Pariskunta, tehkää tämä testi – Ymmärrätte ehkä paremmin, miksi riitelette!

Monet huomaavat puolisostaan aivan uusia ja yllättäviä piirteitä silloin kun he muuttavat yhteen tai silloin kun perheeseen tulee lapsia. Lapsuuden uskomukset, muistot ja opitut tavat tutusta ja turvallisesta arjesta tulevat ja suojelevat, kun muutos ja uusi elämäntilanne voi ymmärrettävästi hieman pelottaa. Joillakin pareilla voi kestää kauankin, kunnes sopivat kompromissit löytyvät ja tasapainoinen ja molemmille helppo ja hyväksyvä arki alkaa sujua. Tämä vaatii keskustelua ja kärsivällisyyttä. Usein puhutaan tulevaisuuden toiveista, mutta toisen historian ymmärtäminen voi antaa monta ahaa-elämystä.

Ymmärrys toisesta on avain kaikkeen hyväksymiseen.

Kun ymmärtää, miksi toinen käyttäytyy miten käyttäytyy, on helpompi hyväksyä hänen tapansa toimia.

Yksinkertainen testi alla kertoo millaisia uskomuksia teillä on parisuhteesta, mihin olette lapsuuden kodissanne tottuneet ja mitä huomaamattanne odotatte toisiltanne. Jos teillä on vanhempia lapsia, tämä testi kannattaa (jos uskallatte!) teettää myös heillä. Onpa avartavaa huomata mitä lapset, nuo tarkkasilmäiset totuuden kertojat arjestanne kertovat.

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa testi avautuu pdf-tiedostona uuteen ikkunaan, josta voit tallentaa ja tulostaa sen täytettäväksi.

Jos rastinne olivat eri paikoissa, huomaatteko, että juuri näistä asioista tulee riitaa tai vaikeuksia ymmärtää toista ja toisen tapoja?

Jos lapsuudenkodissa oltiin jossain asioissa aivan ehdottomia, haluaa yleensä tehdä juuri samoin tai sitten aivan päinvastoin kuin lapsuudenkodissa. Tasapaino ei kuitenkaan ole ehdottomuutta ja tiukkoja sääntöjä. Tasapaino on vaakakuppien heilumista sopivaan balanssiin jokaisella hetkellä. Rikkaaseen elämään kuuluu kokemuksia kaikesta, ja siksi moni huomaakin valinneensa puolisokseen itsensä vastakohdan.

Suhteenne pyörä voi pyöriä eteenpäin tai taaksepäin tai sitten se jumittaa liikkumattomana samassa kohtaa. Parisuhteessa sallivuus antaa tilaa, vapautta ja uusia maisemia molemmille. Antakaa arjen vetovastuu vuoron perään kummallekin, niin saatte tuntea uusia korkealle ja matalalle vieviä tunteita, jännitystä ja tuoreuden tunnetta.

Pyörikää yhdessä ja erikseen, kokekaa turvaa ja vaihtelua, arkea ja seikkailua, leikkimielisyyttä ja vastuuta, tunnetta ja keskustelua, kaikkia vastakohtia sopusuhtaisesti, niin löydätte tasapainon.

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image