa tehoonsa nähden.

Sen takia poistetaan koko pitäisi sanavarastostamme kesän ajaksi. Olkoon tavoitteenamme

Keveä kesämieli

  • Päätä heti herättyäsi, että sinulla tulee olemaan ihanan vapaa ja huoleton päivä. Muistuta itseäsi, että olet vapaa kaikista pitäisi-tehtävistä. Päätös vaikuttaa uskomattoman voimakkaasti alitajuntaasi. Sen kunniaksi voit vaikka vähän venytellä nautinnollisesti, ennen kuin nouset ylös.
  • Joka kerta kun kuulet ajatuksissasi pitäisi, pysähdy ja juhli. ”Hienoa, sainpas sinut kiinni!” Sillä pitäisi on kuin rikkaruoho, joka huomaamatta valtaa alaa mielestäsi, ellet ole siitä tietoinen. Pelkästään siitä tietoiseksi tuleminen on iso askel kevyempään oloon ja rentoutuneempaan mieleen.
  • Saatuasi kiinni pitäisi-ajatuksen tutki sitä, pitääkö sinun vai haluatko. Ihan oikeasti, pitääkö minun vai haluanko hakea kukkia maljakkoon? No, haluan. Pitääkö minun vai haluanko käydä paikkakunnan kesäteatterissa? Joo-o, haluan. Huomaatko, miten energiatasosi muuttuu? Pitäisi syö energiaa ja haluaminen antaa energiaa.

  • Jos toteat haluavasi, kysy itseltäsi, milloin tartut toimeen. Haluan hakea kukkia nyt ja leipoa mansikkakakun huomenna. Kesäteatteriin menen ensi viikolla, jos ajatus tuntuu vielä hyvältä. Epämääräinen pitäisi-vuori muuttuu toteutettavaksi suunnitelmaksi.
  • Jos pitäisi-tehtävä pysyy siellä pakon puolella, kyseenalaista sääntö, joka sitä vaatii. Entä sitten, jos jätän mansikat pakastamatta tai saunan kuuraamatta? Kuka minua tulee kurittamaan? Mikä on pahinta tai hassuinta, mitä voisi tapahtua? Omille säännöilleen saa vapaasti nauraa.
  • Jos joku asia vaan täytyy tehdä, halusit tai et, niin tee se. Mutta älä anna mielesi syödä energiaasi ajattelemalla sitä pitäisi-tehtävänä. Täytyy-sanassakin on enemmän poweria ja tekemisen meininkiä kuin epäimääräisessä, mieltä painavassa pitäisi-jumittamisessa.
  • Kysy itseltäsi usein, mitä juuri nyt oikeasti haluat tehdä.
  • Tee asioita, joista nautit ja joista saat iloa.

Keveää, kaunista ja huoletonta kesää sinulle!

Teksti pohjautuu  aiemmin Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla julkaistuun juttuun.


Lämpimästi tervetuloa henkilökohtaiseen valmennukseen tai varaa koulutus yhteisöllesi TÄSTÄ 

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image