Toteudutko työssäsi?

Työelämätutkimusten lukeminen surettaa. Liian moni ei koe olevansa unelmatyössään. Liian moni voi työssään huonosti. Vietämme töissä keskimäärin 80 000 tuntia elämästämme. Järisyttävä aika onnetonta olemista.

Pistää pohtimaan, miksi tyydymme sellaiseen, mistä emme syty. Olemmeko liikaa järjissämme. Johdetaanko meitä liikaa. Alistummeko liikaa. Luulemmeko, uskommeko ja pelkäämmekö liikaa.

Itseään voi vahvistaa. Ei vastaan, vaan puolesta. Vahvista itseäsi rohkeutesi ja työssätoteutumisesi puolesta.

”Ihminen ei tarvitse koulutustaan vastaavaa työtä. Ihminen tarvitsee intohimoaan vastaavaa työtä.”(Lauri Järvilehto)

1. Itsesi toteuttaminen

Itsensä toteuttaminen on kokemus siitä, että tekeminen on itsestä lähtöisin. Se on myös rohkeutta olla itselleen rehellinen ja ottaa vastuu valinnoistaan.

Tutustu rohkeasti itseesi, jotta tietäisit miten voit toteuttaa itseäsi. Mikä kiinnostaa, mistä sytyt, mitä arvostat ja mitä haluat työltäsi. Mitä olet valmis tekemään päivästä päivään, mistä valmis luopumaan.

Elinvoimasi kumpuaa itsellesi arvokkaiden asioiden tekemisestä. Kun valitset tekemisesi rakkaudesta käsin, et voi valita väärin.

2. Sinussa on enemmän

Unohda koulutuksesi, tittelisi ja cv:si ja uskalla tutustua kykyihisi. Työssä pärjäämisen sanotaan johtuvan 90-prosenttisesti mielen softasta ja vain 10-prosenttisesti asiantuntemuksesta.

Mieti, mitä taitojasi hyödynnät mieluiten. Mitä haluat oppia ja olet valmis ahkerasti treenaamaan. Suo itsellesi se huikea fiilis, kun huomaatkin osaavasi jotain, mikä on tuntunut aiemmin mahdottomalta. Sinulla on oikeus ”päteä ja pystyä”. Oikeus myös mokailla, olla epätäydellinen ja keskeneräinen.

Uskalla tutustua myös tunteisiisi. Noihin herkkiin olentoihin, jotka liikehtivät sisälläsi. Miten ne sinuun vaikuttavat. Voit oppia kimmoisaksi tilanteissa, joissa tunteilla on taipumus tainnuttaa sekä sinut että toimintakykysi.

Mitä paremmin tunnet itseäsi, sitä enemmän olet.

3. Silmissäsi palaa

Intohimon roihu syttyy silmiisi siellä, missä innostuksesi ja kykysi kohtaavat. Kun teet asioita, joita rakastat ja kun tunnet, että homma etenee. Kun opit jatkuvasti lisää.

Ryhdy ihmetekoihin heti eikä huomenna. Anna intohimosi vietellä sinut flow-tilaan, joka on ajaton, paikaton ja huoleton. Jossa kaikki sujuu kuin itsestään.

4. Sun Juttu

Tekemisesi merkitys – kutsumukseksi kutsuttu – on siellä, missä intohimosi ja halusi tehdä hyvää kohtaavat. Kutsumus saa sinuun vipinää. Se on syy tehdä ja elää. Se on Sun Juttu.

Kun tiedät mikä sinut saa syttymään ja pursuamaan elinvoimaa, on aika miettiä, miten voit olla hyödyksi, palvella, auttaa, parantaa. Voit hyvin voidessasi auttaa. Hyvinvoivana haluat hyvää muillekin, synnytät hyvän kierteen.

5. Kenen kanssa lämmittelet?

Olemisemme ydin on yhteisöllinen. Tarvitsemme toisia nähdäksemme itsemme. Lämmin ja arvostava yhteys toisiin on tärkeä onnellisuuden lähde. Myös työelämässä.

Ajattelemme helposti, että vahva ja itsenäinen ihminen pärjää omillaan. Ei tartte auttaa. Vielä perkele perään. Itsenäisyys ja läheisyys eivät ole vastavoimia, vaan toistensa lämmössä kasvavia hyvän supervoimia. Meillä on tarve edistää omia juttujamme, mutta yhtä paljon tarve olla yhteydessä toisiimme. Hehkumme, kun tarpeemme sopusointuvat keskenään. Kun kumpikaan ei ole ali- tai ylimitoitettu.

Kenialainen ystävä kysyi eräässä yhteistyötilanteessa ”kenen kanssa lämmitellään” tarkoittaessaan kysyä, keitä kimppaamme kuuluu. Etsi omat lämmittelykaverisi.

6. Raha

On rahakin syy tehdä töitä. Mutta vain yksi monista. Kokeaksesi työsi merkitykselliseksi, ovat edellä mainitut viisi syytä huimasti tärkeämpiä. Kun ruokit ja vahvistat niitä, löytää tarvitsemasi rahakin luoksesi.

Jos et löydä intohimoasi palkkatöistä, yksi mahdollisuuksistasi on ryhtyä elämäntyyliyrittäjäksi. Jos uskot ja haluat, löydät kyllä toimintamallin, jolla voit ansaita toimeentulosikin. Elämäntyyliyrittäjälle yrittäjyys on oman elämäntyylin – rikkaan elämän – mahdollistaja.

Kaunis kiitos elämällesi on uskallus elää rikasta elämää – työssäkin. Vaatiiko se sinulta vain pientä mielen softan korjausohjelmointia vai radikaalia irtipäästämistä kaikesta, mitä olet tähän asti tehnyt. Tai jotain siltä väliltä. Sydämesi tietää.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image