Metsä ja sauna ovat suomalaisen mielialalääkkeitä: Kun ahdistaa, painu metsään tai löylyihin

Maailmalla ihmetellään suomalaisten läheistä suhdetta metsään. Siitä on kuitenkin suhteellisen vähän aikaa, kun meidän elämämme on kietoutunut synkroniseen suhteeseen metsän kanssa. Eipä siis ihme, että kun menee metsään, tuntuu kuin menisi kotiin.

Metsässä kaikki tuntuu olevan kohdallaan, oikein ja tuttua. Sinänsä kokemus on hassu, koska oikeastaan metsässä kaikki on ihan sekaisin: mikään ei ole symmetristä eikä missään ole ”siistiä”. Oksia, käpyjä ja havuja on pitkin poikin. Jos samanlainen tila olisi kodissamme, moni meistä olisi totaalitiltissä. Ja silti metsässä kaikki on hyvin – tuntuu, ettei tarvitse tehdä mitään, ei tarvitse ponnistella. Kaikki on täydellistä sellaisenaan.

Kun menen metsään, tuntuu kuin metsän hiljainen humina huutoisi kaiken epäolennaisen pois olemuksestani: hengitän metsää, ja metsä puhaltaa minuun rauhaa. Tuntuu kuin olisimme yhtä – elämme toisistamme ja toisissamme. Tuntuu kuin kuuluisin johonkin, missä minulta ei vaadita mitään – ja silti olen osallinen.

Toinen meidän suomalaisten arkimeditaatio on sauna. Vaikka muualla olisi levotonta istua (esim. ilman puhelinta tai muuta viihdykettä), saunassa mitään viihdykettä ei kaipaa – kuten ei meditaatiossa. Sauna pakottaa keskittymään hengitykseen – kuten meditaatiossa. Saunassa ei myöskään synny vaivaannuttavaa hiljaisuutta toisen ihmisen kanssa, koska saunassa saa olla ihan hiljaa – kuten meditaatiossa.

Sekä metsä että sauna ovat meille suomalaisille ilmaisia mielialalääkkeitä: Kun alkaa pollaa kiristää, kannattaa ensiapuna painua metsään tai saunaan. Tai parhaimmillaan ensin metsään ja sitten saunaan. Tätä kannattaa toistaa, kunnes helpottaa.

Ei ole niin mutkikasta elämää tai ajatusta, joita metsä/mehtä/mettä tai sauna eivät ratkaisisi.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image