Sinä 40-50-vuotias nainen, huomioi elämässäsi nämä 4 asiaa

Vaihdevuosien muutokset tuovat mukanaan haasteita monella tasolla, mutta mitä paremmin pidämme huolta itsestämme, sitä helpommin sopeudumme tähän uuteen aikakauteen elämässämme. Tässä on neljä asiaa, jotka haluan jakaa kanssasi, jotta pystyt nauttimaan elämästäsi täysin siemauksin.

1. Pidä huolta itsestäsi – myös fyysisesti

On tärkeätä ymmärtää, että emme ole enää kaksi- tai kolmekymppisiä, meidän kehomme ja hermostomme ovat vuosien varrella altistuneet monille sisäisille ja ulkoisille stressitekijöille, ympäristöstä tuleville kemikaaleille sekä epäterveellisistä elämäntavoista juontaville haasteille.

Minä ainakin huomaan, kuinka herkäksi hermostoni on tullut: ihanat asiat kiihdyttävät ja menen helposti ylikierroksille, haastavat asiat väsyttävät paljon aikaisempaa enemmän. Nukkuminen, hyvä ravinto ja liikunta ovat avaintekijöitä. Muutoksia kannatta mielestäni tehdä lempeästi.

Elämänmuutokset eivät ole helppoja, sen minäkin olen kokenut, kun yritän mennä ajoissa nukkumaan, juoda vähemmän kahvia, tulla ajoissa pois tietokoneelta, jättää kännykän  makuuhuoneen ulkopuolelle ja kun yhtäkkiä löydän itseni juuri noiden tekosten ääreltä. Olen onnistuneesti vierottanut itseni sokerin syömisestä ja salilla käymisestäkin olen alkanut nauttia. Muistuttelen itseäni ottamaan pieniä vakaita askelia ja kiinnittämään huomiota siihen, kuinka paljon paremmin voin esim. hyvin nukutun yön jälkeen.

2. Suhtaudu uteliaasti tulevaan

Vaikka naisen vaihdevuosiin liittyy haasteita, yllätyksekseni olen huomannut, että positiiviset muutokset ovat olleet moninkertaiset haasteisiin verrattuna. Tämä takia kutsunkin tätä aikaa naisen voimavuosiksi tai kuningatarvuosiksi.

Me löydämme oman itsevarmuutemme aivan uudella tasolla. Itsevarmuus on itsetuntemusta ja nainen on tähän ikään mennessä kokenut kaikenlaista, eikä anna enää pikku juttujen hetkauttaa. Naisen sisäsyntyinen tuli ja voima nousevat, me osaamme asettaa rajamme tarkemmin, luovumme kiltin tytön miellyttämisen tarpeesta ja puhumme suumme puhtaiksi. Usein myös luovuutemme, luova tekeminen, puhkeaa kukkaan. Tämä kaiken minä olen saanut kokea, kun perustin oman yrityksen ja aloin tekemään työtä, jonka koen innostavaksi ja merkitykselliseksi.

Ole siis utelias, miten viisautesi ja voimasi alkavat nousta ja näyttäytyä juuri sinulle ominaisella ja ainutlaatuisella tavalla.

3. Opettele hyväksymään muutoksia

Kehossasi ja mielessäsi tapahtuu paljon muutoksia näiden vuosien aikana. On hyvä huomata, kuinka länsimaalainen kulttuuri on keskittynyt palvomaan nuoruutta. Usein viljelty mielikuva ja pelko kuihtuvasta keski-ikäisestä naisesta saa meidät tarrautumaan vahvasti nuoruuden ihannointiin. En minäkään ole kokenut helpoksi ulkonäköni muuttumista. Valitsen kuitenkin hyväksynnän tietoisesti joka päivä ja kerron itselleni uutta tarinaa sisäisesti ja ulkoisesti kukoistavasta keski-ikäisestä naisesta.

Tässä vaiheessa myös mielestäsi nousevat esiin kaikki käsittelemättömät tai keskeneräiset asiat ja traumat. Tämä on tilaisuus tuoda ne päätökseen tai löytää jonkunlainen rauha niiden kanssa.

Muutoksilla on myös suurempi tarkoitus. Kun sinusta tulee enemmän oma itsesi aikuisen naisen viisaudessasi ja hehkussasi, pystyt palvelemaan kokonaisuutta, maailmaa tai lähipiiriäsi ainutlaatuisella tavalla. Löydät elämäntehtävän tai intohimon, joka saa sinut toimimaan yhteisösi hyväksi.

4. Vahvista elinvoimaa seksuaalisella nautinnolla

Seksuaalinen energia sisällämme on elinvoimaa, jota käytämme myös tukemaan muutoksia sisällämme. Tämä voi johtaa libidon ja seksuaalisen halun heikkenemiseen ja nainen ei koe halua olla seksuaalisesti aktiivinen. Tämäkin on normaalia. Toisilla naisilla seksuaalinen halu vapautuu ja voimistuu oman itsetuntemuksen ja itsevarmuuden myötä. Minä olen kokenut molempi vaiheita, kun seksuaalinen haluni on aaltoillut edes takaisin.

Kannustaisin kuitenkin sinua pitämään huolta seksuaalisesta nautinnostasi ja pitämään yllä seksuaalisen elinvoiman virtausta kehossasi. Se voi olla vaikkapa sensuaalista ja aistillista olemista ja kosketusta, jos varsinainen seksi ei kiinnosta. Tämä on tärkeä osa hyvinvointiasi. Aistilliset ja seksuaaliset nautinnot saavat kehosi erittämään monia hyvänolon hormoneja, jotka vaikuttavat positiivisesti mielialaasi ja kehon fyysisiin haasteisiin.

 

 

40-50 vuotiaan naisen voimasta, aistillisuudesta ja kukoistuksesta voit lukea lisää kirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet. Kirjassa on myös inspiroivia käytännön harjoituksia. Löydät sen täältä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image