Anopinkieli onkin happitehdas – 3 tuttua viherkasvia, jotka raikastavat sisäilmaa tehokkaasti

Kasvit ovat luonnonmukainen tapa puhdistaa huoneilmaa. Raitista ilmaa saa ikkunasta, mutta sekään ei välttämättä ole kovin puhdasta ainakaan kaupungeissa. Sanotaan, että sademetsät ovat maapallon keuhkot. Samaa kasvien puhdistavaa ominaisuutta voi soveltaa sisätiloihinkin. Laadukas sisäilma tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parantaa esimerkiksi unen laatua.

Yhdysvalloissa on paikallinen ympäristönsuojeluvirasto rankannut sisäilman laadun viiden suurimman terveysriskin joukkoon. Ensiksi kodista kannattaa poistaa tavarat, mitkä sisältävät haitallisia kemikaaleja, esimerkiksi ilmanraikastimet, muovilattiat, formaldehydillä käsitelty puristettu puu ja liuottimet.

Yhdysvaltalainen tutkija Kamal Meattlen mukaan kolme tavallista huonekasvia strategisesti sijoiteltuna ympäri kotia parantavat huomattavasti sisäilmaa.

Arekapalmu (Areca catechu) on hyvä kasvi olohuoneeseen, koska on happitehdas päiväaikaan. Meattle suosittelee neljää hartiakorkuista kasvia per henkilö.

Anopinkieli (Sansevieria) on hyvä kasvi makuuhuoneeseen, koska on happitehdas illalla. Meattle suosittelee 6-8 vyötärönkorkuista kasvia per henkilö.

Anopinkieli

Rahapuu (Crassula ovata) on ”erikoistunut” kemikaaleihin, eli suodattaa tehokkaasti formaldehydiä ja muita ilmaan haihtuvia orgaanisia kemikaaleja.

Rahapuu

Tutkijan suosittamat määrät saattavat tuntua hurjilta, varsinkin jos koti on pieni. Kotiin ei tarvitse viidakkoa rakentaa, kasvit puhdistavat huoneilmaa vaikka niitä olisi vähemmänkin.

Muita hyviä ilmanpuhdistajia:

Varjomuratti (Hedera helix)

Varjomuratti

Isoposliinikukka (Hoya carnosa)

Isoposliinikukka

Hienohelma (Asparagus densiflorus)

Hienohelma

On hyvä aina tarkistaa kasvien myrkyllisyys lasten ja kotieläinten varalta. Lehdet kannattaa pitää puhtaina ja putsata säännöllisesti pölystä, jotta kasvit pystyvät tekemään työnsä kunnolla. Myös pintamulta on hyvä pitää puhtaana. Terveet kasvit suodattavat ilmaa parhaiten.

Lähde: Mindbodygreen

 

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image