Vältteletkö sisäistä totuuttasi tai joitain puolia itsestäsi? Näitä tarvitset, jotta uskallat elää itsellesi rehellisenä

Itsenäisen rehellisyyden harjoittaminen on tärkeää, koska se auttaa sinua ymmärtämään itseäsi paremmin. Jos huomaat, että välttelet sisäistä totuutta, peität itsestäsi ehkä puolia, joita ei pitäisi. On hyvä pysähtyä ajoittain miettimään, miksi haluaa piilottaa muilta jotain itsestään? Ketä siinä suojelee ja miksi?

Useimmilla ihmisillä itselleen rehellisenä oleminen ja toimiminen tuo elämään keveyttä ja iloa. Kun kaikissa tilanteissa on helppoa olla itsenä kanssa, sen ei voi olla huokumatta selittämättömänä valona ja levollisuutena myös ulospäin.

Mitä minä haluaisin?

Jos yrität peitellä tunteitasi tai pyrit elämään muiden odotusten mukaisesti, voit työskennellä itsesi rehellisyyden parantamiseksi. Joskus voi olla jopa hämmentävää pysähtyä miettimään, mitä itse missäkin tilanteessa haluaisi. Itsesi hyväksymistä ja tietoista pyrkimystä olla avoimempi ja aito itseäsi kohtaan voi harjoitella monin eri tavoin. Rehellisyydestä on oman kokemuksen mukaan valtavasti positiivisia vaikutuksia omaan olemiseen ja elämään ja siksi suosittelen sen vaalimista läpi elämän kaikin mahdollisin keinoin.

Kysyin tekoälyltä, mistä tunnistaa, että olet itsellesi rehellinen:

Tunnistat omat tunteesi:

Kun olet rehellinen itsellesi, tunnistat ja hyväksyt omat tunteesi. Et yritä peitellä niitä tai tukahduttaa niitä. Sen sijaan kohtaat ne avoimesti ja pyrit ymmärtämään, miksi tunnet niin.

Olet tietoinen vahvuuksistasi ja heikkouksistasi:

Rehellisyys itselleen tarkoittaa myös sitä, että olet tietoinen omista vahvuuksistasi ja heikkouksistasi. Et yritä esittää itseäsi parempana tai heikompana kuin todellisuudessa olet.

Kuuntelet omia tarpeitasi:

Rehellisyys itselleen tarkoittaa myös sitä, että kuuntelet omia tarpeitasi ja pyrit huolehtimaan itsestäsi. Et ohita omia tarpeitasi muiden odotusten tai vaatimusten vuoksi.

Kohtelet itseäsi myötätunnolla:

Itselleen rehellinen ihminen kohtelee itseään myötätunnolla ja armollisuudella. Et ole liian ankara itsellesi virheiden tai epäonnistumisten vuoksi, vaan ymmärrät, että ne kuuluvat osaksi ihmisen elämää.

Et pelkää itsesi haastamista:

Olet valmis haastamaan omia ajatuksiasi ja uskomuksiasi. Et pelkää tarkastella asioita kriittisesti ja muuttaa mielipiteitäsi, jos uudet tiedot tai kokemukset niin osoittavat.

Teet päätöksiä omien arvojesi mukaisesti:

Rehellinen itsellesi olemisen myötä teet päätöksiä ja valintoja elämässäsi omien arvojesi ja vakaumuksiesi perusteella, etkä anna muiden vaikuttaa liikaa päätöksiisi.

Elät autenttisesti:

Kun olet itsellesi rehellinen, elät autenttisesti ja olet oma itsesi. Et esitä olevasi jotain, mitä et ole, vaan ilmaiset itseäsi avoimesti ja aitona.

 

Uskallan väittää, että listan asiat tukevat vahvasti kenen tahansa yleistä hyvinvointia. Löysitkö asioita, joita kaipaisit juuri nyt omaan elämääsi? Jos, ei muuta kuin rohkeasti vaan omaa rehellisyyspäiväkirjaa kirjoittamaan!

Vinkki:

Aloita vuoropuhelusta itsesi kanssa. Jos olet havahtunut ajatukseen, että haluaisit olla rehellisempi itsellesi, helpoin tapa lähteä liikkeelle on kirjoittaa itsellesi muistiin hetkiä, joissa olisit halunnut olla rehellisempi. Samaan voi vaikka kirjoittaa, mikä olisi pahinta, mitä rehellisyydestä voisi tuossa tilanteessa tai tuosta asiasta seurata. Ulkoista toimintaa kannattaa alaa muuttamaan vasta sen jälkeen, kun on jonkun aikaa pohtinut itseään ihan vain itsensä kanssa.

Lisää arkisia oppeja kohti rehellisempää elämää Rohkeasti rehellinen -kirjastani <3

Photo: Pexels, Lisa Summer

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image