Löydätkö elämästäsi nämä 6 rakkauden lajia? – Rakkaus on muutakin kuin kuumaa kiihkeyttä

Kahvilakulttuurin kulta-aikana meillä on laaja valikoima erilaisia kahveja ja rikas sanasto niitä kuvaamaan. On cappuccinoa, espressoa, americanoa, macchiatoa ja moccaa.

Entä rakkaus, osaammeko enää arvostaa sen monimuotoisuutta, vai olemmeko kaikki kiinni yhden täydellisen romanttisen rakkauden metsästyksessä? Onko rakkaus nykyään pikakahvia, miettii Roman Krznaric kirjassaan The Wonder Box.

Antiikin Kreikassa rakkauteen suhtauduttiin samalla tavalla kuin me nykyään suhtaudumme kahviimme. Oli mistä valita. Rakkauden ympärillä oli kulttuuria ja keskustelua. Tänä päivänä, kahvikin take-awaynä, haluamme kaiken ja heti, yhdestä paikasta. On helpompaa nähdä rakkauden puutetta parisuhteessa kuin rakkautta muuallakin kuin parisuhteessa.

Nykypäivän oletus ja odotus siitä, että yksi ihminen pystyy tarjoamaan meille kaikki  rakkauden eri muodot on mahdoton. Sen sijaan, että etsimme pelkästään romanttista rakkautta, voisimme arvostaa kaikkea sitä rakkautta jota meillä jo on.

Miten paljon sinulla on elämässäsi näitä Krznaricin kuvaamia rakkauden eri muotoja ja kenen kanssa? Miten ne ilmenevät eri ihmissuhteissasi? Mitä toivot elämääsi lisää?

1. EROS

Eros, rakkauden ja hedelmällisyyden jumala edustaa seksuaalista intohimoa. Se nähdään joskus jopa hieman pelottavana, sillä se saa naiset ja miehet menettämään kontrollinsa ja tekemään hulluja asioita mustasukkaisuuden nimissä. Eros on suurta jännitystä ja huumaa, vahvoja ja väkeviä tunteita. Intiimiä yhdessä oloa, romantiikkaa ja kiihkeyttä.

2. PHILIA

Philia edustaa lämminhenkistä rakkautta ystäviäsi ja perhettäsi kohtaan. Philia on lempeää vanhemmuutta. Se on uskollisuutta omaa ryhmääsi kohtaan. Philia voi olla myös veljesrakkautta armeijakavereitasi, yhteenkuuluvuutta työyhteisöäsi, empaattisuutta äitikavereitasi tai auttamisen halua opiskelukavereitasi kohtaan. Se on yhteenkuuluvaisuuden ja turvallisuuden tunnetta.

3. LUDUS

Ludus on leikkisää, kiusoittelevaa ja viettelevää rakkautta. Ludusta on paljon lapsen ja vanhemman suhteessa, se on iloa ja keveyttä. Sitä on puolison kanssa juksatessa, pienissä harmittomissa flirttikatseissa vieraiden kanssa, lemmikin kanssa leikkiessä. Tarvitsemme kaikki pakoa arjen huolista ja askareista. Ludus tuo esille sisäistä lastamme, luovuutta, mielikuvitusta ja huumoria.

4. PRAGMA

Pragma on kestävää, kärsivällistä ja hyväksyvää rakkautta. Pragma on realistisia odotuksia kumppanilta, valmius tehdä kompromisseja yhteisen hyvän vuoksi. Se on pitkän ja kestävän liiton salaisuus. Se on isovanhempien rakkautta lapsenlapsiaan kohtaan.

5. AGAPE

Agape on rakkauden korkein muoto. Agape on lahja jonka saamme kun synnymme. Se on pyyteetöntä rakkautta kaikille eläville olennoille tässä maailmassa. Se on hyväntekeväisyyttä, se on naapurirakkautta, se on empatiaa ja auttamisen halua ilman rajoja. Agapella saat sitä mitä annat – kaikki rakkaus tulee sinulle takaisin.

6. PHILAUTIA

Philautia on tervettä itserakkautta sillä ymmärryksellä, että et voi rakastaa muita ennen kuin rakastat itseäsi. Kun teet rakkauden tekoja itsellesi, on sinulla mistä jakaa muillekin. Kun hyväksyt itsesi, voit hyväksyä muutkin. Kun osaat antaa anteeksi itsellesi, osaat antaa anteeksi myös muille.

Tutki tätä listaa yhtä tarkasti kuin kahvilistaa kahvilassa. Sinusta voi tuntua, että litkit pikakahvia, mutta totuus on toinen. Avaudu vastaanottamaan muitakin rakkauden muotoja ja nauti niistä yhtä paljon kuin romanttisesta rakkaudesta.

Salli itsellesi rakkautta, sieltä mistä sinulle sitä tällä hetkellä tarjotaan. Älä torju sitä, vaikka se ei olekaan juuri sitä muotoa, jota toivoit. Kaikki rakkauden muodot lisäävät rakkauden energiaa ja avaavat sydänchakraasi.

Onni on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Onni on myös hyvä kuppi kahvia rakkaan puolison, ystävän ja sukulaisen kanssa… tai yksin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image