3 vinkkiä parempaan uneen

Unen merkitys hyvinvoinnillemme on korvaamaton. Voit elää kuinka terveellistä elämää tahansa, mutta jos kunnon yöunet jäävät vähäisiksi, alkaa kroppa ja mieli piiputtaa. Pitkään jatkunut unettomuus on vakava sairaus, joka lopulta vie toimintakyvyn ja ajaa ihmisen masennukseen.

Uniongelmista kannattaa käydä juttelemassa jo varhaisessa vaiheessa lääkärin kanssa. Samalla voi myös tarkastella omaa elämäntilannettaan ja pohtia keinoja paineiden vähentämiseen ja kierrosten pudottamiseen. Saatavilla on myös useita luontaistuotteita, jotka voivat osaltaan rauhoittaa mieltä ja parantaa univalmiuksia.

Seuraavat kolme tuotetta ovat monessa yhteydessä hyväksi todettuja Nukkumatin apulaisia.

1. Kamomilla

Kamomilla on maailman myydyimpiä lääkekasveja. Se tuo helpotusta moneen vaivaan vatsaongelmista hengitystietulehduksiin. Lempeä kamomilla on lääkeyrtti, joka desinfioi sisäisesti ja ulkoisesti. Kupillinen pitkään haudutettua kamomillateetä iltaisin rauhoittaa ja auttaa unensaamisessa.

2. Magnesium

Magnesium on huipputärkeä kivennäisaine, joka on monessa kehontoiminnassa mukana. Magnesium vaikuttaa lukuisten entsyymien toimintaan, joista suurin osa liittyy aivojen toimintaan. Tutkimusten mukaan magnesiumin puute aiheuttaa lihasvaivojen lisäksi univaikeuksia. Perinteisten puristeiden rinnalle on tullut iholle suihkutettavia valmisteita, jolloin magnesium imeytyy suoraan verenkiertoon ohittaen mahdolliset suoliston ongelmat, jotka saattavat heikentää ravintovalmisteiden ja lääkkeiden imeytymistä. Markkinoilta löytyy myös suihke, jonka eteeriset yrttiöljyt ovat omiaan parantamaan unen tuloa, yöheräilyä ja levottomuutta.

3. Tryptofaani

Tryptofaani on tärkeä aminohappo, jota saamme mm. kalasta ja pähkinöistä. Sitä on saatavilla myös lisäravinteina, joita moni kokeilee vaihtoehtona synteettisille unilääkkeille tai melatoniilille. Tryptofaanilisä saattaa auttaa paitsi unen laatuun myös vuorokausirytmin tasaamiseen sekä stressin ja masennuksen oireisiin. Tryptofaani nostaa aivojen serotoniinituotantoa ja kohottaa myös melatoniinitasoa, mikä tehostaa unentuloa. Kaikkein tehokkain ja luonnollisin tryptofaanin lähde on kurpitsansiemenet.

TallennaTallenna

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image