9 oivallusta elämästä – Voima ilman herkkyyttä ei ole vahvuutta


Meillä jokaisella on elämässämme opittavana jokin läksy suhteessa itseemme ja maailmaan. Mikä näistä on sinun oppiläksysi?

 1. Ilman epätäydellisyyttä ei ole täydellisyyttä
  Aivan kuten valoa ei ole olemassa ilman pimeyttä, niin ei ole täydellisyyskään olemassa ilman epätäydellisyyttä. Kokonaisuus pitää aina sisällään aivan kaiken, myös kaksi ääripäätä ja kaiken siltä väliltä. Perhosen toukka kantaa mukanaan jo koko aikuisen perhosen häkellyttävän kauneuden ja kukan siemen sisältää jo avautuvan kukan väriloiston ja huumaavan tuoksun.
 2. Ilman vastaanottamista ei voi antaa
  Vastaanottaminen ja antaminen ovat saman asian kääntöpuolia. Toista ei voi olla olemassa ilman toista. Emme voi hengittää ulos, ellemme ole ensin hengittäneet sisään. Emmekä voi vetää ilmaa sisään, jos emme ole ensin puhaltaneet keuhkoista ilmaa ulos. Pystymme antamaan vain sen verran, mitä olemme vastaanottaneet ja vastaanottamaan vain sitä, mitä olemme antaneet.
 3. Tehokkuus ei synny tekemällä vaan olemalla läsnä
  Ollessamme läsnä kussakin hetkessä aivomme rentoutuvat. Silloin muistimme sopukoista pääsee nousemaan edessä olevaan tehtävään liittyviä tärkeitä tiedonmurusia ja kykenemme yhdistelemään erilaisia asioita uudenlaisiksi luoviksi ratkaisuiksi. Ollessamme levollisesti läsnä tekemisissämme aivomme tekevät työtä puolestamme ja toimivat vaivattoman tehokkaasti.
 4. Löytääkseen itsensä on hyväksyttävä, ettei tiedä, kuka on
  Löytääksemme vastauksen kysymykseen Kuka minä olen? meidän on ymmärrettävä, että samaistuminen minäkuvaamme vie meitä harhaan. Kun avaudumme sisällämme olevalle hiljaiselle syvyydelle, koemme todellisen minuutemme virtaavan tuossa puhtaassa avaruudessa, mutta samalla tajuamme sen olevan mysteeri. Kukaan meistä ei todella tiedä, kuka syvimmiltään on.
 5. Viisautta ei ole ilman ei-tietämistä
  Tiedon perusolemukseen kuuluu, että asioita tutkitaan ja uutta tietoa syntyy koko ajan. Emme voi siis tietää mitään varmasti. Mielemme rauhoittuessa löydämme hiljaisen mielemme. Ajatusten sijaan siellä virtaa hyväksymisen energia, joka ymmärtää, ettemme tiedä emmekä edes kykene tietämään kaikkea. Hiljaisen mielen ymmärrys on paljon laajempaa ja syvempää kuin mikään tieto ikinä voi olla.
 6. Rohkeutta ei ole ilman pelkoa
  Rohkeus syntyy pelosta. Jos ei ole pelkoa, ei tarvita rohkeuttakaan. Pelko antaa meille mahdollisuuden olla rohkeita. Rohkeina näemme ja hyväksymme pelon, mutta jatkamme toimintaamme pelosta huolimatta. Rohkeus saa meidät kasvamaan suuremmiksi ja vahvemmiksi. Rohkeina otamme elämän vastaan kaikkine epävarmuuksineen ja luotamme, että elämä kantaa.
 7. Onnellisuutta ei ole kipeiden tunteiden estäminen, vaan niiden hyväksyminen
  Tunteet sinänsä eivät tee meille kipeää. Meitä satuttaa se, minkälaisen merkityksen annamme tunteillemme. Kipeidenkin tunteiden hyväksyminen antaa tunteillemme luvan olla olemassa, mutta samalla se antaa niille mahdollisuuden tulla ja mennä, virrata omassa tahdissaan. Kun rajoitamme tunteitamme, rajoitamme itseämme. Vain hyväksymällä kaikki tunteemme voimme olla aidosti läsnä itsessämme ja elämässämme ja tuntea onnellisuuden koko kirkkaudessaan ja merkityksessään.
 8. Vahvuutta ei ole olemassa ilman herkkyyttä
  Voima ilman herkkyyttä ei ole vahvuutta vaan kovuutta, joka on itse asiassa hyvin haurasta. Kovuus on haurautta, joka on yrittänyt naamioitua vahvuudeksi. Todellinen vahvuutemme ilmenee vallassa olla käyttämättä voimaa, vallassa olla armollinen niin itselle kuin muille. Kun antaudumme herkkyydellemme, antaudumme myös herkkyydestämme kumpuavalle rakkauden voimalle, todelliselle vahvuudellemme.
 9. Rauhaa ei ole ilman muutosta
  Elämä on kiihkeän aktiivinen ja siinä kaikki on koko ajan muutoksessa. Sydän lyö ja veri virtaa. Kukka kasvaa siemenestä, kukoistaa hetken ja lakastuu. Mikään ei pysähdy, mikään ei ole pysyvää. Kun hyväksymme elämän olevan alituista muutosta, tunnemme luottamuksen ja vakauden itsessämme. Kun sitoudumme olemaan läsnä jokaisessa muuttuvassa hetkessä, löydämme mielenrauhan sisältämme.

Paradoksit ja tekstit kirjasta Onni asuu jo sinussa

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image