Kirje uudelle kumppanille narsistisen suhteen jälkeen – Rakkaus ja turvallinen läsnäolo voivat parantaa vaikeimmatkin haavat

Uusi suhde ja jokin mitä uusi kumppani sanoo tai tekee voi triggeröidä narsistisen suhteen jälkeen joskus hyvinkin ennalta arvaamattomasti.

Vanhat raskaat kokemukset saattavat nostaa päätään vieden kehon ja mielen synkkään menneeseen, ravisuttaen mustilla muistoillaan ja herättää epäilyksen:

Mitä jos kaikki se entinen kauhu onkin jälleen alkamassa uudestaan tai mitä jos en koskaan pääse yli entisestä?

Ja vaikka suhde ja uusi kumppani olisi luotettava, sekä turvallinen, voivat vanhat kokemukset ja niiden jättämät jäljet kehossa ja mielessä puskea esiin tuskallisella tavalla.

Mitä raskaampaa narsistinen kaltoinkohtelu on ollut ja mitä pidempään se on kestänyt, sitä syvemmät jäljet se meihin ihmisiin tavallisesti jättää.

Jotta saisit toipua rauhassa ja jotta kehosi ja mielesi, jokainen muistosi saisi hoivaa, sekä luottamusta nykyhetken turvallisuuteen, tarvitset aikaa ja myöskin toisten ihmisten ymmärtävää tukea.

Uuden kumppanin on tärkeää pyrkiä ymmärtämään ja hyväksymään mennyt elämäsi ja kokemuksesi. Menneiden muistojen aiheuttamat haasteet nykyhetkessä ja suhteessa sinuun ja häneen eivät ole reiluja tai kivoja, mutta lähtökohtaisesti ne on on tärkeä hyväksyä, jos niitä ilmenee.

Jokainen meistä kantaa menneen elämän muistoja itsessään ja parhaimmassa tapauksessa saamme hoivata toinen toistemme haavoja, yhdessä rakkaan ihmisen rinnalla.

Jotta uusi kumppanisi ymmärtäisi kokemustasi menneessä narsistisessa suhteessa, halusin kirjoittaa hänelle kirjeen, jonka voit halutessasi näyttää hänelle (jos kuvaukseni vastaa kokemuksiasi) tai kirjoittaa oman muokatun versiosi.

Kirje uudelle kumppanillesi, narsistisen suhteen jälkeen

Olet saanut rinnallesi luomakunnan kauneimpia piirteitä omaavan olennon, herkän ja paljon kokeneen ihmisen.

Uskon hänen tuntevan elämän pienimmätkin värähtelyt niin sinussa, kuin hänessä ja kaikessa elävässä organismissa ympärillänne. Hän luultavasti aistii ihmisten olotiloja ja ilmapiiriä, ja voi pienimmistäkin eleistä tulkita niiden tarkoituksia tai merkityksiä.

Tuo herkkyys on lahja ja supervoima, sekä välillä hyvin raskas taakka kantaa. Se on voinut myös hioutua lisää pakon sanelemana väkivaltaisen ja ennalta arvaamattoman ilmapiirin ja sairaalloisen ihmisen aikaansaamana, jotta on voinut pysyä suojassa väkivaltaiselta kohtelulta.

Jos kumppanisi on kokenut narsistista kaltoinkohtelua ja huomaat hänessä nousevan aika ajoittain vaikeita, kuin pakonomaisia ajatuksia ja tunteita, jotka aiheuttavat hämmennystä tai kitkaa välillenne haluaisin sinut tietävän seuraavaa:

Narsistisen suhde on yksi raskaimmista ja sairaalloisimmista suhteista, jossa henkinen väkivalta näyttelee tavallisesti pääosaa ja jonka jättämät jäljet voivat näkyä vielä pitkään suhteen jälkeenkin ja todella myös ilman syytä. Tämä on tavallinen ja yleinen seuraus väkivaltaa kokeneilla.

Häntä on mahdollisesti loukattu, petetty, alistettu, uhkailtu, kiristetty ja peloteltu niin monella tapaa, että usko itseen ja muihin on voinut olla kadoksissa pitkään. Ja siltikin hän on uskaltanut lähestyä sinua, ottaen samalla riskin, jossa mieli huutaa epäilevänä: Uskallanko luottaa tai miksi en pysty luottamaan, vaikka kuinka haluaisin?

Parasta mitä voit hänelle antaa on kertoa, että hän on turvassa, eikä nyt ole mitään hätää. Turvallinen ja rauhallinen läheisyys tuo lohtua, jota meistä jokainen tarvitsee.

Kun sanasi vastaavat tekojasi ja toisin päin, vahvistaa se hiljalleen luottamusta, jonka hän on kerran menettänyt.

Ja vaikka hän järjellä tietäisikin, että sinuun voi luottaa on normaalia, että tunteet tulevat jälkijunassa ja osa mielestä tarvitsee paljon vakuuttelua ymmärtääkseen, ettei enää ole hätää.

Luottamus ihmisiin ja myös siihen, että hän uskoo maailman pitävän sisällään ihmisiä, jotka eivät halua hänelle pahaa korjaantuu ajan kuluessa, mutta se vaatii konkretiaa: pieniä rakkaudellisia sanoja ja tekoja, päivittäin.

Lopuksi haluaisin muistuttaa, ettei sinun tarvitse pelätä, tehtäväsi ei ole mahdoton.

Rakkaus ja turvallinen, sekä luotettava läsnäolo riittävät usein parantamaan yhdessä ajan kanssa hyvin vaikeitakin haavoja.

Ja jos sinulla tai hänellä on tunne, ettei mikään auta, ei tässä maailmassa tarvitse jäädä yksin, vaan ammattilaisten tukea ja apua kannattaa hakea matalalla kynnyksellä.

 

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image