Nainen, näitä muutoksia voi tapahtua parisuhteessasi vaihdevuosien myötä

Vaihdevuodet ovat meille naisille myös oman mielen ja tunteiden tutkimisen aikaa, jossa usein uudelleen arvioimme kaikki elämämme osa-alueet. Nainen arvioi uudelleen myös parisuhteensa, mitä hän siitä saa tai ei saa ja sen, mitä hän odottaa siltä tulevaisuudessa.

Oma voima ja rajat

Jos naisessa on herännyt uudenlainen omanarvontunto ja itsenäisyys, hän uskaltaa valita itsensä ja jättää epätyydyttävän parisuhteen taakseen. Tässä iässä huomaa helposti ja uskaltaa tunnustaa itselleen, jos tuntuu, että parisuhde ei enää tyydytä, jos se ei enää kehity tai jos toinen ei enää aidosti innosta. Katsomme myös rehellisesti sitä, jos emme saa toiselta sellaista tukea ja rakkautta mitä kaipaisimme.

Naisen sisäsyntyinen voima ja viisaus kasvavat vaihdevuosien myötä ja jos suhteessa on ollut 
henkistä tai fyysistä kaltoinkohtelua, nainen oppii asettamaan rajansa vahvemmin ja pystyy jättämään tällaisen suhteen taakseen.

Keski-ikäisen naisen seksuaalisuus

Haasteita voi myös tulla, jos seksi ei tyydytä. Keski-ikäinen nainen haluaa nauttia seksistä. Seksuaalisuudesta tulee osa oman ilmaisun vapautta, ja nainen haluaa vihdoinkin ilmaista itseään.  Keski- ikäiset naiset ovat myös hyvin kokeilunhaluisia innostavan kumppanin kanssa.

Jos naisen libido nousee esiin voimakkaampana kuin aikaisemmin, kuten monille käy, nainen voi alkaa kaivata uusia kokemuksia tai uusia kumppaneita. Tämä voi olla haaste, jos eletään normatiivisessa monogaamisessa suhteessa.

Jos sinusta tuntuu, että seksuaalinen halusi, libidosi, on kateissa, siihenkin on omat syynsä, joista kirjoitan  blogissani “Miksi seksuaalinen halu voi kadota vaihdevuosina? – 5 tärkeintä keinoa, millä saat seksuaalisuutesi kukoistamaan”, lue se tästä. Myös parisuhteen haasteet vaikuttavat aina seksuaaliseen halukkuuteen.

Arvostava parisuhde

Vaihtamalla ei kuitenkaan aina parane, ja monet naiset löytävät oman vakikumppaninsa kanssa aivan uudenlaisia tasoja parisuhteessa. Molemmat ovat sitoutuneet yhteiselle tutkimusmatkalle, kasvamaan yhdessä molempia inspiroiviin suuntiin.

Tuttu arjen harmonia tuntuu hyvältä eikä nainen kaipaa suuria elämänmuutoksia. Keskinäinen rakkaus, kunnioitus ja yhteenkuulumisen tunne saavat syventyä. Molemmat tuntevat arvostusta yhdessä kuljettua matkaa kohtaan. Ne kuuluisat myötä- ja vastoinkäymiset hitsaavat yhteen.

 

Inspiraatiota nautinnollisiin vaihdevuosiin kaikille 40+ naisille sekä vinkkejä terveyteen, seksuaalisuuteen ja kukoistukseen voit lukea voimakirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet (Bazar, 2023). Löydät sen TÄÄLTÄ.

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image