9 juomaa, jotka helpottavat nukahtamista ja auttavat nukkumaan läpi yön

Riittävä unen saanti on tärkeää jaksamisen ja myös terveyden kannalta, joten unen määrään ja laatuun kannattaa panostaa. Jos kärsit univaikeuksista, kokeile jotain näistä kymmenestä hyvän yön juomasta:

1. Mallas-Ovaltine

Sodan ajan lapsille tutummassa Ovaltinessa on paljon rautaa, sinkkiä, fosforia, magnesiumia ja B-vitamiinia. Ohramaltaasta tehdyssä Ovaltinessa on myös tryptofaani-aminohappoa, joka muuttuu kehossa serotoniiniksi muodostaen melatoniinia. Nämä ainesosat ohjaavat unen vaiheita ja auttavat sinua nukkumaan paremmin.

2. Kamomilla- ja laventelitee

Michigan Medical Centerin yliopiston tutkimuksen mukaan kamomillalla ja laventelilla on rauhoittava vaikutus ihmiseen, joten ne auttavat myös sinua nukkumaan paremmin.

3. Banaani-kirsikka-smoothie

Sekoita unettava smoothie lämpimästä maidosta, banaanista, kirsikoista, muskottipähkinästä ja hunajasta. Maidossa on tryptofaania, banaanissa melatoniinia ja serotoniinia, kirsikoissa ja hunajassa melatoniinia ja muskottipähkinä on luonnollinen relaksantti. Unettavaa vaikutusta voi tehostaa lisäämällä smoothieen myös pellavansiemeniä ja manteleita.

4. Lehmus- ja sitruunaruohotee

Kamomilla, lehmus, sitruunaruoho, karhunvatukan lehdet, orapihlajan marjat, appelsiinipuun kukat ja ruusunnuput ovat tämän teen rauhoittavat ainesosat. Ne voivat tosin aiheuttaa sivuvaikutuksia, joten totuta kehoasi rauhassa näihin uusiin ainesosiin.

5. Hapan kirsikkamehu

Journal of Medicinal Food ja Journals of Gerontology tekivät kaksi eri tutkimusta, joissa todettiin happaman kirsikkamehun vähentävän unettomuutta, kun sitä juo kahdesti päivässä 2,4 dl annoksina, kerran aamulla ja kerran 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

6. Luomu rooibos-tee

Sekoita teehen luomu-rooibosta, appelsiinin kuorta, viherminttua, kamomillaa, kärsimyskukkaa, steviaa ja valeriaana-, eli rohtovirmajuuriuutetta, joilla on rauhoittava, rentouttava ja unettava vaikutus.

7. Kofeiiniton vihreä tee

Kofeiinittomassa vihreässä teessä on aminohappoteaniinia, jonka on todettu auttavan ahdistukseen, levottomuuteen ja stressiin, ja sen myötä myös nukkumiseen.

8. Lämmin maito

Yksi vanhimmista resepteistä unettomuuteen, minkä toimivuuden ovat osoittaneet useammat ihmiset kuin tutkimukset: kylmä tai lämmin lasillinen maitoa voi auttaa nukahtamaan.

9. Sitruunamelissatee

Maryland Medical -yliopiston mukaan sitruunamelissaa on käytetty jo keskiajalta lähtien vähentämään levottomuutta ja stressiä.

Lähteet: curejoy.com, hidastaelamaa.fi

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image