Aasialainen ruoka on ihanaa, mutta niiden tekeminen on ollut minulle aina iso haaste. Olen aiemmin käyttänyt niissä valmista currytahnaa, joiden avulla olen saanut maun lähestulkoon ”oikeaksi”, mutta se jokin siitä aina puuttuu. … Lue lisää
Aihe: Keittiö
Keittiössä kokataan luomu-, lähi- ja villiruokaa ajatuksella. Täältä löydät reseptien lisäksi vinkkejä kuinka tasapainotat elämääsi terveellisemmällä ravinnolla.
Ruokakirjat: Hulluna hortaan
2010-luvulla ihmisten keskuudessa levinnyt superfood-innostus on nostanut myös villivihannesten eli hortan käytön uuteen nousuun. Ennen lähinnä hätäravintona käytettyjä kasveja on alettu uudelleen ymmärtämään ja niiden monipuolisuus onkin omaa luokkaansa. Myös muutamissa suomalaisissa … Lue lisää
Kysy luontaistuoteneuvojalta: Mistä saan kasviproteiinia?
Olen miettinyt kasvisruokavalioon siirtymistä, sillä vatsani turpoaa kun syön lihaa eikä se tunnu sulavan kunnolla. Mutta olen huolissani saanko tarpeeksi proteiinia. Mihin proteiinia tarvitaan ja mitä olisivat hyviä kasviproteiinien lähteitä? Proteiinia eli … Lue lisää
Rasvaa koneesen ja keho kiittää!
Meidän yhteiskunnassamme vallitseva rasvakammo on alkanut pikkuhiljaa onneksi väistyä pois. Miksi onneksi? Monestakin syystä, vähimmäisenä ei varmastikaan se, että kudoksemme ja hormonimme tarvitsevat rasvaa toimiakseen täydellä teholla. Unohtamatta aivojen hyvinvointia, lisääntymiskykyä, rasvojen … Lue lisää
Resepti: Gluteeniton yrttileipä
Uusi vuosi tuo mukanaan lupauksia terveellisemmästä elämästä ja hyvä niin. Monet varmasti tekivät lupauksia ruokavalionsa suhteen tälle vuodelle ja siihen liittyen lupaanpa minäkin jotain. Lupaan keksiä tänä vuonna mahdollisimman herkullisia, mutta terveellisiä … Lue lisää
Ruokakirjat: The Paleo Chocolate Lovers’ Cookbook
Puoli tuntia on kulunut kirjan avaamisesta ja löydän itseni hellan äärestä. Tunnustan kyllä olevani erityisesti raakasuklaan, kookoksen ja mantelin ystävä, mutta yksikään kirja ei ensiavaamisen jälkeen ole aiheuttanut näin akuuttia tarvetta leipoa … Lue lisää
Paras joululahja?
Joulu lähestyy, joidenkin ollessa asiasta innostuneena, toisten sisimmässä se aiheuttaa kiirettä ja ahdistusta. Joulu on antamisen ja saamisen aikaa, ainakin näin länsimaalaisessa mielessä ja merkityksessä. Ainakin osalle. Mikä olisi paras joululahja, jonka … Lue lisää
Ruokakirjat: Healthy Kitchen
Mitä saadaan, kun sekoitetaan yhteen annos amerikkalaista rentoutta ja suomalaista täsmällisyyttä? Sara La Fountain on jo pitkään tunnettu sekä tv-kokkina, ruokakolumnistina että –kirjailijana. Hänen uusin keittokirjansa Healthy Kitchen (Tammi 2013) tarjoaa lukijalleen … Lue lisää
Resepti: Kanttarelli-parsarisotto
Sienestys on mahtavaa, sillä siinä yhdistyy raitis ilma, oikeanlainen fyysinen rasitus ja luonto. Lisäksi sienet on hyviä. Itse en uskalla kovinkaan montaa sientä poimia, koska sienten tunnistamisessa ei riitä ns. mutu-tuntuma. Mutta … Lue lisää
Resepti: Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto
Loppukesä on kyllä raaka-aineiden suhteen niin ihanaa aikaa. Mulla kasvimaa notkuu toinen toistaan maukkaampia herkkuja ja harmittaa kun aika ei meinaa riittää niiden keräämiseen, säilömiseen ja syömiseen. Yksi helpommista terveyspommeista on lehtikaali. … Lue lisää
Voikukka hellii maksaa ja munuaisia
Voikukka herättää intohimoja. Toiset rakastavat sitä, toiset vihaavat. Viehätys voikukkaan yhdistää kuitenkin kaikkien kansakuntien hortoilijat. Etenkin Ranskassa, Italiassa ja Kreetalla sitä rakastetaan gourmet’na. Voikukka on monipuolinen kasvi. Sen voi syödä kokonaan. Villivihanneskäyttöön … Lue lisää
Kesäinen katkarapu-tonnikalasalaatti
Kesä ja salaatit tulevat. Teen paljon erilaisia salaatteja, joiden täytteenä käytän eri tavoin kypsennettyjä kasviksia. Näin kylmänkin täytteen salaatista saa ruokaisamman, lämpimän ruoan. Tässä resepti helppoon ja hyvään katkarapu-tonnikalasalaattiin. Jos et käytä … Lue lisää