Haluttaa vai haluttaako sittenkään? Seksuaalinen halu parisuhteessa ei synny odottamalla

Hei! Me ollaan Laura Kiviaho ja Lotta Riekki. Kirjoitamme blogissa parisuhdearjestamme ja sen tuomista oivalluksista. Mukana menossa on koiravauvamme Lyyli. Tällä kertaa pohdimme omien kokemustemme pohjalta seksuaalista halua poikkeusaikana.

Halu on tärkeä osa parisuhdetta ja se pitää arjen jännittävänä, sillä halu omaa rakasta kohtaan on huumaavaa. Se tuo elämään ihanaa fiilistä ja tunteen, että on elossa. Meidän mielestä halu on yksi merkittävimmistä onnellisen parisuhteen elementeistä. Viime kuukausien aikana ollaan havahduttu ja huomattu se, miten halua pitää pitää yllä tietoisesti ja sille tulee antaa huomiota.

Laura Kiviaho Lotta Riekki ja Lyyli-koira
Vasemmalla Lotta Riekki ja oikealla Laura Kiviaho. Sylissä Lyyli.

LAURA: Luin juuri Mating in Captivity -kirjan, jota suosittelen kaikkien lukulistalle. Sen on kirjoittanut parisuhteisiin ja seksuaalisuuteen erikoistunut psykoterapeutti Eshter Perel, joka puhuu erotiikasta ja siitä, miten halun ja erotiikan syntyyn tarvitaan välimatkaa rakastavaisten välillä, sekä mukavuusalueelta poistumista.

LOTTA: Kuulostaa loogiselta. Asiat, jotka ovat meille saatavilla ja aina käytettävissä, ovat usein myös vähemmän kiinnostavia ja haluttavia kuin ne, joita pitää jahdata ja nähdä vaivaa niiden saavuttamiseksi. Itse olen välillä syyllistynyt sun pitämiseen itsestäänselvyytenä ja nyt myöhemmin se on harmittanut paljon.

LAURA: Onneksi meillä on hyvät kommunikointitaidot ja ollaan saatu asia selvitettyä yhdessä ihanan oppimiskokemuksen kautta. Itsestäänselvyytenä pitämiseen saattaa huomaamatta lipua, vaikka toista rakastaakin paljon. Itse havahduin siihen, etten pitänyt itseäni enää viehättävänä ja omatkin halut latistuivat. Se on sitä, kun ollaan liian mukavasti ja liian lähellä toisiamme.

LOTTA: Totta. Olen itse joutunut monesti miettimään ja muistelemaan sitä, miten sen halun oikein saa syntymään, kun elinpiirinä on ollut virikkeetön ja pysähtynyt arki, jossa vain ollaan oltu päivästä toiseen kotitoimistoissamme ja mietitty, mitä syödään lounaaksi ja kumpi käyttää Lyylin pissalla.

LAURA: Mikä sua on auttanut siinä? Itselläni ainakin se, että tuodaan asia esille ja keskustellaan siitä. Mietitään yhdessä, miten pitää yllä seksielämää ja haluja, ettei toinen ala tuntumaan vieraalta. Rakastan kosketusta, joten pelkkä arjen keskellä sen muistaminen ja toteuttaminen tuo lähemmäs ja muistuttaa, kuinka nautinnollista sun läsnäolo ja energia on. Ja jotenkin se, että seksi ja halu ovat myös asioita, jotka eivät tässä nopeassa teknologian ympärillä pyörivässä maailmassa synny ihan vaan itsestään. Niihin pitää käyttää aikaa ja ajatusta.

LOTTA: Varmasti se oman mielen tietoinen virittäminen sinne halun suuntaan on ollut se tärkein, joka toimii mulla. Sen sijaan, että olisin halunnut laittaa uuden sarjan pyörimään Netflixistä, olenkin iltaisin katsellut sua ”sillä silmällä”. Pysähtyminen ajan kanssa sun kauneuden ja tuoksun äärelle on ollut huumaavaa ja muistuttanut siitä, kuinka ihana sä oot.

LAURA: Kyllä! Itse ainakin nautin siitä, että voin päivän mittaan haaveilla meidän kuumista hetkistä ja sun karismasta. Samalla hykerrellen itsekseni, kuinka haluttava sinä ja me yhdessä ollaan.

Meidän omien kokemusten pohjalta tässä on muutama vinkki, jotka ovat auttaneet meitä halun synnyttämisessä:

  1. Hae näkökulmia ja muiden ajatuksia aiheesta. Eshter Perelin “Mating in Captivity” -kirja on auttanut meitä.
  2. Älä pidä omaa kumppaniasi itsestäänselvyytenä
  3. Kommunikoikaa ja uskaltakaa puhua epämukavistakin aiheista
  4. Kosketus on tärkeää, jotta läheisyys ja yhteys säilyvät
  5. Laittakaa teknologia hetkeksi syrjään ja olkaa läsnä toisillenne
  6. Mielellä on voimaa – ajatelkaa haluttavia asioita toisistanne pitkin päivää ja virittäkää mieli halun ja erotiikan tunnelmaan.
  7. Palatkaa muistelemaan sitä, mihin asioihin toisessa rakastuitte

Lue lisää Lauran rakkausvalmennuksesta tästä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image