6 asiaa, joista luopuminen vapauttaa oloasi enemmän kuin mikään muu

1. Työstä, joka tekee sinut onnettomaksi. Olin joskus työpaikassa, jossa ahdistus seuraavasta työviikosta alkoi jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Lomien jälkeen itkin, kun työt taas alkoivat. Jos olisin jatkanut tuossa työssä, olisin varmasti ennemmin tai myöhemmin sairastunut. Toki me kaikki tarvitsemme rahaa, ja joskus on tilanteita, jolloin valinnanvaraa ei sillä hetkellä ole, mutta oma hyvinvointi kannattaa priorisoida korkealle. Menetettyä terveyttä on vaikeampi saada takaisin kuin löytää uutta työtä.

2. Ihmissuhteista, jotka saavat sinut voimaan pahoin. Jos joku jatkuvasti vaatii, olettaa, painostaa ja myrkyttää – omansa lisäksi – myös sinun mielesi, hänen on ehkä aika mennä. Ennen ihmissuhteesta luopumista toiselle voi toki pyrkiä tarjoamaan positiivisia näkökulmia, ja omat rajansa kannattaa tehdä selväksi ystävällisesti mutta varmasti. Kuitenkin jos joku jatkuvasti ylittää rajasi eikä hyväksy sinua sellaisena kuin olet, hän ei ole sinun aikasi ja energiasi arvoinen.

3. Ruuasta, joka ei aidosti ravitse kehoasi. Syö mieluummin vähän ravinnepitoista ruokaa kuin paljon ravinneköyhää. Kehomme ovat kovilla sulatellessaan kaikkea turhaa höttöä ja poistaessaan myrkkyjä. Ravinnon tulisi mahdollisimman usein olla sellaista, että voit tuntea sen hoitavan sinua.

IMG_9780 (blogiin)

4. Tavarasta, jota et oikeasti tarvitse. Yltäkylläisen materiaalisen ilottelun kulta-aika oli ja meni – ja tuo aika ei tainnut tehdä ketään kovin onnelliseksi. Nyt on aika kunnioittaa tilaa, vapautta ja erityisesti ympäristöä.

5. Tunteesta, että sinun pitäisi olla koko ajan yhteydessä muihin ja muiden saatavilla. Mikä on se perimmäinen tunne, joka saa sinut jatkuvasti roikkumaan kiinni puhelimessasi tai somessa? Epävarmuus, jonka takia kerjäät tykkäyksiä muilta, tai pelko, että jäät paitsi jostakin? Ota silloin tällöin aikaa ilman ainuttakaan älylaitetta. Se kirkastaa ja selkiyttää mieltä, luultavasti tunnet itsesi huomattavasti vapaammaksi kuin ennen.

6. Kulisseista, joissa et enää halua elämääsi näytellä. Luovu rohkeasti naamioista ja rooleista, joissa et viihdy ja joihin et todellisuudessa halua mukautua. Rehellisyys, aitous ja todellisten arvojensa mukaan eläminen vaativat alkuun rohkeutta, mutta ne puhdistavat ja keventävät oloasi enemmän kuin mikään muu.

Katri Syvärisen Sinun tarinasi voima -kirja tarjoaa tukea oman sisäisen maailmasi ymmärtämiseen sekä tietoa uskomuksista ja niiden muuttamisesta. Kurkkaa kirja täältä:

 


Katrin toisen kirjan Löydä elämän taika – Sisäinen matka suorittamisesta iloon, josta yllä olevat vinkit on napattu, voit kuunnella äänikirjana. Löydät äänikirjan Storytelistä, jossa on Hidasta elämää -lukijoille oma tarjous:

 

Kuvat: depositphotos.com ja Katri Syvärinen

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image