Väistelin totuutta liian pitkään – kun lopulta uskalsin olla rehellinen itselleni, elämä muuttui kevyemmäksi

Kun vuosikymmen sitten uuvuin, purin väsymystä, pelkoja ja turhautumista kirjoittamalla. Täytin toipilasvuosien aikana ainakin parikymmentä muistikirjaa sekavilla ajatuksilla ja raskailla tunteilla.

Purettavaa oli paljon… mutta kirjoittaminen auttoi. 

Se auttoi minua kohtaamaan rehellisesti itseni ja tunteeni. Se auttoi näkemään elämässäni toistuvia kaavoja ja ajatusmalleja – ja sen myötä muutoksesta tuli mahdollinen.

Nyt kun vanhoihin kokemuksiin on tullut etäisyyttä, olen halunnut penkoa vanhoja muistikirjojani. Ne ovat paljastaneet paljon. Huomaan, että väistelin sitä, mikä minulle oli oikeasti totta: menetyksiä, kaipuuta ja ikävää.

Syyskuu 2013

”Tunnen, että kirjoittaminen on nyt minulle hyvästä. Annan asioiden tulla syvältä sisimmästäni, purkautua, selkiytyä.

Olen oppinut, että tunteeni ovat oikeat, vaikka ne eivät vastaisi mitään ennakko-oletuksia tai odotuksia. Mutta vielä on vanhaa kuormaa purkamatta, asioita ymmärtämättä.

Huomaan, miten siloiteltua kuvaa olen piirtänyt itselleni elämästäni. Olen käsitellyt vain niitä asioita, joiden haluan olevan mukana elämässäni. Olen kokonaan jättänyt pois niitä, jotka jotenkin kummittelevat mielessäni ja vievät energiaa, joita pohdin tai suren tavalla tai toisella: äitisuhde, avioero, hevosen menettäminen, yksinäisyyden tunne.”

Oli tärkeää tunnustaa itselleni, mitä en ollut uskaltanut ajatella, saati tuntea.

Muistan, kuinka tämän oivalluksen jälkeen tartuin vaikeisiin aiheisiin, yksi kerrallaan.

Kirjoitin tunteja. Purin muistikirjan sivuille kaiken sen, mitä en ollut halunnut muutoksen keskellä ja uuden elämän alkumetreillä ajatella: pettymystä, kiukkua, surua, pelkoa. Mitä näiden menetysten jälkeen on tulossa – vai onko mitään?

Kirjoittamisen jälkeen nukuin poikkeuksellisen pitkät yöunet. Kun olin lopulta ollut rehellinen itselleni, kehoni sai vihdoin levätä.

Sanat paljastavat paljon. Ne antavat kokemukselle hahmon. Ne auttavat kytkeytymään omiin tunteisiin ja tarpeisiin. Ne vahvistavat uusia ajatusmalleja, kun elämä vaatii muutosta.

Onko sinun elämässäsi asioita, joita sinun olisi hyvä käydä läpi? Tartu niihin, vaikka pelottaisi. Kun kohtaat sen, missä olet nyt, olet jo matkalla muutokseen, kohti vapautta.

Itsetuntemuksen ja muutoksen tueksi sopii ihanasti Katri Syvärisen uusi korttipakka Elämä kantaa – luottamuksen kortit. Korteista löydät teemoja ja kysymyksiä kirjoittamiseen – ja siten kohtaat lempeästi itsesi. Tutustu ja tilaa!

Kuva: Ashlyn Ciara (Unsplash)

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image