Rakastanko sinua silloinkin, kun en saa sinulta mitä haluan?

Rakastaminen ja haluaminen ovat kaksi eri asiaa, mutta sotkemme ne usein keskenään. Toisaalta parisuhderakkauden luonteeseen liittyy haluaminen. Kun rakastamme, haluamme sekä saada että antaa, niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla.

Gary Chapman on tutkinut rakkauden kieltä ja kirjoittanut siitä kirjoja. Hän pohtii niissä rakkauden olemusta ja tapoja, joilla osoitamme rakkautta toisillemme. Chapman tuo esille, että jos et tunnista kumppanisi ensisijaista rakkaudenkieltä on todennäköistä, että pyrit osoittamaan rakkautta sinun rakkaudenkielelläsi. Hän jakaa rakkauden viiteen eri kieleen, nämä ovat:

  •  Myönteiset sanat
  •  Kahdenkeskeinen aika
  •  Rakkauden lahjat
  •  Lempeät palvelukset
  •  Fyysinen kosketus
Jos haluaa puolisosi kokevan tulevansa rakastetuksi sinun tulee tunnistaa mikä on hänen ensisijainen rakkaudenkielensä. Ensin sinun kuitenkin tulee tunnistaa mikä on oma rakkauden kielesi. Kun parisuhteessanne ilmaisette rakkautta toisillenne sillä kielellä, mitä kumpikin ymmärtää parhaiten, myös suhteen seksuaalinen puoli paranee. Jos rakastettusi laiminlyö sinun ensisijaista  rakkaudenkieltäsi, tunnet todennäköisesti syvää loukkaantumista. Kyse voi olla kuitenkin vain siitä, että hän ei tunnista sinun ensisijaista rakkaudenkieltäsi.

Ihmisellä on taipumus arvostella puolisoaan sillä alueella, jossa itse tuntee suurinta emotionaalista tarvetta. Arvostelu on tehoton tapa kerjätä toiselta rakkautta ja yleensä se vain vie puolisot enemmän erilleen toisistaan. Jos pari haluaa päästä läheiseen suhteeseen keskenään, heidän on tunnettava toistensa tarpeet. Jos tavoitteena on rakastaa toista, on tiedettävä, mitä hän haluaa, kirjoittaa Chapman.

Aina siis meille ei riitä ohjeeksi tehdä toiselle, mitä haluaisi tehtävän itselle, vaan meidän tulisi olla tietoisempia sitä, mitä toinen haluaa ja toivoo. Sekä tietenkin  kertoa kumppanille, mitä itse kaipaamme. On sanottu, että ihmisen tulisi olla ensin läheinen itselleen, jotta voisi olla läheisessä suhteessa toisen kanssa.

Mikä on sinun tapasi rakastaa? Millaisia rakkauden tekoja odotan saavasi toiselta? Entä ovatko nämä samoja asioita? Mitä Chapmanin rakkauden kieli opettaa sinulle itsestäsi? Rakkaussuhteen luonteeseen kuuluvat rakkauden teot, jos arki latistuu ja siitä tulee ilotonta suorittamista on hyvä pysähtyä pohtimaan kuinka rakkaus näkyy välillämme?

Kun suhteesta huolehditaan se voi todennäköisesti paremmin. Huolehtiminen on sitä, että tietää, mitä toiselle kuuluu ja on valmis kertomaan myös omista ajatuksistaan. Avoimuus synnyttää läheisyyttä, joka on suhteen tärkein perusta.

Kaikki jakaminen ja vuorovaikutus ei ole kuitenkaan sanallistettavissa, vaan parisuhde on ennen kaikkea henkinen prosessi. Kuinka katsomme toisiamme, kuinka otamme toisemme päivittäin huomioon? Millaisena tunnet kumppanisi läsnäolon ihollasi kun vietätte aikaa yhdessä? Saatko arvostusta ja tukea? Ikävöitkö häntä päivän aikana? Avoimuuttakin voi opetella, jos siihen ei ole saanut kotoa mallia. Hekin, jotka kokevat puhumisen vaikeaksi, voivat sitä sparrata itsessään. Tulkinnoista vapaa rakkaudellinen parisuhde perustuu tosiasioille ja siinä on todennäköisesti helpompi hengittää.

Toinen ihminen ei voi olla vastuussa onnestasi, vaan hyvässä parisuhteessa molemmat huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan. Hyvä kumppani myös kannustaa puolisoaan huolehtimaan itsestään ja saa näin tyytyväisen kumppanin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image