3 henkisen kasvun vaihetta – tunnistatko nämä?

sannankynästä

Kuten fyysisessä kasvussa, myös henkisessä kasvussa on erilaisia vaiheita. Tässä kuvattuna kolme yleistä vaihetta.

Vaihe 1

vaihe1

Usein ennen kuin alamme siirtää huomiotamme myös sisäänpäin, sitä on edeltänyt vaihe, jossa olemme yrittäneet etsiä onnellisuutta ulkopuolellamme olevista asioista. Sisällä on vähän levoton olo, ja yritämme saada elämästämme hyvää tavoittelemalla asioita, joista on luvattu parempaa elämää.

Samalla kun olemme riippuvaisia ulkoapäin tulevista onnenlähettiläistä tai -kantamoisista, reagoimme ajatuksillamme ja tunteellamme voimakkaasti kaikkin tapahtumiin ja ihmisiin – ne saavat meidät pois tolaltamme.

Ennen havahtumista siihen, että rauha, levollisuus ja onni asuu minussa, elää ikään kuin kauhun tasapainossa ulkopuolisen maailman kanssa: olen vain reagoimassa siihen, mitä minulle tapahtuu.

 

Vaihe 2

vaihe2

Jossain vaiheessa havahdumme siihen, että minä olenkin oman elämäni ohjaksissa. Kaikki vastaukset ovat minussa. Kun huomaa, että ajatusten ja tunteiden takaa löytää itsensä, alkaa oppia itsestään paljon.

Tämä on usein se vaihe, jossa kaipaamme omaa aikaa ja rauhaa. Kun asioita alkaa nousta pintaan, koemme usein tarvitsevamme myös suojaa. Sisäinen prosessi vie valtavasti voimavaroja, ja juuri kun on päässyt käsiksi jonkin kipeän tunteen vapauttamiseen, ei ole valmis kokeilemaan, osuuko jonkun sanallinen sapeli juuri tuohon kohtaan.

Tässä vaiheessa myös tuntuu usein, että ihmispaljoudessa helposti ”hajoamme” kaikkialle. Samalla menettää oman sisäisen voimansa, johon juuri on päässyt käsiksi. Siksi suojaus tuntuu tarpeelliselta.

 

Vaihe 3

vaihe3

Kun sisäistä työtä on riittävästi takana, ja uusi minä ja oma voima on luonnollisesti kasvanut, alamme avaamaan omaa tilaa muille. Kun olemme yhteydessä itseemme, tunnemme rajamme ja tiedämme, mikä meille on hyväksi, pystymme olemaan yhteydessä muihin ihmisiin ja asioihin. Enää ei tunnu siltä, että kaadumme, kun joku puhaltaa.

Alamme tulla yhteen muiden energian ja olemisen kanssa. Tämä yhteisen tilan kokemus auttaa myös näkemään, kuinka samaa oikeastaan olemmekaan kaikkien näiden ihmisyyden kipujen, ajatusten, kehon ja tunteiden alla. Rajat alkavat kadota. Samalla saamme ympäristöstämme paljon enemmän tietoa kuin silloin, kun vain reagoimme tai silloin kun olimme sisäänpäin kääntyneinä.

Vaiheet 2 ja 3 usein vaihtelevat keskenään. Kun nousee erilaisia teemoja käsiteltäväksi, tarvitsemme taas ”suoja-aikaa”, kunnes taas saamme yhteyden ”ulkopuolellamme” oleviin asioihin. Kun mikään (pelko, uskomus, tunnelukko) ei sisällämme estä meitä, olemme yhtä kaiken muun kanssa.


Tule tutkailemaan sisintäsi ja omaa arkesi Hyvän elämän reseptit -verkkokurssille! Pääset heti tutkailemaan ennakkomateriaaleja. Lue lisää TÄSTÄ.

NAPPI

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image