Anopinkieli onkin happitehdas – 3 tuttua viherkasvia, jotka raikastavat sisäilmaa tehokkaasti

Kasvit ovat luonnonmukainen tapa puhdistaa huoneilmaa. Raitista ilmaa saa ikkunasta, mutta sekään ei välttämättä ole kovin puhdasta ainakaan kaupungeissa. Sanotaan, että sademetsät ovat maapallon keuhkot. Samaa kasvien puhdistavaa ominaisuutta voi soveltaa sisätiloihinkin. Laadukas sisäilma tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parantaa esimerkiksi unen laatua.

Yhdysvalloissa on paikallinen ympäristönsuojeluvirasto rankannut sisäilman laadun viiden suurimman terveysriskin joukkoon. Ensiksi kodista kannattaa poistaa tavarat, mitkä sisältävät haitallisia kemikaaleja, esimerkiksi ilmanraikastimet, muovilattiat, formaldehydillä käsitelty puristettu puu ja liuottimet.

Yhdysvaltalainen tutkija Kamal Meattlen mukaan kolme tavallista huonekasvia strategisesti sijoiteltuna ympäri kotia parantavat huomattavasti sisäilmaa.

Arekapalmu (Areca catechu) on hyvä kasvi olohuoneeseen, koska on happitehdas päiväaikaan. Meattle suosittelee neljää hartiakorkuista kasvia per henkilö.

Anopinkieli (Sansevieria) on hyvä kasvi makuuhuoneeseen, koska on happitehdas illalla. Meattle suosittelee 6-8 vyötärönkorkuista kasvia per henkilö.

Anopinkieli

Rahapuu (Crassula ovata) on “erikoistunut” kemikaaleihin, eli suodattaa tehokkaasti formaldehydiä ja muita ilmaan haihtuvia orgaanisia kemikaaleja.

Rahapuu

Tutkijan suosittamat määrät saattavat tuntua hurjilta, varsinkin jos koti on pieni. Kotiin ei tarvitse viidakkoa rakentaa, kasvit puhdistavat huoneilmaa vaikka niitä olisi vähemmänkin.

Muita hyviä ilmanpuhdistajia:

Varjomuratti (Hedera helix)

Varjomuratti

Isoposliinikukka (Hoya carnosa)

Isoposliinikukka

Hienohelma (Asparagus densiflorus)

Hienohelma

On hyvä aina tarkistaa kasvien myrkyllisyys lasten ja kotieläinten varalta. Lehdet kannattaa pitää puhtaina ja putsata säännöllisesti pölystä, jotta kasvit pystyvät tekemään työnsä kunnolla. Myös pintamulta on hyvä pitää puhtaana. Terveet kasvit suodattavat ilmaa parhaiten.

Lähde: Mindbodygreen

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image