4 lahjaa, jotka metsä antaa meille – Näin voit hyödyntää niitä kaikkia

Metsä on elämän lähde.

Metsä ravitsee monin tavoin. Se voi pyyhkiä huolet pois, kutsua läsnäoloon ja tehdä samaan aikaan vahvaksi ja pehmeäksi. Metsä kutsuu elämän äärelle. Se voi antaa kokemuksen yhteydestä.

Oletko tullut metsän koskettamaksi seuraavilla neljällä tavalla? Vai ovatko metsäretkesi yleensä keskittyneet enemmän yhteen tai kahteen näistä tavoista? Anna metsän ravita monilla tasoilla.

1. Metsä on resurssien lähde

Keräätkö metsästä marjoja, sieniä, yrttejä ja villivihanneksia? Oletko saanut ravintoa metsästä?

Metsä on ollut elämän lähde hyvin konkreettisesti aikoinaan ja on edelleen. Sieltä on saatu ravintoa ja puuta. Se on myös ollut suojan paikka monina vaikeina aikoina.

Kuinka usein käyt luonnon supermarketissa, jossa ahkerat palkitaan ja tietävät keräävät monipuolisimmat saalit?

2. Metsä on hyvinvoinnin lähde

Käytkö usein metsässä latautumassa? Aikoinaan ihmiset olivat aina luonnon hyvinvointivaikutusten äärellä.

Nykyajan monin tavoin urbaanille ihmisnisäkkäälle metsään meno on paluuta lajityypillisempään ympäristöön. Tämän lajityypillisen kaipauksen täyttäminen koskettaa monilla olemuksessa jotakin hyvin syvää ja alkuperäistä.

Nykyään on myös paljon tieteellistä tutkimusta luonnon hyvinvointivaikutuksista. Paras tutkimusnäyttö on ennen kaikkea luonnon psyykkisillä hyvinvointivaikutuksilla.

Kuinka usein käyt keräämässä kaikki kolme metsistä – luonnon psyykkiset, kognitiiviset ja fyysiset hyvinvointivaikutukset?

 

3. Metsä on harjoitussali

Huomaatko, kun menet metsään ja vietät siellä aikaa, niin kehität monia hyödyllisiä taitoja ja laatuja itsessäsi?

Tietenkin kehität selviytymistaitoja, mutta myös monia muita. Usein kaikki harjoitus tapahtuu luonnollisesti.

Metsä on myös paikka, johon voi mennä tietoisesti kehittämään hyödyllisiä taitoja. Metsä voi olla kuin harjoitussali ”dojo”. Se voi olla sisäisten voimien kehittämisen kuntosali.

Metsässä voi erilaisten harjoitusten kautta kehittää läsnäoloa, aistimista, ympäristön ja sisimpänsä huomioimista. Samoin voi kehittää juurevaa kehollista maayhteyttä, intuitiota ja monia muita hyviä taitoja, jotka auttavat arjen käänteissä ja sivilisaation keskellä.

Tässä linkissä on esimerkiksi blogitekstini siitä kuinka voi kehittää intuitiota metsissä.

Oletko kokeillut Hidasta elämää Metsä ja meditaatio -korttien harjoituksia? Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirja on kuin smoothie-reseptikirja moniin erilaisiin metsävoimiin ja -sukelluksiin.

4. Metsä on yhteyden kokemisen paikka

Onko sinullekin metsä pyhyyden kokemisen paikka? Muinaissuomalaisille metsä oli resurssien lähde, mutta se oli myös täynnä pyhyyttä.

Voi olla, että laskeudut pyhän äärelle metsässä suoraan. Toiset kaipaavat ensin erilaisten luonnon hyvinvointivaikutusten rentouttavia ja ravitsevia kokemuksia, kunnes jotakin ihmeellistä voi tapahtua.

Joillekin erilaiset meditatiiviset harjoitukset metsässä ovat kuin vihreitä ovia universumin ihmeeseen. Jotkut puhuvat Luojasta, Luonnosta tai Jumalasta, johon saa salojen salien hiljaisuudessa syvemmän yhteyden.

Seuraavan kerran, kun menet metsään, rentoudu ja altistu. Tule ravituksi.
Avaa sitten silmäsi todella näkemään ja tunne herkästi hengityksesi. Olet elämän ympäröimänä. Olet elossa. Olet pienen planeetan pinnalla. Olet valon ja lämmön kylvyssä, joita virtaa lähitähdeltä. Kuinka ihmeellistä tämä kaikki onkaan? Älä annan mielesi vain sanoa: ”juu tiedän tämän kaiken jo – arkisia perusfaktoja”.

Ole läsnä aisteissa ja poissa mielestä. Tajua ihme – sinä ja universumi olette juuri nyt olemassa!

 

Tietoa luonnon tutkituista hyvinvointivaikutuksista ja harjoituksia luontoyhteyden ja läsnäolon syventämiseen löydät  Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjasta.

 

 Unsplash kuvat:  Mitchel Luo /  Patrik Carlberg


Katso täältä seuraavat metsäkoulutukseni – lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image