Askel eteen vai askel taakse – anna tunteen ohjata tahtia

 

Joka tikapuun tasolta aukeaa eri näkymä ja mitä ylemmäs tikapuita kiipeät, sen kauniimpi ja avarampi on maisema. Mutta ei siellä huipulla voi aina nököttää maisemia ihaillen. Välillä pitää käydä matalalla tankkaamassa ja ravitsemassa itseään, käydä oppimassa itsestään, että saa voimaa kiivetä uudelleen, ehkä jopa hieman ylemmäs kuin viime kerralla. Elämä on yhtä kiipeilyä voiman maailman ja puskemisen maailman välillä.

Tikapuun tunteita ei ole tarkoitus suorittaa järkeillen, kiiveten systemaattisesti alhaalta ylös kohti voimaa ja rakkautta. Tunteita ja elämää ei voi kontrolloida. Ei ole mitään tavoitteita eikä oikeaa järjestystä tuntea. Ota luonnolliset tunteesi mielenkiinnolla vastaan ja luota niihin, niin alat luottaa myös itseesi. Älä lannistu, jos tiput voimistasi alemmille tasoille, niin on tarkoituskin. Kertaus on opintojen äiti ja suurimmat oppiläksyt opitaan alempana olevien, perustavaa laatua olevien tunteiden avulla. Niiden on tarkoituskin viedä sinun voimasi hetkeksi, jotta hidastaisit ja oppisit rauhassa uutta.

Me kaikki olemme voimaa, henkistä voimaa, mutta elämme maallista elämää, ja siksi puskevat tunteet ovat luotettavimpia suunnannäyttäjiämme maallisella matkallamme.

 

Tunne-elämäsi voi olla tasaisen turvallista tai yltäkylläisen rikasta, saat itse valita. Voit loikata suoraan häpeästä rakkauteen, kiivetä surusta hyväksyntään tai pelosta rohkeuteen. Jos pusket tunteitasi vastaan ja tukahdutat ne kehoosi raskaaksi painolastiksi, on sinun vaikeampaa kiipeillä ja varsinkin loikata. Alat jumittaa vain yhdellä tai kahdella tasolla, jolloin elämästäsi tulee niukkaa ja kapeakatseista. Energiasi on tukossa ja pelko ottaa vallan.

Tikapuita on siis tarkoitus kiipeillä ylös ja alas, sillä vaikka me kaikki haluaisimme leijua onnellisina ja vapaina voiman maailman tasoilla, emme pysy siellä, ellei perusta ole kunnossa.

Tätä perustaa on syytä käydä vahvistamassa aika ajoin, ja elämä kertoo sinulle milloin. Kun olet ymmärtänyt kunkin tunteen antaman opetuksen sinulle, tämä tunne PUSKEE sinua jälleen ylös voimaasi ja saat taas nauttia maisemista, niin kauan kun on taas aika laskeutua ja voimaantua vielä enemmän. Sinun pitää vain antautua tunteillesi ja elämällesi – ja voima on sinun!

Tikapuun eri tunnetasoilla viihdytään kauemmin kuin toisilla, sen mukaan onko tunteen oppi ja energia sisään- vai ulospäin suuntautuvaa. Tunteet ovat energiaa eli voimaa, ja niiden energia tulee ja menee. Energia virtaa joko hitaasti ja raskaasti tai kevyesti ja nopeasti. Tunteen energia ohjaa sinua rakkaudella kohti voimaasi, sinulle sopivaan tahtiin.

Puskevat tunteet maadoittavat sinua ja johdattavat sinua ottamaan sopivan suuruisia askeleita sinne, mihin sinun pitää mennä. Häpeä, apatia ja pelko ovat sisäänpäin kääntynyttä energiaa, sillä nämä tunteet opettavat sinulle jotain tärkeää itsestäsi. Näillä tasoilla suuntaat katseen sisimpääsi ja näillä tasoilla viihdyt kauemmin kuin ulospäin suuntautuneissa tunteissa.

Häpeä on kaiken voiman alku. Se opettaa empatiaa ja kasvattaa voimaa rohkeasti, rauhassa ja harkiten. Häpeä auttaa sinua tunnistamaan henkiset rajasi, joiden sisällä sinulla on turvallista olla.

Apatia opettaa kohtaamaan tunteita ja tunnemyrskyjä ja ymmärtämään niistä saatavaa johdatusta ja voimaa. Se opettaa arvostamaan avun ja tuen vastaanottamista, perhettä ja yhteisöä.

Pelko opettaa ottamaan vastuuta omasta voimasta, jolloin ylität itsesi eli egosi, voiman vartijasi.

Syyllisyys, suru, himo, viha ja ylpeys ovat ulospäin suuntautunutta energiaa. Nämä tunteet opettavat sinulle asioita itsestäsi muiden ihmisten ja ympäröivän maailman avulla.

Syyllisyys opettaa myötätuntoa ja tervettä itsekkyyttä sekä auttaa sinua löytämään fyysiset rajasi – tasapainon olemisen ja tekemisen välillä.

Suru auttaa hyväksymään sen mitä et voi muuttaa, ja parantamaan sen minkä voit. Otat vastuuta koko maailmasta ja uskallat rakastaa menetyksenkin uhalla. Surun avulla opit irtipäästön taidon, sillä suru opettaa, että mikään ei ole pysyvää.

Himo auttaa sinua löytämään tasapainosi nopeasti, viemällä sinut tehokkaasti toiseen ääripäähän, jotta ymmärrät tulla sieltä keskemmälle. Kertaat häpeän ja syyllisyyden oppeja himon avulla.

Viha opettaa hidastamaan takaisin luonnon tahtiin. Vihan avulla voit vetää terveitä rajoja ja suunnata sen energian vääryyksien korjaamiseen. Kertaat apatian ja surun oppeja vihan avulla.

Ylpeys opettaa nöyrtymään, jotta voit ylittää egosi ja päästä voimaasi. Ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi, mutta älä takerru niihin ja tee niistä voimasi korviketta.

Tunnista puskemisen maailman tunne ja tiedät mihin se ohjaa sinua. Jos tunne on sisäänpäin käännyttävä, nauti rauhasta, suojele itseäsi ja vetäydy. Jos se on ulospäin suuntautuva, nauti elämästä ja opi sen tuomista kokemuksista. Puskevat tunteet ovat parhaita ystäviäsi jos haluat oppia tuntemaan itseäsi.

Kun olet ymmärtänyt kunkin tunteen antaman opetuksen sinulle, tämä tunne PUSKEE sinut ylös voimaasi ja saat taas nauttia maisemista, niin kauan kun on taas aika oppia lisää. Mitä suuremman muutoksen keskellä olet, sitä useimmin tulee käytyä juuri perustavanlaatuisimmissa tunteissa – laskeudu siis auliisti alemmas. Mitä alempana käyt, sen ylemmäs pääset.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image