Nainen, näitä muutoksia voi tapahtua parisuhteessasi vaihdevuosien myötä

Vaihdevuodet ovat meille naisille myös oman mielen ja tunteiden tutkimisen aikaa, jossa usein uudelleen arvioimme kaikki elämämme osa-alueet. Nainen arvioi uudelleen myös parisuhteensa, mitä hän siitä saa tai ei saa ja sen, mitä hän odottaa siltä tulevaisuudessa.

Oma voima ja rajat

Jos naisessa on herännyt uudenlainen omanarvontunto ja itsenäisyys, hän uskaltaa valita itsensä ja jättää epätyydyttävän parisuhteen taakseen. Tässä iässä huomaa helposti ja uskaltaa tunnustaa itselleen, jos tuntuu, että parisuhde ei enää tyydytä, jos se ei enää kehity tai jos toinen ei enää aidosti innosta. Katsomme myös rehellisesti sitä, jos emme saa toiselta sellaista tukea ja rakkautta mitä kaipaisimme.

Naisen sisäsyntyinen voima ja viisaus kasvavat vaihdevuosien myötä ja jos suhteessa on ollut 
henkistä tai fyysistä kaltoinkohtelua, nainen oppii asettamaan rajansa vahvemmin ja pystyy jättämään tällaisen suhteen taakseen.

Keski-ikäisen naisen seksuaalisuus

Haasteita voi myös tulla, jos seksi ei tyydytä. Keski-ikäinen nainen haluaa nauttia seksistä. Seksuaalisuudesta tulee osa oman ilmaisun vapautta, ja nainen haluaa vihdoinkin ilmaista itseään.  Keski- ikäiset naiset ovat myös hyvin kokeilunhaluisia innostavan kumppanin kanssa.

Jos naisen libido nousee esiin voimakkaampana kuin aikaisemmin, kuten monille käy, nainen voi alkaa kaivata uusia kokemuksia tai uusia kumppaneita. Tämä voi olla haaste, jos eletään normatiivisessa monogaamisessa suhteessa.

Jos sinusta tuntuu, että seksuaalinen halusi, libidosi, on kateissa, siihenkin on omat syynsä, joista kirjoitan  blogissani “Miksi seksuaalinen halu voi kadota vaihdevuosina? – 5 tärkeintä keinoa, millä saat seksuaalisuutesi kukoistamaan”, lue se tästä. Myös parisuhteen haasteet vaikuttavat aina seksuaaliseen halukkuuteen.

Arvostava parisuhde

Vaihtamalla ei kuitenkaan aina parane, ja monet naiset löytävät oman vakikumppaninsa kanssa aivan uudenlaisia tasoja parisuhteessa. Molemmat ovat sitoutuneet yhteiselle tutkimusmatkalle, kasvamaan yhdessä molempia inspiroiviin suuntiin.

Tuttu arjen harmonia tuntuu hyvältä eikä nainen kaipaa suuria elämänmuutoksia. Keskinäinen rakkaus, kunnioitus ja yhteenkuulumisen tunne saavat syventyä. Molemmat tuntevat arvostusta yhdessä kuljettua matkaa kohtaan. Ne kuuluisat myötä- ja vastoinkäymiset hitsaavat yhteen.

 

Inspiraatiota nautinnollisiin vaihdevuosiin kaikille 40+ naisille sekä vinkkejä terveyteen, seksuaalisuuteen ja kukoistukseen voit lukea voimakirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet (Bazar, 2023). Löydät sen TÄÄLTÄ.

 

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image